A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Swifty
  • Време на започнување Време на започнување
Мала помош ако може,дали Близу има статичка или динамичка ип адреса.Никако да го подесам новиот рутер (Xiaomi mini wifi).Дали да одберам DHCP или PPPoE .

Sent from my MI NOTE LTE using Tapatalk

Мала помош ако може,дали Близу има статичка или динамичка ип адреса.Никако да го подесам новиот рутер (Xiaomi mini wifi).Дали да одберам DHCP или PPPoE .

DHCP

Pa vidi vaka kaj mene od 12,avgust 2015 nese promenila ip adresata pa sega zakluci sam,a ti si vo Lan, ili docsis ?

Attachments

• 2016-04-02_235913.png
    2016-04-02_235913.png
    23 KB · Прегледи: 22
Мислам дека е LAN

PPPoE е наменет за ADSL Интернет и бара корисничко име и лозинка, а ти користиш кабелски Интернет кој не бара ниту корисничко име, ниту лозинка.

Секако дека треба да одбереш DHCP.

Сетапот е на кинески и никако да го средам.Пријавив во Близу нова Mac адреса но никако да добијам интернет врска

Сетапот е на кинески и никако да го средам.Пријавив во Близу нова Mac адреса но никако да добијам интернет врска
Барај ваков знак 语言 Yǔyán да смениш на друг јазик. Англиски би требало да има.
Ајде Кинез, држ превод :D https://youtube.com/watch?v=hCuO--nCQs8

Последно уредено од модератор:
Го нема англискиот firmware . Сега имам друг проблем,од Близу ми бараат Mac адреса од новиот рутер но да не била од налепницата под рутерот.Во сетапот најдов друга и ја пријавив но изгледа таа била од лап топот и сега имам интернет само на еден компјутер и тој е спор.Кај да им барамMac адреса друга од рутерот да им ја пријавам да не знае некој оти ке лета рутеров низ прозорец : )

Го нема англискиот firmware . Сега имам друг проблем,од Близу ми бараат Mac адреса од новиот рутер но да не била од налепницата под рутерот.Во сетапот најдов друга и ја пријавив но изгледа таа била од лап топот и сега имам интернет само на еден компјутер и тој е спор.Кај да им барамMac адреса друга од рутерот да им ја пријавам да не знае некој оти ке лета рутеров низ прозорец : )

Ти ја бараат WAN MAC адресата која е за еден карактер плус од таа од долната страна на рутерот (најчесто). (Ако од долу завршува на 00-00 треба да ја пријавиш 00-01)

Готово конечно го средив,не бил рестартиран компјутерот од кога беше пријавена новата Mac адреса. :) :)

Ценетите господа и дами од blizoo, во понеделник, после мојот ценет испит, ќе бидат запалени со се централата, од неколку причини прикажани подолу на сликата:
2ivivkj.jpg

За периодот од 24ти Март до 31ви Март ми ја намалија сметката (нивна среќа, иначе тужбата не им бегаше). Сега се спремам до АЕК да пратам приговор, како одеше точно целата процедура, ќе Ве замолувам сите што знаете да ми кажете.

Ценетите господа и дами од blizoo, во понеделник, после мојот ценет испит, ќе бидат запалени со се централата, од неколку причини прикажани подолу на сликата:
2ivivkj.jpg

За периодот од 24ти Март до 31ви Март ми ја намалија сметката (нивна среќа, иначе тужбата не им бегаше). Сега се спремам до АЕК да пратам приговор, како одеше точно целата процедура, ќе Ве замолувам сите што знаете да ми кажете.
Dobro tolku se zakoceni tamu sto ne mozat da ti go resat problemot ...... /? ...c.c.c. pa stramota ,ne mi e voopsto jasno sto se slucuva, .... eve ti edna moja slika od Kombo M, osvem globalnite problemi nema nisto drugo, ne znam sto da ti pisam -tuzi gi, do aek

Attachments

• 2016-04-16_232220.png
    2016-04-16_232220.png
    25,9 KB · Прегледи: 31

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom