A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Некој да не знае случајно дали Blizoo наплаќаат + за приклучен телевизор или можам јас ако сакам 10 телевизори да уклучам?

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.570
Поени од реакции
2.789
Некој да не знае случајно дали Blizoo наплаќаат + за приклучен телевизор или можам јас ако сакам 10 телевизори да уклучам?
Сега со новите пакети во цената пишува дека до 3 телевизора они ти монтираат.А што ке правиш сам дома односно ако имаш 10 телевизора и 10 спојки за поврзување уживај си монтирај си колку сакаш :)

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Еве го се врати нетот, фала богу неможев ни ден поише да издржам на АДСЛ-он спор...

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461

Богами за џабе го пцуев рутерот...Одличен пинг на дистанца од едно 10 метри у стан со 3 црти од 5 (али има бетон помеѓу ѕидовите, микровални, безжичен телефон, регали.. многу сметњи ) и сепак достигна оваква брзина и таков пинг :D
Ја мислам што рутерот ми беше нестабилен и што морав да го рестартирам тоа беше до нетот, а не до него...
--- надополнето: 9 јануари 2012 во 16:46 ---
Tocno e deka "neograniceniot" na blizoo e 200 gb?
Не е точно...Мојот пакет е 8мбпс/200 гига...Значи не е неограничен...А овие другиве што се 10мбпс/20/50 се неограничени значи терабајт, 2 тера колку сакаш трошиш немаш гајле...
А разликата од мојов со оној неограничениот 10мбпс е само 100 денари :D Али не ми треба...

Член од
20 март 2008
Мислења
377
Поени од реакции
280
--- надополнето: 9 јануари 2012 во 16:46 ---
Не е точно...Мојот пакет е 8мбпс/200 гига...Значи не е неограничен...А овие другиве што се 10мбпс/20/50 се неограничени значи терабајт, 2 тера колку сакаш трошиш немаш гајле...
А разликата од мојов со оној неограничениот 10мбпс е само 100 денари :D Али не ми треба...
Ti go imas otkako bilo cable tel. taka?
Jas naracav od blizoo. smart paket. 10 mb/s.

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Ti go imas otkako bilo cable tel. taka?
Jas naracav od blizoo. smart paket. 10 mb/s.
Да, од коа беше кејблтел го нарачав (го имам од Јули 2011)...
Исто ти е, ова што зборат одкако се променија на близу потапа се не е лага, но сепак зависи од реон до реон многу..

И тој пакет што ти го нарача ти е сосема неограничен..Значи спискај колку сакаш гига нема ограничување :) Зотоа ги обожавам близу за нетот...Среќа па иам сателитска немора да се замарам со нивните глупости од канали

Член од
28 јуни 2009
Мислења
295
Поени од реакции
266
1)Дали е точно дека пакетот со 10 Мбпс е неограничен?
2)Дали оваа услуга ја има само во Скопје или пак за цела Македонија?
3) Ако има некој што има користено АДСЛ и Близоо нека објасни кој е подобар?
Благодарам.

Член од
20 ноември 2009
Мислења
460
Поени од реакции
130
Благодарам.
1. Да неограничен е
2. Не, близо се само во скопје, прилеп, велес, куманово, тетово, штип
3. Немам користено адсл можи е постабилен адсл ама на близоо имаш мн поголема брзина и буквално неограничен интернет

Член од
20 март 2008
Мислења
377
Поени од реакции
280
Да, од коа беше кејблтел го нарачав (го имам од Јули 2011)...
Исто ти е, ова што зборат одкако се променија на близу потапа се не е лага, но сепак зависи од реон до реон многу..

И тој пакет што ти го нарача ти е сосема неограничен..Значи спискај колку сакаш гига нема ограничување :) Зотоа ги обожавам близу за нетот...Среќа па иам сателитска немора да се замарам со нивните глупости од канали
Реонот си е топ (дај боже и мене кога ќе ми донесат така да биде). На еден другар му приклучија, пакетот тој од 10мб/с, а му иде скоро 17.
...Тој вика дека на страната кај што се проверува колку има потрошено, му пишувало “имате преостанато 200гб“, за тоа и прашав...тоа ме чуди. Може ли тоа да си останало уште од cable tel. и да не го промениле? А сепак да си е скроз неограничен.:D

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
1. Да неограничен е
2. Не, близо се само во скопје, прилеп, велес, куманово, тетово, штип
3. Немам користено адсл можи е постабилен адсл ама на близоо имаш мн поголема брзина и буквално неограничен интернет
3. Дополнително:
АДСЛ е дефинитивно најстабилен нет у македонија. Ќе беше смешно да не беше...Али близу се добива многу поголема брзина за тие пари и скроз неограничен :D

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Пак заебава нетот...Има нет али е ужасно спор..Кај вас у Топанско/Чаир како е?

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.577
Благодарам.
За првите две прашања ти одговорија,ај јас за третото бидејќи моментално користам адсл.
Кратко и јасно ќе ти пишам,бегај од адсл како вампир од лук.
Јас ќе ставам близу каде и да е,овие “te zaebale'' апла нет крадат,а ако не крадат нетот е крш на квадрат.

Kajgana Shop

На врв Bottom