A1 Net Lite безжичен Интернет - генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Network
  • Време на започнување Време на започнување
Па за мигрирање од T-Home во ONE треба да ги однесиш последните две сметки платени, и после нивна работа е миграцијата ништо нема потреба од плаќање.. зборам за ОNE, тие ќе го завршат целиот процес.

Па за мигрирање од T-Home во ONE пред 2 месеца ми побараа 750 денари од ОНЕ

Па за мигрирање од T-Home во ONE пред 2 месеца ми побараа 750 денари од ОНЕ
Ништо не спомнаа, само рекоа последните две сметки да бидат платени и лична карта од татко ми (бидејќи на негово име се води телефонот).

Немам фиксна линија исклучена ми е пред едно 8 год....
Читам на страната на Оне дека е бесплатно префрлувањето на број од еден оператор на друг...
Друже појди во било кој продажен салон на ОНЕ таму ќе си склучиш договор и ОНЕ ке ти постави фиксна линија и тоа е бесплатно
--- надополнето: Nov 14, 2011 6:27 PM ---
Ќе си плаќаш пенали, бидејќи сеа договор се склучува на 2 години, а ти сакаш одма после тоа да го прекинеш договорот.. лоша варијанта ти е таа.
Фиксна линија немаш ли ти?
Оди прашај во УАН дека го сакаш овој пакет и дека немаш никаква фиксна линија, па тие ќе ти го дадат одговорот..
Тоа за пеналите доколку Телеком ти ја постават линијата бесплатно односно доверба или веке како ја викаат а ако си платиш некаде 1400 денари можеш кога сакаш да си ја откажеш или да се префрлиш на друг оператор

Друже појди во било кој продажен салон на ОНЕ таму ќе си склучиш договор и ОНЕ ке ти постави фиксна линија и тоа е бесплатно
--- надополнето: Nov 14, 2011 6:27 PM ---

Тоа за пеналите доколку Телеком ти ја постават линијата бесплатно односно доверба или веке како ја викаат а ако си платиш некаде 1400 денари можеш кога сакаш да си ја откажеш или да се префрлиш на друг оператор
Друже а преку таа фиксна линија што ке ми ја постават од Оне кој интернет ке го користам ADSL или онај со 1мб/с WADSL ???

Друже а преку таа фиксна линија што ке ми ја постават од Оне кој интернет ке го користам ADSL или онај со 1мб/с WADSL ???
АДСЛ ќе користиш, WАDSL е бежичен интернет

Јавих и се на 181 и им кажах дека немам намера да го користам веке овај бежичен интернет и дека сакам АДСЛ и оваа ми вика ко ке поминел договоро да не го продолжам туку да склучам нов и да поднесам барање за фиксна линија и АДСЛ интернет и дека ке ми приклучили....Ае белким така биде да се отарасам од овај канта бежичен интернет....

Denes bev vo salonot na One vo Kumanovo da prasam za novite paketi i mi rekoa deka kon krajot na mesecot ke mozeme da premineme vo drugite paketi, sega za sega ne gi prima sistemot za da premineme na novite paketi, i nema da trae 2 nedeli kako sto pisa nekoj samo vo naredniot mesec ke ni stigat drugi smeti t.e. poevtini...:D

Denes bev vo salonot na One vo Kumanovo da prasam za novite paketi i mi rekoa deka kon krajot na mesecot ke mozeme da premineme vo drugite paketi, sega za sega ne gi prima sistemot za da premineme na novite paketi, i nema da trae 2 nedeli kako sto pisa nekoj samo vo naredniot mesec ke ni stigat drugi smeti t.e. poevtini...:D
Што користиш ти од one ?
Ние тука споменавме дека префрлување на број од една во друга фирма трае толку време, а ти ако користиш 3 во 1 пакетот(1300денари или колку и да беше..) од предтоа, нормално дека нема потреба да се префрлуваш, туку самите ќе ти префрлат .. :)

Се јавив денес пак,и миграцијата е исто како што си била и претходните пати (на пр.јас од соло3 на дуоЕкстрим се ти е бесплатно и најверојатно трае околу 10 дена(моја проценка,за ова не прашав :tapp:) мада знаат и да подзаебат работа околу ова) :) Најверојатно утре или задутре ке одам да прашам и мигрирам па ке ви кажам што како.
Za ovoj post mislev...
--- надополнето: Nov 14, 2011 10:15 PM ---
Што користиш ти од one ?
Ние тука споменавме дека префрлување на број од една во друга фирма трае толку време, а ти ако користиш 3 во 1 пакетот(1300денари или колку и да беше..) од предтоа, нормално дека нема потреба да се префрлуваш, туку самите ќе ти префрлат .. :)

Што користиш ти од one ?
Еве јас ќе се надоврзам на ова, јас имам фикс/нет/тв, и бев во саботата во салон, потпишав некаква согласност за миграција на пакет, ама системот не го прифаќаше барањето, според зборовите на продавачката поради огромната навала која ја имале уште првиот ден, и пребукирани биле. Денес бев пак и статусот на барањето е сеуште на чекање. Со оглед дека морав да потпишам такво барање, нема да оди префрлањето автоматски, барем во овој момент не им е така спроведено тоа, туку мора со миграција на пакет.

Што се однесува за дечкото со WADSL, кому му рекле да му истече сегашниот договор, па после да се префрли на жичан интернет, само му препорачувам да не дозволува договорот сам да истече, туку да го најави прекинувањето на време, зошто барем во мојот договор стои, ако не се најави прекинот најмалку еден месец пред истек, договорот автоматски се продолжува.

Za ovoj post mislev...
--- надополнето: Nov 14, 2011 10:15 PM ---

А колку време пример се чека ја да се префрлам од еден оператор на Оне, колку време ќе треба да земат линијата и да пуштат нет?

10 do 15 rabotni denovi...

Треба и јас да одам да поднесам барање за префрлање.Сакам од Телекабел да преминам на Оне, страв ми е кога ќе ја земе Оне линијата да не останам без интернет ама не би требало.Така и така тоа се 2 различни услуги.

Треба и јас да одам да поднесам барање за префрлање.Сакам од Телекабел да преминам на Оне, страв ми е кога ќе ја земе Оне линијата да не останам без интернет ама не би требало.Така и така тоа се 2 различни услуги.
Aма додека се работи на линијата незнам дали ќе имаш интернет, тоа е поврзано целото, ако немаш телефонска линија, немаш ни нет..
А и да останиш без нет, сигурно ќе биди краток период, барем така ме информираа, е сеа колку е краток тој период незнам.

Mislam deka za tie 10 do 15 dena ke ostanes bez internet samo fiksnata linija ke ti raboti a internet mislam deka nema da imas, no i pak se isplatuva, fiksna so 400 minuti kon One fiks/mobil, 400 GB internet i Boom tv za 999 denari e odlicno...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom