A1 Net Lite безжичен Интернет - генерална дискусија

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.540
Поени од реакции
22.205
Ок, фала на одгворот! :)

S

skywalker12

Гостин
а дали ако купам рутер ќе може веднаш да се поврзе и да имам интернет на лаптопот?или има процедури некои треба некои опции да сменувам?

Член од
11 септември 2009
Мислења
323
Поени од реакции
55
Само докај мене е, или стварно по*раниов интернет е толку спор што еден клип чекам да се напуни по 15мин?

Мартин$

Модератор
Член од
2 март 2007
Мислења
5.234
Поени од реакции
148
Две недели поред се јавувам и имале проблем со база. чаре? ќе одам да барам да ми дадат нов рутер или?

sveto4aki2

РОДИТЕЛ
Член од
17 јануари 2009
Мислења
268
Поени од реакции
37
Imam dogovor so ONE za fiksna,internet 40gb so 6mbps brzina i boom tv .Ziveam vo Butel 1 na Marko Krale.Imam uste nepolna godina do zavrsuvanje na dogovorot.Imam konstantno ovoj mesec brzina(ova ne e brzina ama aj da ja nareceme taka) od 0.5 mbps.I pokraj nivni intervencii menuvanje modem od calisto d link i slicni sminkanja iako 6 godini imam kvalitetna brzina ovoj mesec od ONE sevisot dobiv odgovor deka linijata ne moze da ovozmozi brzina pogolema od 1mbps(bozem jas od vcera se prikluciv).Gi slusav nivnite obvinuvanja kako T-HOME im gi krade kvalitetnite parici na korisnici od druga mreza bidejki okolu mene site korisnici na T-home imaat brzina i do 15mbps.Prasanjeto do forumov mi e dali nekoj imal iskustvo so raskinuvanje na dogovor so ONE po nivna vina i dali jas istoto mozam da go storam.SUGESTIJA

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.092
Поени од реакции
1.370
Imam dogovor so ONE za fiksna,internet 40gb so 6mbps brzina i boom tv .Ziveam vo Butel 1 na Marko Krale.Imam uste nepolna godina do zavrsuvanje na dogovorot.Imam konstantno ovoj mesec brzina(ova ne e brzina ama aj da ja nareceme taka) od 0.5 mbps.I pokraj nivni intervencii menuvanje modem od calisto d link i slicni sminkanja iako 6 godini imam kvalitetna brzina ovoj mesec od ONE sevisot dobiv odgovor deka linijata ne moze da ovozmozi brzina pogolema od 1mbps(bozem jas od vcera se prikluciv).Gi slusav nivnite obvinuvanja kako T-HOME im gi krade kvalitetnite parici na korisnici od druga mreza bidejki okolu mene site korisnici na T-home imaat brzina i do 15mbps.Prasanjeto do forumov mi e dali nekoj imal iskustvo so raskinuvanje na dogovor so ONE po nivna vina i dali jas istoto mozam da go storam.SUGESTIJA
Оди им во салон и кажи дека сакаш да го раскинеш договорот затоа што тие го прекршиле со тоа што брзината не е тоа што треба.Кога ќе почнат да мрчат закани се дека ќе ги тужиш.Ит воркс лајк а шарм :)) Пробано ;)

DarkoG

Better then ever before.
Член од
19 август 2008
Мислења
701
Поени од реакции
81
конекцијата од ОНЕ е канта... :drk:

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Договорот ми тече веќе месец дека а господата сеуште немаат зголемено лимит... Ќе пукне тиквата кога ќе ми го наплатат надминатото по стара тарифа!

Anne.

~
Член од
4 декември 2009
Мислења
4.629
Поени од реакции
10.284
Добро на колку време ја ажурираат состојбата овие? Вчера имав 2 гига, сега уште 320 мегабајти?!

Член од
23 јуни 2007
Мислења
368
Поени од реакции
333
Добро на колку време ја ажурираат состојбата овие? Вчера имав 2 гига, сега уште 320 мегабајти?!
На секој рестарт на конекцијата, така да ако сакаш да знаеш точно колку си потрошил до моментот напрај disconnect/connect и после провери.

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.265
Поени од реакции
2.261
2 години користев ONE Duolite пакет со 10Гб интернет, минатиот месец ми истече договорот и го продолжив со новиот пакет од 40Гб, но страшно многу паѓа конекцијата. Стариот пакет во 2 години ми има паднато 10тина пати максимум, овој 10 пати паѓа во еден час. Кај сите е вака или до мене е?

Член од
14 март 2010
Мислења
16.938
Поени од реакции
16.229
Кај сите е вака или до мене е?
До кај тебе е ваљда...и јас го имам тој пакет од 40гб и до сега сум немал никакви проблеми и пред тоа со 10гб и 20...:toe: ..јави им се, ако ништо друго барем муабет ќе си напраиш :)

sveto4aki2

РОДИТЕЛ
Член од
17 јануари 2009
Мислења
268
Поени од реакции
37
Koga ke se javuvate na 181 da ne si go gubite vremeto i nervite za dzabe, barajte direktno da razgovarate so nekoj od ON.NET bidejki site drugi se tapa nevideni.Babi od 90 god,poveke znaat za Internet nego li oni.Od koga se spoi On,net vo ONE internetot e tapa nevidena.Site kvalitetni linii im gi zema T-hOME

ob1

Член од
7 март 2010
Мислења
9.127
Поени од реакции
25.202
Нешто во последно време нетот на ОНЕ е тапа бар последниот месец така ми е, да не знае некој подетални информации зошто е тоа така?

Mr. Mojo Risin'

Porka de Majorka
Член од
14 септември 2008
Мислења
3.514
Поени од реакции
4.396
Se izvinuvam no mi treba pomos!
Vaka sea imam Fix/net M(gsm+wadsl) usluga koja e so antena i adapter i samo se priklucuva na PC.e sega me interesira za wireles kupiv ruter model wr340g.E sega znaci instalacijata na ruterot ako mze nekoj da pomogne da kaze kako posto vo upatsvoto pisuva deka treba i nekakov si cable/dsl modem a takov nema i sea neznam kako da pocnam za intalacijata se javiv na 181 i nikoj ne faka prsnav.
fala od napred.

Kajgana Shop

На врв Bottom