A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Swifty
  • Време на започнување Време на започнување
Се јавив пред малце ваму и ми вика нешо софтверски проблем некој. Ќе дадам да се среди.

Каков е тој софтверски проблем?

Проба да скенираш за малвер со malwarebytes' anti-malware ?

Проба да скенираш за малвер со malwarebytes' anti-malware ?

Нивни проблем, не мој. Они имале проблем софтверски. Така кажа типот. Шо го знам.

Се јавив пред малце ваму и ми вика нешо софтверски проблем некој. Ќе дадам да се среди.

Каков е тој софтверски проблем?

Модемот не е подесен како што треба.

Ова ради реда...Преку Wireless сум (на лаптоп) коа овој тест го направив:
1400854572.png

Пинг 3 преку wireless :D Dis I Like :)

Ја користи ли некој оваа услуга (интернет + ТВ) и што им значи "не е достапна во пакет во ЛАН зоните"? Можам ли да ја користам или... Некако не ми е јасно зошто ја нема како пакет, туку во менито за интернет услуги.
http://www.cabletel.com.mk/internet.php?m=net&c=NET10UN
  • НЕТ 10 (10MBPS/UN)
    • Интернет со брзина до 10 Mbps и неограничен трансфер.
    • Аналогна телевизија
      - 60 ТВ канали
      - бесплатна инсталација до 3 телевизори
      - услугата не е достапна во пакет во ЛАН зоните

ПОРАЧАЈ ONLINE И ДОБИЈ 1 МЕСЕЦ БЕСПЛАТНО!!! (само со договор на 24 месеци)

- 599 ден. во првите 3 месеци со договор на 24 месеци

- 699 ден. (договор на 12 и 24 месеци)

- 750 ден. (договор на неопределено)

*Цената е со вклучен ДДВ.

*Пакетот може да се купи само во реоните каде што има техничка можност.

Можам да отварам само македонски сајтови. Да не знае некој шо е работава?

Слично е и кај мене, македонски плус некои српски ми отвора. Друго ништо.
Да им ѕвониме да ги отераме кај шо не треба? :)
Глеам замунда ми отвара, а на јсп порталот не сака...

На мене па фејсбук нешо не ми отвара, све отвара освен тоа :(

Ќе им се јавам...

ЕДИТ: Им се јавив и ми викаат дека они немаат таков проблем со некои страници...значи до мене бил проблемот :S

Иначе - morpheus
Тоа значи дека ако си во ЛАН зоната имаш само ИНТЕРНЕТ за таа цена (кабловската не е вклучена), а ако сакаш кабловска се плаќа тоа додатно во зависност каков пакет сакаш...

[quote="edin4o, post: 4283681"]На мене па фејсбук нешо не ми отвара, све отвара освен тоа :(

Ќе им се јавам...

ЕДИТ: Им се јавив и ми викаат дека они немаат таков проблем со некои страници...значи до мене бил проблемот :S

Иначе - morpheus
Тоа значи дека ако си во ЛАН зоната имаш само ИНТЕРНЕТ за таа цена (кабловската не е вклучена), а ако сакаш кабловска се плаќа тоа додатно во зависност каков пакет сакаш...[/quote]

Не е само кај тебе и кај мене не отвара фејсбук (Топанско) Им се јавил другар од Центар дека и он имаше проблеми му рекле дека нешто се префрлале на друга централа.

Ја се јавив и прашав (Топанско исто) и дечкото ми рече дека сигналот бил океј, ако сум имал рутер да го исклучам и пак да го уклучам. Земав кабелот директно у компјутер го ставив и си тргна најнормално. Коа вратив во рутер после саат време, се отвараше нормално али последниов пола саат и твитер и фб не сака пак.

Имаат проблеми со нетот во Словенија, не е до нив и затоа смислуваат некои работи за да се оправдаат, сите на темава да се јавеа различно ќе ви кажеа.

Лимитот за сите го тргнале или? Зошто јас дома сум на тој 8/150, татко ми вика дека 170 имаме потрошено и брзината шиба, абер нема од опаѓање.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom