Razor
u jelly?
- Член од
- 26 јануари 2007
- Мислења
- 2.546
- Поени од реакции
- 179
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
2 дена нон стоп паѓа нетов со рестартирање на модемот пак си добива сигнал,е сеа незнам дали во модемот (+рутер) има некој проблем или од кај НИВ е проблемот ???
И кај мене истото се дешаваше (Драчево), ама денес досега е ОК. Туку да не знае некој каква промоција ке имало утре од 1 ипол?
го виде некој ова?
ЗГОЛЕМЕНИ БРЗИНИ И ТРАНСФЕР
Од јуни, поголеми брзини и трансфер за сите нови и веќе приклучени интернет корисници.
Пакетите Голд, Дајмонд и Платинум сега вклучуваат брзина до 8 и 10 Mbps, со трансфер од 80GB, 150GB, 200GB или неограничен.
За сите корисници на Екстра пакетите, трансферот се зголемува на 40 GB, за Хоум на 80 GB, a за Профи и Лан на 150 GB.
Кејбтел секогаш ги исполнува желбите на своите корисници. Се надеваме дека ќе Ви се допаднат новите пакети.
a tie so sme na 8mb 200GB na kolku se zgolemuva ?
Не сум во тек со овие Cabletel па да прашам:
Дали ако земам рутер за по дома, треба да им се јавам, па да ги прашам или да им давам MAC адреса за рутерот да ми го дели нетот од нивниот модем?
Нели имаа нешто глупости со тоа МАС адресите.... На Телекабел си беше најтаман, зимаш рутер, имаш интернет низ цела куќа/стан. Кај овие, се јавуваш, па ти објаснува, па бараш, па чекаш.....
Уште ли е вака?
Не сум во тек со овие Cabletel па да прашам:
Дали ако земам рутер за по дома, треба да им се јавам, па да ги прашам или да им давам MAC адреса за рутерот да ми го дели нетот од нивниот модем?
Нели имаа нешто глупости со тоа МАС адресите.... На Телекабел си беше најтаман, зимаш рутер, имаш интернет низ цела куќа/стан. Кај овие, се јавуваш, па ти објаснува, па бараш, па чекаш.....
Уште ли е вака?
Ќе ти дојдат дома, ќе ти го стават тоа модемот, ќе се јават да пуштат интернет таму кај што си, после да речеме ако е на модемот мак адресата xx-xx-xx-xx-99, ти треба 98 или било кој друг број со две цифри на твојот пц да наместиш , ти даваат јузер и пас, си го мењаш ако сакаш, и си имаш нет.
Ехеее уште одамна, од јануари до јуни 2010 бев на 6/50, сега сум на 8/150 + 10 гратис ако ја платам сметката до 17ти :)
Треба да наместам рутер на другар, а веќе има интернет од CableTel, го стави сеа пред нова година кога беше тоа 999 ден. за 200 GB со дигитална телевизија.
Е сеа, и порано имам местено рутер на модем од CableTel, ама беа на друг модем, тогаш имаше Motorola, и кога ставам рутер, немаше нет, па се јавував, па нешто ми бараа МАС адреса, па курци-палци... а стварно не знам за кој к*р прават така?