Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
M пакетот си, така? Планирам и јас да терам на тој, ама најрано за речиси 2-3 месеци![]()
Комбово си шиба![]()
Се согласувам, мислам дека Телекабел нуди максимум 15Mbps upload во најголемиот пакет, додека овие само јадни 5Mbps. Се надевам дека во блиска иднина ќе ги зголемат брзините, барем само на upload.Си шиба бе.. Само upload-ов им е мизерија..
![]()
Јас сум во тој регион ама јас сеуште сум на лан мрежатa, а сношти интернетот беше ок.Фала, фала, па и на твоја главаИли чекај, НЕ!
Ова ме врати во 2006-7 кога имав од One интернет, тој бежичниот што го нудеа
Изгледа од целиот резултат, само ping-от ми се нормализираше, барем до некаде:
![]()
Пак ќе прашам, во Топанско поле (Чаир) да не има уште некој сличен проблем?
Блазе си ти за ланот
Па и 300 денари мислам дека се малку за поефтинување. Јас имам во влезот оптика, но џабе кога цените им се ептен високи.
M пакетот си, така? Планирам и јас да терам на тој, ама најрано за речиси 2-3 месециВака задоволен си? За ТВ, фиксната и Нетот знам/гледам ок се, но со мобилната како стоиш? Мрежа, ова-она?
Кај мене исто во Центар на улицата работат од Телеком МК за да пуштат оптички кабли и ми рекоа дека за некој краток период ќе има оптика во зградава кај што живеам а искрено едвај чекам затоа што веќе последни 6 години сум во Blizoo и катастрофа се .Можеби имаат поефтини цени од Телеком МК али услугата е лоша.Јас се тешам дека речиси недела дена ми ја раскопуваа половина улица и веќе пуштаат оптички кабли од Македонски Телеком. Најдоцна до крајот на наредната недела ќе ја раскопаат улицата до крај, а по пат ќе стигнат и до мојата зграда.Извинете бидејќи ќе го задржам правото на дискреција и нема да откријам за која населба станува збор.
Како и да е, бидејќи имам пријател кој порано работеше за фирма која беше или можеби сеуште е партнер на Македонски Телеком и копаа(т) и пуштаа(т) оптички кабли, другарот ми вели дека најдоцна до крајот на април 2016 цела наша улица ќе има оптички Интернет од Македонски Телеком.
Поентата не била само да ги пуштат оптичките кабли, туку и да ги надуваат или напумпаат, не знам, не се разбирам од таквата проблематика, но како и да е, тоа ќе потрае неколку недели, но најдоцна до крајот на април 2016 ќе имаме оптички Интернет од Македонски Телеком.
Но не се тешам за да им се вратам на нив се додека не ги поевтинат месечните претплати на 3 Max Optic пакетите за барем 300 денари помалку. Е доколку го направат тоа, ќе имам причини за да се тешам дека навистина ќе имам трета алтернатива наспроти Близо и Телекабел.
И то шо велиш.![]()
Да, цените им се високи, и затоа реков да ги поевтинат месечните претплати на 3 Max Optic пакетите за барем 300 денари помалку.
Секако дека се добредојдени и поголеми поевтинувања, но Македонски Телеком не се познати по таква деловна политика, а и Близо не им бегаат баш многу.
Сега со консолидацијата на Вип и Близо, ќе си останеме со два најголеми телевизиски и Интернет оператори во Скопје и во Македонија, секоја им чест на тие кои ќе си останат со Телекабел или со некој друг кабелски оператор кој сеуште не е купен од Близо.
Дојче Телеком и А1 Телеком Австрија ќе си тераат бизниси, а ние ќе си го кркаме подебелиот крај од стапот со вакви цени.
Знаеш колку сме среќни ние со лелекабел?Каналите ни ги менат без пардон ,брзините 4 години непроменети а модемите... Да не збориме. И таа брзина 15/1 ја немам секогаш
Можеш да ги баталиш кога сакаш, не си обврзан со договор, тоа е една од позитивните карактеристики на Телекабел.
Сега и јас можам да ги баталам Близо, но моите сеуште негуваат надеж дека Близо ќе ни` понуди асална понуда, иако во 4 наврати не ни` понудија ништо прифатливо.
Телекабел кога ќе се задлабочиш во нив не се во ни една смисла ефтини. Еве како пакетот со 500 денари интернет (брзина 15/1) и кабловска 320 т.е 350 денари во Скопје ти е 850. Додај плус телефон 150 имаш рамно 1000 денари. Вака делува ефтино но и тоа во принцип не го добиваш. Ноќно време кочи стопати кликаш рефреш урлаш џабе. Следниот пакет ти е 1500 денари само за интернет (без кабловска и тел) и е брзина 25/2. На близу за 1200 денари или Вип сеедно имаш 30mbps веќе. Огромна разлика. Исто гледам сите се жалат за техничка на Близу. Вие не сте виделе што е техника на Телекабел."незнам, нема проблем, уклучи исклучи" или од скоро не ни подигаат слушалка. Просто ретардиран те прават. А за опрема тоа тука у срце ме боде. Се што е од Телекабел си го плаќаш. Јас модемот го платив 2000 денари. Кај го има тоа????Тек од скоро даваат некои бедни Мотороли а пред тоа се се плаќаше. Оптичкиот на Телекабел кошта 2500 за 50/50 и 3500 за 100/100 и приклучна такса 6000 денари. За тие пари ќе си ставам гигабитен интернет од Телеком. Кај е изборот тука? Значи ќе преминеш од лошо во полошо во двата правци. Нема врска во Македонија ошто се е срање од оператори и понуди. Погледнете ја Србија и Бугарија.. се е јасно
Јас никогаш не сум ја критикувал Интернет понудата на Близо во негативен контекст.
Единственото што не ми се допаѓа од Близо е нивната дигитална ТВ понуда, во која фаворизираат рамковнистички ТВ канали, додека дигиталните ТВ канали од државите од поранешна Југославија се достапни само со дополнителна претплата.