A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Swifty
  • Време на започнување Време на започнување
^ Не треба да иде со поише :S ?
untitlkyk.png

Зависи од пакетот тоа.
Ваљда е на Docsis...Пошо ако е до тоа кај мене би требало да иде со 800кб/с (на пакетот 8/200 сум)
BTW ова е мерено сеа :)
1430300409.png

1430303710.png

Многу сум задоволна со аплоад брзината бидејќи често аплоадирам ствари сегде, неретко е и над 1 што е за пофалба.

Денес нешто имаше проблеми, слаб беше сигналот, се јавив во техничка, кажав што е проблемот, ми рече девојката веднаш ќе видиме... мислев дека цел ден ќе ми биде нетот падни стани ама за 5 минути го средија.

За пингот илузорно е да се збори, другари ми доаѓаат со лаптопи кај мене дома за да поиграат игри на нет :)

Многу сум задоволна со аплоад брзината бидејќи често аплоадирам ствари сегде, неретко е и над 1 што е за пофалба.

Денес нешто имаше проблеми, слаб беше сигналот, се јавив во техничка, кажав што е проблемот, ми рече девојката веднаш ќе видиме... мислев дека цел ден ќе ми биде нетот падни стани ама за 5 минути го средија.

За пингот илузорно е да се збори, другари ми доаѓаат со лаптопи кај мене дома за да поиграат игри на нет :)

Ее да и тоа мора да го пишам:
Така и јас имав проблем со нетот (ЛАН зона) и нејќеше воопшто да иде, немаше трепкање на рутерчето туку само светеше (а треба да трепка). Се јавив, рекоа ќе пратиме екипа да го средат проблемот..
За 1 час дојдоа и го средија проблемот, не кај мене..нешто у близина беа - со кола наминаа ја глеав преку тараса (маЊак сум хаха :) ) и одеднаш бап се врати нетот...

Стварно задоволен од овие, максимално!

знае ли некој дали планираат да се прошират и низ останатите градови во Македонија?

Дефинитивно мене ми го лупнаа од Кејблтел на телефон што разговарав може околу 100 мин најмногу да имам разговарано ми дојде сметка само за телефонот 3,400 ден. и ако има некој друг на кој така му се има случено а тарифата мие 7.4 ден. на мобилен да вртам што не е возможно толку да ми е сметката.

Ваљда е на Docsis...Пошо ако е до тоа кај мене би требало да иде со 800кб/с (на пакетот 8/200 сум)
BTW ова е мерено сеа :)

960kb е максимална брзина на 8mbps нет.
1.1мб на 10mbps
итн итн

знае ли некој дали планираат да се прошират и низ останатите градови во Македонија?
дали и кога планираат да се прошират и низ останатите градови во Македонија?

ама нека почнат од Битола прво :tapp:

па дури тогаш од кога убаво ќе се рашират по сите градови и со такви цени и услуги (со ФЛЕТ интернет) можи ќе им текни и на другите да понудат ФЛЕТ и многу поевтин

cabeltelro.png

Значи торентите преку Кејбелтел/Замунда рокаат! константен трансфер од 5.3мбс, како што можетe да видите, дури и после пола филм симнат брзината сеуште не паѓа, што значи не се работи за превари од типот на power boost технологија или нешто слично, fuck yeah :D

Неретко нетот иде до својот максимум, (торенти со асални сидери) а просечна брзина на данлоуд генерално е 4мб/с константен трансфер.

960kb е максимална брзина на 8mbps нет.
1.1мб на 10mbps
итн итн
Не не јасно ми е тоа, туку викам како така кај мене ако би требало да е ете со макс. 960kb/s, иде со 3мега у секунда...

Не не јасно ми е тоа, туку викам како така кај мене ако би требало да е ете со макс. 960kb/s, иде со 3мега у секунда...

Уживај си чим ти симнува со толку. Камо мене така да ми идеше download speed.:)

Он е на Лан пакет, ти си на Доксис. Тоа е тоа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom