A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Swifty
  • Време на започнување Време на започнување
Во Чаир,Бутел,Топанско ,Радишани и тој дел паѓа интернетот и ќе го поправат тек за 2 месеци,се јавував на техничка подршка ,викаат жали се да ти ја намалат сметката,едвај 2-3 мб,катастрофа,од 30 мб интернет,имале зголемен број корисници а иста опрема,а најважен ми е интернетот.
Можеш да го раскинеш договорот без пенали.

Дали вие што имате брзина од 3-4 Mbps мерите преку WiFi користејќи го нивниот рутер (Technicolor TC7200)?

Ако да, OBSS Coexistence сетирајте на го на Disabled (во Wireless табот).

@zokizoze @DonExo @Јефто

Дали вие што имате брзина од 3-4 Mbps мерите преку WiFi користејќи го нивниот рутер (Technicolor TC7200)?

Ако да, OBSS Coexistence сетирајте на го на Disabled (во Wireless табот).

@zokizoze @DonExo @Јефто

Мислам дека нема врска тоа со сетинзите, туку понекогаш (да не се урочам, веќе 3 недели ми се нема десено тоа) само знае така да падне на 3-4Мбпс, инаку цело време си е на договорениот пакет, и секогаш е мерено преку WiFi...така да мислам дека не е до промената на тој сетинг.

Мислам дека нема врска тоа со сетинзите, туку понекогаш (да не се урочам, веќе 3 недели ми се нема десено тоа) само знае така да падне на 3-4Мбпс, инаку цело време си е на договорениот пакет, и секогаш е мерено преку WiFi...така да мислам дека не е до промената на тој сетинг.
Да, има. И јас го имав овој проблем сè додека не исклучив OBSS Coexistence. Нареден пат кога ќе ти падне брзината на WiFi измери преку кабел и види дали стварно ти паднала брзината на интернетот или на wifi-то.

Ima vrska itoa golema, slusaj postari. :)

Ми истекува договорот со Кабелнет па сакам некои искуста да ми кажите со blizoo,телевизијата и интернетот нивни и некои велат дека користеле некакви си оптички кабли или такво нешто..Ако може повеќе околу тоа..Поздрав :D

Ми истекува договорот со Кабелнет па сакам некои искуста да ми кажите со blizoo,телевизијата и интернетот нивни и некои велат дека користеле некакви си оптички кабли или такво нешто..Ако може повеќе околу тоа..Поздрав :D
Kako prvo ako ti treba Upload zaboravi, bidejki Vip vo Prilep koristi HFC mreza odnosno
Hybrid fiber-coaxial (HFC) is a telecommunications industry term for a broadband network that combines optical fiber and coaxial cable.-Da ne ti preveduvam,
e sega pod 2; celokupnata HFC mreza e nova posto starata ja isklucija i ja izvadija i fizicki od po banderi-ako si videl po banderi i zgradi ima beli sandacijna so logo Blizoo, ili Vip,toa e toa-za novata
pod 3;Tv e ok ima dosta kanali vo zavisnost koj paket ke koristiss ima i hd kanali jas imam okolu 20 i se odlicni,
internetot e svetlosni godini postabilen bidejki znam prethodno imav Kds internet 4god,pa telekabel 1god, itn...mozebi kaj mene e se ok deka sum blisku do Nod-ot
vo globala 5- za sodnosot cena/kvalitet jas sum na komboM,i sum na nekoja promocionalna cena nee fer da se zalam za toa sto plajkam;
eve ti i eden momentalen speedtest
pozz prasajsi po komsii koj ima ke ti kaze.

Attachments

• op.png
    op.png
    68,4 KB · Прегледи: 56
  • 02-.png
    02-.png
    267,7 KB · Прегледи: 59
мене секој ден после 18часот од 100 паѓа на бедни 10, 20 мбс

Kako prvo ako ti treba Upload zaboravi, bidejki Vip vo Prilep koristi HFC mreza odnosno
Hybrid fiber-coaxial (HFC) is a telecommunications industry term for a broadband network that combines optical fiber and coaxial cable.-Da ne ti preveduvam,
e sega pod 2; celokupnata HFC mreza e nova posto starata ja isklucija i ja izvadija i fizicki od po banderi-ako si videl po banderi i zgradi ima beli sandacijna so logo Blizoo, ili Vip,toa e toa-za novata
pod 3;Tv e ok ima dosta kanali vo zavisnost koj paket ke koristiss ima i hd kanali jas imam okolu 20 i se odlicni,
internetot e svetlosni godini postabilen bidejki znam prethodno imav Kds internet 4god,pa telekabel 1god, itn...mozebi kaj mene e se ok deka sum blisku do Nod-ot
vo globala 5- za sodnosot cena/kvalitet jas sum na komboM,i sum na nekoja promocionalna cena nee fer da se zalam za toa sto plajkam;
eve ti i eden momentalen speedtest
pozz prasajsi po komsii koj ima ke ti kaze.
Другар не знам кај тебе ама кај мене Бончејца во зградите катастрофа од 100мб пакет на 20-30мб после 17.30 пинг преку 100,реагирав 100 пати дојде екипа мереа,праја ,джабе ништо не бидува уште малку се префрлам на друг оператор.Дур беа како Близу леташе нетот!

Да бе, денеска ми наместија 50мбпс, комбо 4м пакетот, супер брзина кога дојдоа 45мбпс, ама ОП сеа проверуваме 6.42мбпс, на игри лагира убива... Секогаш е вака ова време? Се серам на Македонијата наша глупа.

Да бе, денеска ми наместија 50мбпс, комбо 4м пакетот, супер брзина кога дојдоа 45мбпс, ама ОП сеа проверуваме 6.42мбпс, на игри лагира убива... Секогаш е вака ова време? Се серам на Македонијата наша глупа.
Операторот е виновен. Јас активирам Комбо 4, они стајле 3, па јавувај се да префрлат на 4, па од една страна тврди дека NOW услугата е бесплатна а ти стигнува мејл дека е наплатено, па стегај приговор. Па ако задоцни тој приговор, па ќе фактурираат нареден месец па пак приговор. Ако ти е брзината под договореното, ѕвони им и досаѓај, сепак ти поштено си плаќаш и си бараш поштена услуга. Кога склучуваш договор, застапникот наведува „јавете ми се доколку има проблем со услугата“ а ја бараш па ја нема ден и пол. Треба да се внимава со операторите.

Јавувај се одма затоа постои техничка поддршка, не пишувај на форум. Ќе видат што е проблемот и ќе ти пратат екипа ако треба да се интервенира на лице место.

Дечки добро утро,
Имам еден проблем, па ако некој се соочил со истото нека ми хелп.
Пред 2 години потпишав договор со близоо, кој што конечно сега во април ќе можам да го расинам.
Кога отидов да прашам ми викаат дека сум имала опрема земено.
Дали некој знае што спаѓа у таа опрема?
Иначе тогаш и приклучок си платив 1000 денари.
И ако не ја најдам таа опрема (пошо веке не го користам интернетот и појма неам ни што сум имала и дали воопшто ми дали некаква опрема) колку ке треба да доплатам?
Ви благодарам и имајте убав ден !

Дали некој знае што спаѓа у таа опрема?
!
модем, рутер, рисивер, зависи кој пакет сте користеле. Кога интервенирала екипа за приклучок, ви дава документ. Таму треба да стои што опрема.

Модем и рутер се 2 во 1, значи тоа е едно парче опрема, рисивер или 1 или 2 зависи на колку телевизори имало кабелска, може да имало и CA модул, едно како картичка што се става во телевизорот... Отприлика тоа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom