A1 Net Lite безжичен Интернет - генерална дискусија

Член од
9 јуни 2008
Мислења
1.380
Поени од реакции
804
Успеав да го средам,овоа Бумот е ептен осетливо со позиција ја поместив антената на друго место и успеа да ми ги фати сите канали.Баш чудно странските канали кај и да ја ставам антената ги фаќа без проблем а тие 11 те македонски канали само на 2-3 места у дневна соба.Како и да е сега е ок има над 40канали плус 5те радија.Ок е телевизијава не е толку фатална ко што сите ми викаа сликата е стакло има преводи а ЕПГ е супер корисно.Од утре чекам да ми пуштат и интернетот.
И мене исто така ме зезаат Македонските канали, додека за странските канали, антената да ја бутнам и под кревет пак ќе ги фати али за Македонскиве е доста осетлив, ептен си бара погодена позиција.

Член од
14 септември 2009
Мислења
6
Поени од реакции
3
Денес бев во една од продавниците на ОНЕ за да аплицирам за ТОТАЛ ПАКЕТ но ме предомислија кога ми кажаа дека треба да чекам месец дена. Имам телефон и интернет од Т-Хоме. Процедурата за се да се префрли од едното на другото била долга т.е. т-хоме биле бавни и се чекало по месец дена. Работата веќе стигнала и до АЕК т.е. ОНЕ и Т-Хоме водат спор бидејки Т-Хоме не ја ослободува линијата за кратко време. Дали некој од вас има аплицирано и чека подолго време ???

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.528
Поени од реакции
882
Da da se ceka jas odkako aplicirav za prefrlanje na telefon od thome na one cekav 16 dena posle toa mi rekoja da cekam uste 10 dena za internetot...i uste cekam ...btw 28 dekemvri e tocno eden mesec odkako aplicirav:)))))

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.092
Поени од реакции
1.370
Еве од денеска сум на АДСЛ и немам никакви проблеми.Конекцијата е стабилна,страници вчитува многу побрзо од глупоста на Телекабел а брзина на симнување на торенти ми е некаде 560кб.Не е кој знае што но мене ми требаше стабилност и вака да вчитува страници брзо.

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
КОНЕЧНО после 45/6 дена го добив боомот модемот, поврзувам се и гледедам дека немам интернет. Се јавувам и ми вика ама господине откако ќе го добиете вие треба да чекате 5-7 една за активација на адсл. :pos:
--- надополнето: 24 декември 2011 во 03:12 ---
Ќе фатам ќе отепам некој од оне

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.528
Поени од реакции
882
КОНЕЧНО после 45/6 дена го добив боомот модемот, поврзувам се и гледедам дека немам интернет. Се јавувам и ми вика ама господине откако ќе го добиете вие треба да чекате 5-7 една за активација на адсл. :pos:
--- надополнето: 24 декември 2011 во 03:12 ---
Ќе фатам ќе отепам некој од оне
Istoto i mene mi go kazaja...iste aktivacijata mi ostana...gluposti se ova..za edna aktivacija da se ceka 5-6 dena...ne pravat vaka biznis :))))

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.092
Поени од реакции
1.370
Uste ne bi trbalo do petok da go pustet ako se drzet do dogovorot od 5 dena...
Малку се тупи ако не те уклучат до петок јави им се ја им се јавив и ме уклучија до 4 попладне.Мене требаше прошлиот понеделник да ме уклучат и не ме уклучија и вторникот кога се јавив ме уклучија :D

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.528
Поени од реакции
882
Малку се тупи ако не те уклучат до петок јави им се ја им се јавив и ме уклучија до 4 попладне.Мене требаше прошлиот понеделник да ме уклучат и не ме уклучија и вторникот кога се јавив ме уклучија :D
Bash denes se jabib na 181 im kazav sho e kaj e..malce mameleshki ama morat zs petok ene kaj e a idet praznici posle...i mi rekoja utre ili zadutre ke go aktivirale internecot pa aj da vidime..:):):) Ke im odam v salon utre da im dosaduvam malce hehehehe

Член од
22 октомври 2011
Мислења
1.281
Поени од реакции
798
за колку време довагат овие апашите од Оне да наместат фиксна линија бе знае ли некој..?

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.528
Поени од реакции
882
за колку време довагат овие апашите од Оне да наместат фиксна линија бе знае ли некој..?
Nikoj ne ide samo podnesvish baranje vo nekoj salon i cekash...ona sho vikaat "1 raboten den" za prefrlanje na linija zaboraj..:))) Jas cekav 16 dena za telefonot da mi go prefrlat cccc to e to :)))

Член од
27 декември 2008
Мислења
1.633
Поени од реакции
785
Нема да дојде никој од Оне туку ке дојде екипа од телеком ,не се Оне криви што господинот Љубчо кога го продаде телеком ја продаде и целата инфраструктура кој ние самите дебело ја имавме платено и сега сме заложници на Маџар телеком

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Ево денеска врват +7 дена јас интернет дома уште немам :tapp:

Член од
28 ноември 2011
Мислења
140
Поени од реакции
24
Јас имам Телефонија + Интернет од ОНЕ сакам да се префрлам на пакетот со Бум ТВ 1000ден што е, колку време би траело активацијата само на Бум ТВ ?

Kajgana Shop

На врв Bottom