A1 Net Lite безжичен Интернет - генерална дискусија

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.423
Поени од реакции
16.710
Јас имам Дуо пакет со 10 гига нет и таму фиксен со 200 мин. бесплатни. Во последно нетот ми бега ко ненормален а и да не ми го зголемија лимитот. Бев да прашам и ми викаат не ти следува зголемување бидејќи претходниот договор не ми бил истечен а и не сумможел да го продолжам.

Е сега, сакам да го рекинам договорот и да се префрлам на друг нет. Дали можи да се прекини и ако се прекини дали се плаќа нешто заради прекинот?
Ако сакаш да го прекинеш договорот пред истекот, ќе си плаќаш пенали за тоа.

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.036
Поени од реакции
5.936
Член од
12 јануари 2009
Мислења
356
Поени од реакции
17
И јас имам од старите модеми, може и затоа ми е 4 Мbps брзината а треба да е 6. Да не треба да се доплати, или да се продолжи договорот или некоја таква заебанција за да ти дадат нов?

Член од
13 август 2008
Мислења
827
Поени од реакции
101
И јас имам од старите модеми, може и затоа ми е 4 Мbps брзината а треба да е 6. Да не треба да се доплати, или да се продолжи договорот или некоја таква заебанција за да ти дадат нов?
доколку сега брзо ти е направен нов договор (Оне НЕТ), би требало да ти дадат нов рутер. јас на почеток на јануари направив нов договор а нов рутер земав на 22 февруари

Член од
22 август 2009
Мислења
214
Поени од реакции
19
Сега имам Duolite од старите пакети а сакам да ставам net/tv m, да имам само нет и боом тв, а да немам фиксен. Дали ќе морам да се враќам со фиксниот на т-мобиле ако го одберам овој пакет, или може да немам фиксен, а да имам интернет преку истата телефонска линија? Ова ако може некој да го објасни.

Член од
11 септември 2009
Мислења
323
Поени од реакции
55
Сега имам Duolite од старите пакети а сакам да ставам net/tv m, да имам само нет и боом тв, а да немам фиксен. Дали ќе морам да се враќам со фиксниот на т-мобиле ако го одберам овој пакет, или може да немам фиксен, а да имам интернет преку истата телефонска линија? Ова ако може некој да го објасни.
Тогаш би морало преку WADSL, со тоа што брзината ќе ти биде 1Mbps. А ако имаш домашен од ОНЕ или од Т-Хоме, ке имаш брзина доста поголема, т.е 6Mbps односно 8Mbps во зависност кој пакет ќе го земеш :)

Член од
13 август 2008
Мислења
827
Поени од реакции
101
ако има некој корисник на Нет/Фикс Л или било кој друг пакет, да ми каже колку му е брзината.

Член од
12 јануари 2008
Мислења
36
Поени од реакции
2
Неможе без фиксен мора да имаш тел од T-home за да го имаш тој пакет.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.542
Поени од реакции
22.208
Имам едно прашајне во врска со понудите.
Имам БоомТВ и сакам да наместам фиксен од Оне со се Интернет. На оне.мк видов има повеќе понуди, првата со 10ГБ, втората со 40ГБ и третата со 80ГБ. Дали даваат Влан Рутер ако направам сега договор за Интернет пошто во план сум иначе да земам таков и дали нудат наместо 10ГБ, 15ГБ во првата тарифа, пошто на девојками и го зголемиле контото на 15ГБ. 10ГБ би ми изгледало некако малку.

И второто прашајне е оклоу вирелессот. Има нели можност рутерот цел ден да биде конектиран и одма да мојш да сурфаш ко ќе го пуштиш компјутерот но дало тоа троши многу иако никој не сурфат? Пошто гледам најчесто луѓето си прават конекција на десктоп си се уклучуваат по потреба, значи на нет се само ако се приклучат прво а не автоматски ко ќе го пуштат компјутерот.

Член од
12 јануари 2008
Мислења
36
Поени од реакции
2
Имам едно прашајне во врска со понудите.
Имам БоомТВ и сакам да наместам фиксен од Оне со се Интернет. На оне.мк видов има повеќе понуди, првата со 10ГБ, втората со 40ГБ и третата со 80ГБ. Дали даваат Влан Рутер ако направам сега договор за Интернет пошто во план сум иначе да земам таков и дали нудат наместо 10ГБ, 15ГБ во првата тарифа, пошто на девојками и го зголемиле контото на 15ГБ. 10ГБ би ми изгледало некако малку.

И второто прашајне е оклоу вирелессот. Има нели можност рутерот цел ден да биде конектиран и одма да мојш да сурфаш ко ќе го пуштиш компјутерот но дало тоа троши многу иако никој не сурфат? Пошто гледам најчесто луѓето си прават конекција на десктоп си се уклучуваат по потреба, значи на нет се само ако се приклучат прво а не автоматски ко ќе го пуштат компјутерот.
Да имаш наместо 10гб 15гб не може како што кажа и самиот на Оне тие се пакетите,а инаку за рутер даваат рутери сега но побарај си во салонот кога ќе го склучуваш договорот бидејќи може и да не ти дадат,а за конекцијата на десктоп ја прават тие што имаат модеми или тие што не им треба да користат wifi,неможе рутерот да троши интернет ако никој не сурфа и ако немаш пуштено нешто да се симнува на pc или некој торент да имаш активирано или ако го немаш заштитено wifito па може комшијата да ти троши.:icon_lol: :coffee:

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.542
Поени од реакции
22.208
Да имаш наместо 10гб 15гб не може како што кажа и самиот на Оне тие се пакетите,а инаку за рутер даваат рутери сега но побарај си во салонот кога ќе го склучуваш договорот бидејќи може и да не ти дадат,а за конекцијата на десктоп ја прават тие што имаат модеми или тие што не им треба да користат wifi,неможе рутерот да троши интернет ако никој не сурфа и ако немаш пуштено нешто да се симнува на pc или некој торент да имаш активирано или ако го немаш заштитено wifito па може комшијата да ти троши.:icon_lol: :coffee:
Ок, фала на одговорот. Логично е да не трошит рутерот ако не сурфат никој но сепак си мислев дане троши по малце пошто е нонстоп уклучен и 10ГБ не се баш најмногу. Фала за одговорот а имам уште едно прашајне околу вирелесс рутерот што го даваат во Оне, колку далеку фаќа, дали фаќа на пример и на горниот спрат во една куќа или ќе треба појак рутер.

Член од
12 јануари 2008
Мислења
36
Поени од реакции
2
Ок, фала на одговорот. Логично е да не трошит рутерот ако не сурфат никој но сепак си мислев дане троши по малце пошто е нонстоп уклучен и 10ГБ не се баш најмногу. Фала за одговорот а имам уште едно прашајне околу вирелесс рутерот што го даваат во Оне, колку далеку фаќа, дали фаќа на пример и на горниот спрат во една куќа или ќе треба појак рутер.
За ова со 100% сигурност не можам да ти одговорам но би требало да фаќа,ова единствено некој што пробал па да каже,јас дома имам не толку јак рутер па низ цела куќа фаќа и низ цел двор,а за 10гб зависи за што ти треба нетот ако ти е за mail и fb и ако цел ден не седиш на нет:icon_lol: доволни се 10гб бидејќи и јас порано имав 10гб па сега дури 40гб ми се малку:icon_lol:

Kajgana Shop

На врв Bottom