A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Swifty
  • Време на започнување Време на започнување
Некој да не знае случајно дали Blizoo наплаќаат + за приклучен телевизор или можам јас ако сакам 10 телевизори да уклучам?

Некој да не знае случајно дали Blizoo наплаќаат + за приклучен телевизор или можам јас ако сакам 10 телевизори да уклучам?

Сега со новите пакети во цената пишува дека до 3 телевизора они ти монтираат.А што ке правиш сам дома односно ако имаш 10 телевизора и 10 спојки за поврзување уживај си монтирај си колку сакаш :)

1696182389.png

Богами за џабе го пцуев рутерот...Одличен пинг на дистанца од едно 10 метри у стан со 3 црти од 5 (али има бетон помеѓу ѕидовите, микровални, безжичен телефон, регали.. многу сметњи ) и сепак достигна оваква брзина и таков пинг :D
Ја мислам што рутерот ми беше нестабилен и што морав да го рестартирам тоа беше до нетот, а не до него...
--- надополнето: 9 јануари 2012 во 16:46 ---
Tocno e deka "neograniceniot" na blizoo e 200 gb?
Не е точно...Мојот пакет е 8мбпс/200 гига...Значи не е неограничен...А овие другиве што се 10мбпс/20/50 се неограничени значи терабајт, 2 тера колку сакаш трошиш немаш гајле...
А разликата од мојов со оној неограничениот 10мбпс е само 100 денари :D Али не ми треба...

--- надополнето: 9 јануари 2012 во 16:46 ---
Не е точно...Мојот пакет е 8мбпс/200 гига...Значи не е неограничен...А овие другиве што се 10мбпс/20/50 се неограничени значи терабајт, 2 тера колку сакаш трошиш немаш гајле...
А разликата од мојов со оној неограничениот 10мбпс е само 100 денари :D Али не ми треба...
Ti go imas otkako bilo cable tel. taka?
Jas naracav od blizoo. smart paket. 10 mb/s.

Ti go imas otkako bilo cable tel. taka?
Jas naracav od blizoo. smart paket. 10 mb/s.

Да, од коа беше кејблтел го нарачав (го имам од Јули 2011)...
Исто ти е, ова што зборат одкако се променија на близу потапа се не е лага, но сепак зависи од реон до реон многу..

И тој пакет што ти го нарача ти е сосема неограничен..Значи спискај колку сакаш гига нема ограничување :) Зотоа ги обожавам близу за нетот...Среќа па иам сателитска немора да се замарам со нивните глупости од канали

1)Дали е точно дека пакетот со 10 Мбпс е неограничен?
2)Дали оваа услуга ја има само во Скопје или пак за цела Македонија?
3) Ако има некој што има користено АДСЛ и Близоо нека објасни кој е подобар?
Благодарам.

Благодарам.
1. Да неограничен е
2. Не, близо се само во скопје, прилеп, велес, куманово, тетово, штип
3. Немам користено адсл можи е постабилен адсл ама на близоо имаш мн поголема брзина и буквално неограничен интернет

Да, од коа беше кејблтел го нарачав (го имам од Јули 2011)...
Исто ти е, ова што зборат одкако се променија на близу потапа се не е лага, но сепак зависи од реон до реон многу..

И тој пакет што ти го нарача ти е сосема неограничен..Значи спискај колку сакаш гига нема ограничување :) Зотоа ги обожавам близу за нетот...Среќа па иам сателитска немора да се замарам со нивните глупости од канали
Реонот си е топ (дај боже и мене кога ќе ми донесат така да биде). На еден другар му приклучија, пакетот тој од 10мб/с, а му иде скоро 17.
...Тој вика дека на страната кај што се проверува колку има потрошено, му пишувало “имате преостанато 200гб“, за тоа и прашав...тоа ме чуди. Може ли тоа да си останало уште од cable tel. и да не го промениле? А сепак да си е скроз неограничен.:D

1. Да неограничен е
2. Не, близо се само во скопје, прилеп, велес, куманово, тетово, штип
3. Немам користено адсл можи е постабилен адсл ама на близоо имаш мн поголема брзина и буквално неограничен интернет

3. Дополнително:
АДСЛ е дефинитивно најстабилен нет у македонија. Ќе беше смешно да не беше...Али близу се добива многу поголема брзина за тие пари и скроз неограничен :D

Благодарам.

За првите две прашања ти одговорија,ај јас за третото бидејќи моментално користам адсл.
Кратко и јасно ќе ти пишам,бегај од адсл како вампир од лук.
Јас ќе ставам близу каде и да е,овие “te zaebale'' апла нет крадат,а ако не крадат нетот е крш на квадрат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom