Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
nee samo kaj tebe toj problem go ima posiroko i go ima na pojakite paketi tie koi imaat od eks blizoo paketi 6/10/15 mbps, net nema problem..... vo najava e deka ke sredele za brzo.....Ми бара јусер и и пасворд.Пасвордот го знам,а јусерот појма немам и не можам да се логирам.
И ме барале за Божиќ ама не видов и го затвориле налогот па ми отвараа нов и еве после 4 дена од новиот налог уште не се дојдени a ги барам секој ден.
Другари,абе има некој друг проблем со интернетот?(додуша ја сум на Оне ама пошто се споиа можам овде да пишам)
На секој 10тина-15 минути паѓа,и тоа смета премногу.Се јавив 200 пати,беа екипа кај мене дома(свиткаа џам тие па,го преврзаа кабелот)и увидоа дека сигналот максимум што го праќа бандерата(околу 7000кб/с) и макс сигналот што прима рутерот(околу 6800кб/с) биле многу блиску едно до друга,па од телеком го намалија малку,ама ете,пак е исто.
Од тие 200 пати што се јавив,195 пати им се заканив со АЕК,ама некако слабо.Ако не биде ништо до понеделник се јавувам во АЕК.
Некој слично искуство со ова,совет нешто...?
Од ист реон сум, и немам проблем. Сигналите ти се топ, не знам зошто не ја добиваш целосната брзина, најверојатно проблемот е до кај нив во централа. Патем се обиде преку ЛАН кабел да мериш брзина? Пошто овој нивниот рутер заебава често со WiFi-то.да не им го пофалам интернетов... еве веќе 2-3 дена како не сака да мрдне од 3-4Mbps...
инаку на Combo3 пакетите сум и во населба Карпош...ако значи тоа нешто..
дали има и други како мене или изолиран случај сум? (чепкајќи нешто по рутерот да имам заебано?)
![]()
Тука е све ОК ?
И ак оможе некој у кратки црти да ми објасне да си знам за следен пат што треба да гледам за да знам дали е добар/слаб сигналот?
Фала
Пред 2 недели потпишав договор на 2 години во Vip само за интернет поточно за Vip Net M (899 ден.) со брзина 100/3 Mbps.Некој да ми каже каков е неограничениот интернет на ВИП?
Ме интересира колку е стабилен, брзината дали е стабилна, дали се случува пример ноќе во 3-4 наутро да снема интернет. Колку е стабилен за гејмање и слично?
По специфично за реон Скопје Центар, ако реонот е битен фактор![]()
Колку што знам многу корисници кои се на новите пакети од ВИП имаат проблеми со брзината. Корисниците од Близу поранешен немаат вакви проблеми...Да не има некој проблем со интерент брзините вечерва? Посебно регион Чаир, Топанско поле.
Брзината наместо 100-150Mbps, ми паѓа на јадни и бедни од 10 до 40Mbps а ping-от се качува и до 70 и кусур.
![]()
JAs kolku sto imam infoo-site sto sme na docsis 3.0-imame povremeni problemi so brzinata, a starite korisnici na blizoo/cabletel, odnosno docsis 2.0 so starite modemi nemaat problem,-Колку што знам многу корисници кои се на новите пакети од ВИП имаат проблеми со брзината. Корисниците од Близу поранешен немаат вакви проблеми...