A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Swifty
  • Време на започнување Време на започнување
Eve da nema zabuni samo ova e staeno zoltiot edniot e vo modet edniot vo pc i toa e toa tenkiot e za telefonot ali ne raboti fiksniot i beliot e internetot
pa toa celo vreme ti vikame daj slika, vlezi kako admin vo modemot- i posle podesuvaj menuvaj
i odi 192.168.100.1
daj edna slika od prednata strana kaj diodite

гарант друг модел е модемот, со вграден рутер
тоа што името на мрежата ти го пишале како друг модел на модем е нивна збрка
и преку wifi moжеш да влезеш во 192.168.100.1

гарант друг модел е модемот, со вграден рутер
тоа што името на мрежата ти го пишале како друг модел на модем е нивна збрка
и преку wifi moжеш да влезеш во 192.168.100.1
Nemoze mi vika no data received.

Moмци, да има некој админ пасворд за Карпош - за Motorola/CBN SVG6540E?

admin admin - ako ne saka, probaj so brojot od blizoo 089011011 i userr i pass
Која беше ИП адресата на Циско рутерот,пошто пробувам со 192.168.100.1 ми вика no data received.Еве сликичка од конфигурацијата на ВИФИ преку овој модем.
jyPy4W7.png

Која беше ИП адресата на Циско рутерот,пошто пробувам со 192.168.100.1 ми вика no data received.Еве сликичка од конфигурацијата на ВИФИ преку овој модем.
jyPy4W7.png
Од комшијата да не земаш wifi? Чисто информативно. Tвојот Cisco нема друго ништо, освен 2 телефона и lan. Wifi нема шанси преку него :)

Море остај го комшијата, можно е да има wifi. Овие од Cisco искомплицираа... 1 модел во неколку варијанти го имаат.

Од комшијата да зимав ви-фи немаше да му го конфигурирам ви-фито на комшијата ја него он хахахахахаа.Бај д веј откоа ми го ставија модемов,прво 2 дена немав телефонска фиксна линија.Се реши тоа ама интернетот ич ама ич не е стабилен односно ќе снема па пак ќе дое приметувам по фејзбукот.... а и доле на мониторчето сликатта што е ќе се појави х па ќе го снема...... Да не е нешто до мене или да го исконфигурирам некако .... неможам ЦСГО да играм нит на раат да се допишувам.

Од комшијата да зимав ви-фи немаше да му го конфигурирам ви-фито на комшијата ја него он хахахахахаа.Бај д веј откоа ми го ставија модемов,прво 2 дена немав телефонска фиксна линија.Се реши тоа ама интернетот ич ама ич не е стабилен односно ќе снема па пак ќе дое приметувам по фејзбукот.... а и доле на мониторчето сликатта што е ќе се појави х па ќе го снема...... Да не е нешто до мене или да го исконфигурирам некако .... неможам ЦСГО да играм нит на раат да се допишувам.

Aбе дај јави им се ц ц ц како го трпиш ова не знам? Им плаќаш пари за да ти обезбедат услуга без никаков проблем, не си должен ти ништо да конфигурираш или да подесуваш.
Едноставно јави им се и кажи им да дојдат и да си го решат проблемот. Дури и да е до тебе нешто они се должни да ти обезбедат целосна техничка поддршка.
089 011 011

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom