A1 Net Lite безжичен Интернет - генерална дискусија

Член од
27 март 2011
Мислења
85
Поени од реакции
31
Па за мигрирање од T-Home во ONE треба да ги однесиш последните две сметки платени, и после нивна работа е миграцијата ништо нема потреба од плаќање.. зборам за ОNE, тие ќе го завршат целиот процес.
Па за мигрирање од T-Home во ONE пред 2 месеца ми побараа 750 денари од ОНЕ

Член од
14 март 2010
Мислења
16.937
Поени од реакции
16.228
Па за мигрирање од T-Home во ONE пред 2 месеца ми побараа 750 денари од ОНЕ
Ништо не спомнаа, само рекоа последните две сметки да бидат платени и лична карта од татко ми (бидејќи на негово име се води телефонот).

Член од
27 декември 2008
Мислења
1.628
Поени од реакции
783
Немам фиксна линија исклучена ми е пред едно 8 год....
Читам на страната на Оне дека е бесплатно префрлувањето на број од еден оператор на друг...
Друже појди во било кој продажен салон на ОНЕ таму ќе си склучиш договор и ОНЕ ке ти постави фиксна линија и тоа е бесплатно
--- надополнето: Nov 14, 2011 6:27 PM ---
Ќе си плаќаш пенали, бидејќи сеа договор се склучува на 2 години, а ти сакаш одма после тоа да го прекинеш договорот.. лоша варијанта ти е таа.
Фиксна линија немаш ли ти?
Оди прашај во УАН дека го сакаш овој пакет и дека немаш никаква фиксна линија, па тие ќе ти го дадат одговорот..
Тоа за пеналите доколку Телеком ти ја постават линијата бесплатно односно доверба или веке како ја викаат а ако си платиш некаде 1400 денари можеш кога сакаш да си ја откажеш или да се префрлиш на друг оператор

Член од
22 октомври 2011
Мислења
1.281
Поени од реакции
798
Друже појди во било кој продажен салон на ОНЕ таму ќе си склучиш договор и ОНЕ ке ти постави фиксна линија и тоа е бесплатно
--- надополнето: Nov 14, 2011 6:27 PM ---

Тоа за пеналите доколку Телеком ти ја постават линијата бесплатно односно доверба или веке како ја викаат а ако си платиш некаде 1400 денари можеш кога сакаш да си ја откажеш или да се префрлиш на друг оператор
Друже а преку таа фиксна линија што ке ми ја постават од Оне кој интернет ке го користам ADSL или онај со 1мб/с WADSL ???

Член од
27 декември 2008
Мислења
1.628
Поени од реакции
783
Друже а преку таа фиксна линија што ке ми ја постават од Оне кој интернет ке го користам ADSL или онај со 1мб/с WADSL ???
АДСЛ ќе користиш, WАDSL е бежичен интернет

Член од
22 октомври 2011
Мислења
1.281
Поени од реакции
798
Јавих и се на 181 и им кажах дека немам намера да го користам веке овај бежичен интернет и дека сакам АДСЛ и оваа ми вика ко ке поминел договоро да не го продолжам туку да склучам нов и да поднесам барање за фиксна линија и АДСЛ интернет и дека ке ми приклучили....Ае белким така биде да се отарасам од овај канта бежичен интернет....

The_LiGhT'

Stop DISCRIMINATION
Член од
29 април 2009
Мислења
587
Поени од реакции
123
Denes bev vo salonot na One vo Kumanovo da prasam za novite paketi i mi rekoa deka kon krajot na mesecot ke mozeme da premineme vo drugite paketi, sega za sega ne gi prima sistemot za da premineme na novite paketi, i nema da trae 2 nedeli kako sto pisa nekoj samo vo naredniot mesec ke ni stigat drugi smeti t.e. poevtini...:D

Член од
14 март 2010
Мислења
16.937
Поени од реакции
16.228
Denes bev vo salonot na One vo Kumanovo da prasam za novite paketi i mi rekoa deka kon krajot na mesecot ke mozeme da premineme vo drugite paketi, sega za sega ne gi prima sistemot za da premineme na novite paketi, i nema da trae 2 nedeli kako sto pisa nekoj samo vo naredniot mesec ke ni stigat drugi smeti t.e. poevtini...:D
Што користиш ти од one ?
Ние тука споменавме дека префрлување на број од една во друга фирма трае толку време, а ти ако користиш 3 во 1 пакетот(1300денари или колку и да беше..) од предтоа, нормално дека нема потреба да се префрлуваш, туку самите ќе ти префрлат .. :)

The_LiGhT'

Stop DISCRIMINATION
Член од
29 април 2009
Мислења
587
Поени од реакции
123
Се јавив денес пак,и миграцијата е исто како што си била и претходните пати (на пр.јас од соло3 на дуоЕкстрим се ти е бесплатно и најверојатно трае околу 10 дена(моја проценка,за ова не прашав :tapp:) мада знаат и да подзаебат работа околу ова) :) Најверојатно утре или задутре ке одам да прашам и мигрирам па ке ви кажам што како.
Za ovoj post mislev...
--- надополнето: Nov 14, 2011 10:15 PM ---
Што користиш ти од one ?
Ние тука споменавме дека префрлување на број од една во друга фирма трае толку време, а ти ако користиш 3 во 1 пакетот(1300денари или колку и да беше..) од предтоа, нормално дека нема потреба да се префрлуваш, туку самите ќе ти префрлат .. :)

Член од
23 јуни 2007
Мислења
368
Поени од реакции
333
Што користиш ти од one ?
Еве јас ќе се надоврзам на ова, јас имам фикс/нет/тв, и бев во саботата во салон, потпишав некаква согласност за миграција на пакет, ама системот не го прифаќаше барањето, според зборовите на продавачката поради огромната навала која ја имале уште првиот ден, и пребукирани биле. Денес бев пак и статусот на барањето е сеуште на чекање. Со оглед дека морав да потпишам такво барање, нема да оди префрлањето автоматски, барем во овој момент не им е така спроведено тоа, туку мора со миграција на пакет.

Што се однесува за дечкото со WADSL, кому му рекле да му истече сегашниот договор, па после да се префрли на жичан интернет, само му препорачувам да не дозволува договорот сам да истече, туку да го најави прекинувањето на време, зошто барем во мојот договор стои, ако не се најави прекинот најмалку еден месец пред истек, договорот автоматски се продолжува.

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.092
Поени од реакции
1.370
Za ovoj post mislev...
--- надополнето: Nov 14, 2011 10:15 PM ---
А колку време пример се чека ја да се префрлам од еден оператор на Оне, колку време ќе треба да земат линијата и да пуштат нет?

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.092
Поени од реакции
1.370
10 do 15 rabotni denovi...
Треба и јас да одам да поднесам барање за префрлање.Сакам од Телекабел да преминам на Оне, страв ми е кога ќе ја земе Оне линијата да не останам без интернет ама не би требало.Така и така тоа се 2 различни услуги.

Член од
14 март 2010
Мислења
16.937
Поени од реакции
16.228
Треба и јас да одам да поднесам барање за префрлање.Сакам од Телекабел да преминам на Оне, страв ми е кога ќе ја земе Оне линијата да не останам без интернет ама не би требало.Така и така тоа се 2 различни услуги.
Aма додека се работи на линијата незнам дали ќе имаш интернет, тоа е поврзано целото, ако немаш телефонска линија, немаш ни нет..
А и да останиш без нет, сигурно ќе биди краток период, барем така ме информираа, е сеа колку е краток тој период незнам.

The_LiGhT'

Stop DISCRIMINATION
Член од
29 април 2009
Мислења
587
Поени од реакции
123
Mislam deka za tie 10 do 15 dena ke ostanes bez internet samo fiksnata linija ke ti raboti a internet mislam deka nema da imas, no i pak se isplatuva, fiksna so 400 minuti kon One fiks/mobil, 400 GB internet i Boom tv za 999 denari e odlicno...

Kajgana Shop

На врв Bottom