A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Swifty
  • Време на започнување Време на започнување
Добро, само јас имам проблем со интернетот или имате и вие?
Конкретно: Топанско поле (Чаир).
Откако ми ставија Docsis наместо LAN, мислам дека нетот ми се швркнува :@

5192766135.png

Резултатов кога го видов: :eek: :mad: :cautious: (n) :boksix: :shook: :pistoldz: :sakasuste::anco: :uzi::yid:
Среќа идиотиве што немаат call-центар после 22:00 часот, иначе до сега ќе беа мртви преку телефон!!!

Еве уште еден резултат:
5192772787.png

Сочуство, полошо и од dial-up :D.
Фала, фала, па и на твоја глава :) Или чекај, НЕ! :D

Ова ме врати во 2006-7 кога имав од One интернет, тој бежичниот што го нудеа :mad:
Изгледа од целиот резултат, само ping-от ми се нормализираше, барем до некаде:
5192800410.png

Пак ќе прашам, во Топанско поле (Чаир) да не има уште некој сличен проблем?

Ова ме врати во 2006-7 кога имав од One интернет, тој бежичниот што го нудеа :mad:
Леле тој стикот/антенчето што го местев надвор. Па врзувај со фолии чуда... купуваш припејд картичка 1GB - 500 денари. АХЕУХЕАЕУУХАУХАУХАУХЕАУХА.

Леле тој стикот/антенчето што го местев надвор. Па врзувај со фолии чуда... купуваш припејд картичка 1GB - 500 денари. АХЕУХЕАЕУУХАУХАУХАУХЕАУХА.
Слатки маки, среќа ги откачив.
Но што бре им стана на овие од „далеку од близу“ со нетов? :@

5192840712.png

Утре ексклузива на мкд. порталите: млад маж изврши терористички напад во дирекцијата на близу! :D

Теши се дека си млад...
Па на времето кога имав брзини од 15Mbps од близу имав некаде 20 години и нешто кусур месеци, но не сум сигурен сега која година сме бидејќи чекав да ми се отвори твојот коментар на темава :D

Фала, фала, па и на твоја глава :) Или чекај, НЕ! :D

Изгледа од целиот резултат, само ping-от ми се нормализираше, барем до некаде:
5192800410.png

Пак ќе прашам, во Топанско поле (Чаир) да не има уште некој сличен проблем?

Чичко ми горе во истата зграда деновиве имаше проблеми одкако го префрлија....Брзината му се намали али се среди за еден ден.....А јас да не ги урочам да ми се расипе до толку брзината не али сепак се осеќа во сурфање дека подобро ми беше на ЛАН.

Чичко ми горе во истата зграда деновиве имаше проблеми одкако го префрлија....Брзината му се намали али се среди за еден ден.....А јас да не ги урочам да ми се расипе до толку брзината не али сепак се осеќа во сурфање дека подобро ми беше на ЛАН.
Проблемот се среди сам од себе или интервенираа од техничките служби/ екипи?
Лудоста продолжува:
5192904326.png
5192912866.png

А таман сакав да мигрирам во Комбо пакетот со 50Mbps, ама ова бре сега ме става во дилема :@

Лудоста продолжува:
5192904326.png
5192912866.png

А таман сакав да мигрирам во Комбо пакетот со 50Mbps, ама ова бре сега ме става во дилема :mad:
Osvem vcera 5/6 casa,dodeka bese skinat optickiot kabel i nemase nikakva usluga,.... a se setiv i denta pred nova godina-koga nemase 12h,internet, vo mejgu vreme se e ok,.....

Attachments

• 2016-03-23_235049.png
    2016-03-23_235049.png
    22,8 KB · Прегледи: 16
Лудоста продолжува:
5192904326.png
5192912866.png

А таман сакав да мигрирам во Комбо пакетот со 50Mbps, ама ова бре сега ме става во дилема :mad:

Се среди само од себе....А за Комбо пакетот со 50мбпс е тоа е друг муабет.Со тој пакет доага доста поквалитетен апарат од овие сега стариве што ни ги даваат на послабите пакети.На тој пакет не верувам да имаш проблеми.

Еве кај мене како е....

Osvem vcera 5/6 casa,dodeka bese skinat optickiot kabel i nemase nikakva usluga,.... a se setiv i denta pred nova godina-koga nemase 12h,internet, vo mejgu vreme se e ok,.....
Па знам, освен тогаш пред Нова Година, сум немал проблем. Но ова не се трпи со брзиниве денеска.

Се среди само од себе....А за Комбо пакетот со 50мбпс е тоа е друг муабет.Со тој пакет доага доста поквалитетен апарат од овие сега стариве што ни ги даваат на послабите пакети.На тој пакет не верувам да имаш проблеми.

Еве кај мене како е....

Па чекај некаде крај на Мај на моите да им истече договорот за мобилен што го имаат со One, па да се префрлат во VIP, со што ќе може да се искомбинираат сите услуги (мобилните и овие од blizoo).
Еве го, се оправа изгледа малку по малку:
5192954314.png
.
Од 0,нешто, на 1Mbps, па сега на цели 2Mbps.
Ајде белким утре кога ќе станам ќе биде нормално и ќе се спасат овие од Blizoo да не ги бесам по салони и/или дирекции :D

Па знам, освен тогаш пред Нова Година, сум немал проблем. Но ова не се трпи со брзиниве денеска.

Па чекај некаде крај на Мај на моите да им истече договорот за мобилен што го имаат со One, па да се префрлат во VIP, со што ќе може да се искомбинираат сите услуги (мобилните и овие од blizoo).
Еве го, се оправа изгледа малку по малку:
5192954314.png
.
Од 0,нешто, на 1Mbps, па сега на цели 2Mbps.
Ајде белким утре кога ќе станам ќе биде нормално и ќе се спасат овие од Blizoo да не ги бесам по салони и/или дирекции :D
На културен начин ти кажуваат: гаси компјутер и легнувај! Ти уште галамиш :D

Теши се дека си млад...

Јас се тешам дека речиси недела дена ми ја раскопуваа половина улица и веќе пуштаат оптички кабли од Македонски Телеком. Најдоцна до крајот на наредната недела ќе ја раскопаат улицата до крај, а по пат ќе стигнат и до мојата зграда. :jeeee: Извинете бидејќи ќе го задржам правото на дискреција и нема да откријам за која населба станува збор.

Како и да е, бидејќи имам пријател кој порано работеше за фирма која беше или можеби сеуште е партнер на Македонски Телеком и копаа(т) и пуштаа(т) оптички кабли, другарот ми вели дека најдоцна до крајот на април 2016 цела наша улица ќе има оптички Интернет од Македонски Телеком.

Поентата не била само да ги пуштат оптичките кабли, туку и да ги надуваат или напумпаат, не знам, не се разбирам од таквата проблематика, но како и да е, тоа ќе потрае неколку недели, но најдоцна до крајот на април 2016 ќе имаме оптички Интернет од Македонски Телеком.

Но не се тешам за да им се вратам на нив се додека не ги поевтинат месечните претплати на 3 Max Optic пакетите за барем 300 денари помалку. Е доколку го направат тоа, ќе имам причини за да се тешам дека навистина ќе имам трета алтернатива наспроти Близо и Телекабел.

И то шо велиш. :D

Море ќе им кажам јас на нив :D Да сум спиел, алоооо, уште малку да не сакаат и трето дете да им правам? :D Евентуално ако субвенционираат нешто :D

Но не се тешам за да им се вратам на нив се додека не ги поевтинат месечните претплати на 3 Max Optic пакетите за барем 300 денари помалку. Е доколку го направат тоа, ќе имам причини за да се тешам дека навистина ќе имам трета алтернатива наспроти Близо и Телекабел.
Па и 300 денари мислам дека се малку за поефтинување. Јас имам во влезот оптика, но џабе кога цените им се ептен високи.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom