A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Swifty
  • Време на започнување Време на започнување
Нормални се со интернетов денес или до мене е нешто?[DOUBLEPOST=1457137099][/DOUBLEPOST]
CSDqNDz.png
Кого пингаш? Мене ми дава дека таква адреса не постои.
Најдов едвај. Нежилово?

Последно уредено од модератор:
Кого пингаш? Мене ми дава дека таква адреса не постои.
Најдов едвај. Нежилово?

Муабетот ми е дека имаше ненормални прекини попладнето околу 2/3 и ноќеска. Гледам никој не се буни изгледа локално е.

На гости ми дојдоа пред малку господата од blizoo и ми сменија lan-от со docsis. Е сега освен што ми го намалија Upload-от од 15, на 1Mbps, друга замерка немам.
Но имам прашање, што е подобро: Cisco EPC 3208 или пак Thomson THG 540/541? Мене ми го дадоа овој вториот, додека пак кај тетка ми (во друг стан) ѝ го дадоа овој првиот. Кој е подобар?

На гости ми дојдоа пред малку господата од blizoo и ми сменија lan-от со docsis. Е сега освен што ми го намалија Upload-от од 15, на 1Mbps, друга замерка немам.
Но имам прашање, што е подобро: Cisco EPC 3208 или пак Thomson THG 540/541? Мене ми го дадоа овој вториот, додека пак кај тетка ми (во друг стан) ѝ го дадоа овој првиот. Кој е подобар?

Циското е подобар - првиот.

Ако наидеш на проблеми со Томсонот - слаб Интернет сигнал, често губење на Интернет сигналот и слично, веднаш јави им се и побарај им да ти го заменат со Циско.

Ако наидеш на проблеми со Томсонот - слаб Интернет сигнал, често губење на Интернет сигналот и слично, веднаш јави им се и побарај им да ти го заменат со Циско.
kaj mene imav 2/3 nedeli cisco3208epc-no imav problem 3 razlicni ruteri mnogu tesko prevzemase ruterot od modemoi ip adresa,-odnosno toj si bese postaven na dhpc....ruterot...a dodeka od modem do lan nemase problem nikakov, probano so zyxel ruter ,tpLink,i tenda,za drugi marki ne znam..... toa e moe iskustvo inaku modemot si bese ok,

kaj mene imav 2/3 nedeli cisco3208epc-no imav problem 3 razlicni ruteri mnogu tesko prevzemase ruterot od modemoi ip adresa,-odnosno toj si bese postaven na dhpc....ruterot...a dodeka od modem do lan nemase problem nikakov, probano so zyxel ruter ,tpLink,i tenda,za drugi marki ne znam..... toa e moe iskustvo inaku modemot si bese ok,

Јас имам кабелски модем од Циско веќе 4 години по ред, и никогаш не сум имал проблеми - со исклучок на дефектите на Близо кои ги опфаќаат сите корисници кога нема Интернет.

Од друга страна, имам пријатели и познаници кои имале проблеми со модемите и рутерите од Томсон и неретко морале да ги менуваат.

Фала на инфото односно советот :)

Здраво дечки, дали може некој да ми каже како се погодила услугата на Blizoo во Ново Лисиче (ЛАН мрежа, нема можност за ДОКСИС). Планирам да земам пакет 60/60.

Здраво дечки, дали може некој да ми каже како се погодила услугата на Blizoo во Ново Лисиче (ЛАН мрежа, нема можност за ДОКСИС). Планирам да земам пакет 60/60.

Не се надевај дека ќе ја имаш таа брзина уште долго. Мигарцијата на DOCSIS е во напредна фаза и кај и да е наскоро ќе ве префрлат.

Не се надевај дека ќе ја имаш таа брзина уште долго. Мигарцијата на DOCSIS е во напредна фаза и кај и да е наскоро ќе ве префрлат.

Не се надевам, прашувам какви се искуствата со Blizoo на ЛАН во овој реон. Потоа ако одлучат нека одат на ДОКСИС.

Од 1 април или 1 мај ке се почне да се префла од лан на DOCSIS во Ново Лисиче,Моментално се работи Топанско поле,Чаир.Најдобар модем/рутер е Technicolor TC7200 за да го имаш треба да имаш договор Vip Конект,Vip Комбо,Нет 20,Нет 50 и др.Додека не се префлат сите на DOCSIS можнисе прекини во услугите.

На спидтест имам 49 Мбпс даунлоад спид,а торенти коа симињам едвај 12кб иде торентот а има преку 200-300 сидерс... што кур

Фала на инфото односно советот :)

Ако си на пакетот со 15/1 таму даваат томсон модем и тој е сосема ок за таа брзина.Ако мигрираш на поголем пакет автоматски добиваш нов модем

Некој проблем со интернетот имате? Кај мене (Драчево) снема пред 30мин, си се рестартира модемот нон стоп, али ништо.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom