A1 TV кабелска телевизија (Blizoo/Cabletel/Vip TV) - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Xak
  • Време на започнување

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Епа кога ќе ти истече договорот со One, стави нет и фикс од T-Home и потоа втор TotalTV. Едноставо нели ? :cool:
ps: незнам зашто кај тебе ти зеза HRT1, кај мене стално работи :)
Ама додека да истече договорот со Оне... :D
Ти работи ХРТ1 кога почнува La Fuerza del destino во 12:30? :D

Јефто

@JeftoMKD | Јефто™
Член од
30 октомври 2011
Мислења
2.732
Поени од реакции
1.308
Ама додека да истече договорот со Оне... :D
Ти работи ХРТ1 кога почнува La Fuerza del destino во 12:30? :D
Епа ќе чекаш да истече, јас чекав 4 години за да се префрлам на blizoo (2 за да постават, и 2 за да истече вториот договор).
ps: Околу мојата HRT1, незнам, во тоа време не сум дома, бев на школо и не извршив мониторинг, утре можеби ќе бидам дома, и ќе видам дали има проблем во 12:30. Поздрав

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.605
Поени од реакции
13.303
Нема абер за СК Прајм а? kobrata ти беше по дојавиве од Близу, имаш некое инфо? :D

Член од
11 јуни 2011
Мислења
382
Поени од реакции
187
Нема абер за СК Прајм а? kobrata ти беше по дојавиве од Близу, имаш некое инфо? :D
Нема ништо прецизно во моментов, има најава за FOX не знам дали двата ќе бидат FOX и FOX MOVIES ама ништо не е потврдено.Ќе почекаме да видиме. Знам само дека на ред се филмски канали а кои и како не знам.

Јефто

@JeftoMKD | Јефто™
Член од
30 октомври 2011
Мислења
2.732
Поени од реакции
1.308
Нема ништо прецизно во моментов, има најава за FOX не знам дали двата ќе бидат FOX и FOX MOVIES ама ништо не е потврдено.Ќе почекаме да видиме. Знам само дека на ред се филмски канали а кои и како не знам.
kobrata дали и кога ќе бидат обезбедени преводи (на македонски) на каналите: FOX life, FOX Crime, Nat Geo, Discovery, Animal Planet и MTV. И кога би биле додадени каналите: AXN, Da Vinci learning, TLC, 24Kitchen или пак E! Entertainment. За HBO и HBO Comedy воопшто не прашувам бидејќи знам дека процедурите за овие канали се долги.

Член од
11 јуни 2011
Мислења
382
Поени од реакции
187
kobrata дали и кога ќе бидат обезбедени преводи (на македонски) на каналите: FOX life, FOX Crime, Nat Geo, Discovery, Animal Planet и MTV. И кога би биле додадени каналите: AXN, Da Vinci learning, TLC, 24Kitchen или пак E! Entertainment. За HBO и HBO Comedy воопшто не прашувам бидејќи знам дека процедурите за овие канали се долги.
За македонските преводи последна информација е дека се вложуваат напори:свиркам:. За каналите што ги наведе исто така се вложуваат напори, а за HBO нема да ги има бидејќи имало анкета за нив и многу се изјасниле дека нема да ги плакаат доколку ги има. Очекуваме набрзо филмски канали, а кои ќе бидат тоа останува изненадување :icon_mrgr:

Член од
18 март 2007
Мислења
570
Поени од реакции
78
„Се вложуваат напори“, а.к.а. не ни се вложува пари во тоа? :D
А би требало да стават и после да бомбардираат со реклами дека нивната кабелска нуди македонски превод, што мислам дека би им бил добар маркетинг.

Член од
11 јуни 2011
Мислења
382
Поени од реакции
187
„Се вложуваат напори“, а.к.а. не ни се вложува пари во тоа? :D
А би требало да стават и после да бомбардираат со реклами дека нивната кабелска нуди македонски превод, што мислам дека би им бил добар маркетинг.
Досега на Близу дигиталната телевизија им е во втор план. Се фокусираат на интернетот. Никогаш Близу нема да биде на ниво на мах тв,тотал тв па и телекабел.

Член од
18 март 2007
Мислења
570
Поени од реакции
78
Досега на Близу дигиталната телевизија им е во втор план. Се фокусираат на интернетот. Никогаш Близу нема да биде на ниво на мах тв,тотал тв па и телекабел.
Одамна ми стана јасно тоа, но јас преводот на каналите не го сметам за „подобрување“ на услугата, туку за основа од која не смее да има отстапка. 90 проценти од луѓето што ги знам што се на Близу (аналогна) гледаат само македонски канали, бидејќи другите им се оневозможени. Јас трубам за преводи затоа што и самиот сум преведувач, неоти ми се потребни.

Ако на Близу телевизијата им е во втор план, тогаш нека се свестат дека полека-полека и на гледачите ќе им станат втора или трета опција. ;) А јас си чекам да ми истече договорот... :D

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Сегде има лопови и лаги, да не се тие две работи нема да постојат ни кабелски, ни трипл плеј оператори. ;)
--- надополнето: 1 ноември 2012 во 16:34 ---
Одамна ми стана јасно тоа, но јас преводот на каналите не го сметам за „подобрување“ на услугата, туку за основа од која не смее да има отстапка. 90 проценти од луѓето што ги знам што се на Близу (аналогна) гледаат само македонски канали, бидејќи другите им се оневозможени. Јас трубам за преводи затоа што и самиот сум преведувач, неоти ми се потребни.

Ако на Близу телевизијата им е во втор план, тогаш нека се свестат дека полека-полека и на гледачите ќе им станат втора или трета опција. ;) А јас си чекам да ми истече договорот... :D
Земи си Тоталтв ако си во можност(ако си по телевизијата). :)

Член од
18 март 2007
Мислења
570
Поени од реакции
78
Земи си Тоталтв ако си во можност(ако си по телевизијата). :)
Ќе видам со што ќе ги заменам овие. Инаку, порано повеќе бев по телевизија. Сега гледам многу поретко (квалитетот на нашиве телевизии достигна незамисливо дно), ама пак без кабелска ќе ми биде штуро. :D Сепак сакам асална услуга за тие пари што ќе ги платам, затоа овие не ми чинат.

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Ќе видам со што ќе ги заменам овие. Инаку, порано повеќе бев по телевизија. Сега гледам многу поретко (квалитетот на нашиве телевизии достигна незамисливо дно), ама пак без кабелска ќе ми биде штуро. :D Сепак сакам асална услуга за тие пари што ќе ги платам, затоа овие не ми чинат.
За 553ден. супер ти е Тоталтв, си имаш и Спорт Клубови(со SK PRIME) и све живо и диво балканско и странско. Јас ова ти го кажувам како корисник, немој да мислиш дека работам во Тоталтв или пак ги рекламирам, ти го зборам ова како задоволен корисник. :)

Член од
26 април 2012
Мислења
205
Поени од реакции
123
Очекуваме набрзо филмски канали, а кои ќе бидат тоа останува изненадување :icon_mrgr:
како го кажа ова друже како којзае кој канал да ќе го стават. ако не планираат да го ставаат HBO со доплата се знае кои се филмските канали од понизок квалитет за во обичен пакет
http://www.cinestartv.rs/ (овој више го има на бум тв и сите што го имаат велат дека нема дадено еден добар филм, сите се стари, дури давале и каубојски)
http://www.foxmoviechannel.com/ (овој исто дава стари филмови на фокс од 80-те и 90-те, многу од нив веќе иделе на мак. канали)
и cinemania што неможам да најдам и нивни сајт, некој српски канал, го има на тотал
Ама знаејќи го близу од нив чекам само некој бесплатен сателитски филмски канал како film4

Член од
11 јуни 2011
Мислења
382
Поени од реакции
187
како го кажа ова друже како којзае кој канал да ќе го стават. ако не планираат да го ставаат HBO со доплата се знае кои се филмските канали од понизок квалитет за во обичен пакет
http://www.cinestartv.rs/ (овој више го има на бум тв и сите што го имаат велат дека нема дадено еден добар филм, сите се стари, дури давале и каубојски)
http://www.foxmoviechannel.com/ (овој исто дава стари филмови на фокс од 80-те и 90-те, многу од нив веќе иделе на мак. канали)
и cinemania што неможам да најдам и нивни сајт, некој српски канал, го има на тотал
Ама знаејќи го близу од нив чекам само некој бесплатен сателитски филмски канал како film4
Грешно ти е инфото за fox movies. http://tv.aladin.info/tv-program-fox-movies даваат филмови од 2000 па нагоре, 2005,2009,2011 и така натаму

Член од
26 април 2012
Мислења
205
Поени од реакции
123
Грешно ти е инфото за fox movies. http://tv.aladin.info/tv-program-fox-movies даваат филмови од 2000 па нагоре, 2005,2009,2011 и така натаму
по муабетов значи fox movies се планира да се стави :) . јас гледам во ударниот термин за премиера на овој канал во 21.00 скоро секогаш е филм од 90-те во најдобар случај, па така и во твојот линк филмот е од 1992, а на овој линк http://www.croportal.net/info/tv-raspored/fox-movies-40189 каде ги има сите филмови со години се гледа дека 80% од филмовите се стари
и сега да не се правиме на удрени скоро сите налетале на промо за каналов кое одеше по 100 пати на фокс лајф и крајм на кое премиери им беа patch adams 1998, scarface 1983, born on the fourth of july 1989, штета неможам да го најдам. а и претпоставувам дека за некој месец сите поголеми кабловски ќе го стават овој канал и пак бугариве ќе немаат нешто +. Уште 4 месеци од договорот и чао близу :vozbud:

Kajgana Shop

На врв Bottom