A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Swifty
  • Време на започнување Време на започнување
Ајде малку помош вие од ИТ што сте и се разбирате :D
Дали може близу типциве да имаат некако блокирано еден сајт односно да не биде достапен за нивните корисници ?
Бидејќи ова линкче погоре ми е круцијално важно, а јас не можам да го отворам.
Тие чии што сајт е на линкот, пак, ми вратија и ми викаат дека нема никаков проблем и ми дадоа слика што го докажува тоа. За да се уверам во целост, земав и една другарка што е на нет од One да ја прашам и таа исто така нема проблем и ми даде слика :)
Која е веројатноста за блокирање од близу? Постои ли чаре односно решение за ова? И уште нешто зошто би го блокирале линкот?
Дали постои можност ако им пишам, да се проблемот?
Евентуално да не имаат пак некој проблем со сервери: ваму-таму како кога се отвараа само дел од сајтовите, а не сите?

Дали може близу типциве да имаат некако блокирано еден сајт односно да не биде достапен за нивните корисници ?
Тие чии што сајт е на линкот, пак, ми вратија и ми викаат дека нема никаков проблем и ми дадоа слика што го докажува тоа. За да се уверам во целост, земав и една другарка што е на нет од One да ја прашам и таа исто така нема проблем и ми даде слика :)
Која е веројатноста за блокирање од близу? Постои ли чаре односно решение за ова? И уште нешто зошто би го блокирале линкот?
Евентуално да не имаат пак некој проблем со сервери: ваму-таму како кога се отвараа само дел од сајтовите, а не сите?
Кога на T-Home го блокираа им се јавив, таа од контакт центарот ми рече дека немаат причина за блокирање и ми солеше памет зошто они би блокирале бла бла... Е кога и реков ај пробај да го отвориш сајтот, ми рече чекајте малце, па се изгуби едно 3 минути (на чекање ме ставија), и после одговара: Господине, ќе пренесеме до колегите да видат што е. И оп, следниот ден (Понеделник беше знам) кај 10-11 сабајле кога проверив сајтот без проблем си го отвараше. Имаш телефон не штеди јави се.

Edit: На мобилен интернет од Vip го отвара.

Не се отвара ни кај мене,очигледно е дека е до близу односно сајтот е блокиран од нивна страна,а поради што го прават ова тоа само они си знаат,најдобро ќе ти е да им се јавиш или уште подобро да отидеш до таму за да не те прават мрднат и дека само кај тебе е проблемот а од нивна страна се е во ред, знам претходно исто имаа такви проблеми со еден сајт што го имаа блокирано,а беше пробано со телекабел,т-хоме и мобилен интернет од вип и немаше никакви проблеми при отварање на сајтот.

Евентуално да не имаат пак некој проблем со сервери: ваму-таму како кога се отвараа само дел од сајтовите, а не сите?[/quote
И кај мене не го отвара инаку постои шанса да блокираат некој сајт доста време беше блокиран nike.com од страна на Blizoo а зошто незнам .
[DOUBLEPOST=1459275555][/DOUBLEPOST]
И кај мене не го отвара инаку постои шанса да блокираат некој сајт доста време беше блокиран nike.com од страна на Blizoo а зошто незнам .

[DOUBLEPOST=1459275555][/DOUBLEPOST]
Фала на одговорот и помошта.

Јас колку што гледам, некој блокира ама тоа не е близу. Traceroute завршува некаде во Русија:
4 195.3.114.185 (195.3.114.185) 67.802 ms 101.152 ms 108.932 ms
5 195.3.118.1 (195.3.118.1) 120.051 ms 137.649 ms 139.875 ms
6 * * *
7 80.249.210.177 (80.249.210.177) 54.494 ms 53.735 ms 57.600 ms
8 62.33.207.33 (62.33.207.33) 55.768 ms 55.775 ms 55.768 ms
9 * * *
10 * * *
11 * * *

Не, не, таа со .org ми ја отвора, мене ми треба таа со .net :)
Слични, но со различна намена се :)
На Вип ја отвори и еве што има

bf9b720e3bbc3b15bad7f9d522dfa9a2.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom