A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Swifty
  • Време на започнување Време на започнување
Да нетот е, ама искрено цели 3-4 месеци немало некој посериозен проблем, така да не им замерам :)

Што се чудите ,ви се успорил нетот, нели гледате дека врне надвор:facepalm:
И кај мене е успорен,а вчера ме изненадил ми симињаше со 1,4мб аплоадираше со 150кбс,макс било 1,3/115

Еве го, се врати во нормала.
Од 10 во договор, ми качи 15Mbps, значи повторно 5 гратис.
Кај тебе може се оправил ама пак кај мене е уште повеќе тиња од прееска :(
Иначе не се радувај многу на гратисот, мене ми е доволна и таа брзина за која сум платил само за да не ми ја вадат низ нос екстра брзината ;)

Кај тебе може се оправил ама пак кај мене е уште повеќе тиња од прееска :(
Иначе не се радувај многу на гратисот, мене ми е доволна и таа брзина за која сум платил само за да не ми ја вадат низ нос екстра брзината ;)

Еве сеуште ми е добар, досега сум имал едвај 10на проблеми, за кои интервенирале и тоа многу брзо. И кога имало проблеми, имало цело маало или цела улица.
Иначе за гратисот Mbps во Upload и Download имам веќе цела година и немам проблем.

Прееска снема интернет, и сега едвај отвара на гугл пребарувања и само македонски страни отвара. :pos:

неверојатна ствар се овие близу.. интернетот им е океј се додека и времето надвор е океј - чим залади или зароси почнуваат проблемите.... АЛООО ОПРАЈТЕ СЕ ВЕЌЕ ЕДНАШ ЗАСЕКОГАШ!

Во Штип денес имаше целосен прекин на сите услуги околу 3 часа. Не само кај мене, туку и кај повеќе пријатели. Од околу 9 часот сите услуги се целосно функционални. Одамна се немаше случено да има некаков прекин, па затоа не е „болка за умирање“.

Еве го, се врати во нормала.
Од 10 во договор, ми качи 15Mbps, значи повторно 5 гратис.

На другар ми од маало, наместо 1.5 мб/с што му симнуваше, сеа после прекинов му симнува со 3.3 мб/с....Кај мене остана на 1.1 мб/с. Не е ваљда што не сум префрлен на некој од новиве пакети?
Јас уште го користам тој фиксна + интернет и неам склучено договор, т.е., ми истече договорот од 2 години и веќе еве година дена го шибаме без договор :)

толку е срање нетов шо ни пола и више од икониве шо се за едитирање на постов не се покажуваат

4e646a28dbe8aba2f42ff329ba62ddc2.png

Да не знаете дали некако може да средам работа за да добијам динамична IP адреса преку blizoo.....преку глава ми е од VPN-и .

Тие што имате 50Mbps пакет , колку е брзината кога мерите на спеедтест спрема сервер на близоо во просек ? Кај мене не надминува над 46 Мбпс , а во просек е околу 30 Мбпс

На торрент не надминал 4.5мб/с , клиент Вузе

Тие што имате 50Mbps пакет , колку е брзината кога мерите на спеедтест спрема сервер на близоо во просек ? Кај мене не надминува над 46 Мбпс , а во просек е околу 30 Мбпс

На торрент не надминал 4.5мб/с , клиент Вузе

Speedtest треба само да ти служи за генерална идеја за брзината на данлоуд, не ја презентира реалната слика за одреден интернет. За мене бенчмаркот е Pingtest (со богатите земји од европа) и ако веќе мериш со Speedtest исто така мери со земји од европа (богатите де)

Е сега, дали ќе нандминуваш зависи и од модемот/ рутерот, обично се до 50/55 мегабита, али поентата е што кога веќе идеш накај 50 се ближиш до лимитот на самиот рутер/модем.

Ако на Замунда насабајлечки после 3/4 саат, не ти ги симнува најпопуларните торенти од 1 страна (првиот најгоре) со повеќе од 4.5 (Вузе) тогаш не е баш најдобро ама е сосема ок. Генерално треба да иде со 3.5 - 5 на торенти, во раните часови, Speedtest не е битен.

http://www.speedtest.net/my-result/2939690262

Мој резултат, ама имај во предвид дека мојот систем е многу твикуван, и доста побрз од повееќето, исто така корситам Docsis 3.0 модем, и имам Intel лан карта. Тука може да лежи причината за таа разлика од 45 до 50...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom