A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

Kajgana e sranje

Македонија Шампион
Член од
9 април 2010
Мислења
225
Поени од реакции
64
овие торенти се од замунда се или друг бг тракер или пак од сите тракерите торентите летаат?

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.203
Поени од реакции
8.296
2 дена нон стоп паѓа нетов со рестартирање на модемот пак си добива сигнал,е сеа незнам дали во модемот (+рутер) има некој проблем или од кај НИВ е проблемот ???
И кај мене истото се дешаваше (Драчево), ама денес досега е ОК. Туку да не знае некој каква промоција ке имало утре од 1 ипол?
dracevo istiot problem go ima ova od zavcera e vaka, koga ke restiras, modem ruter se vraka vo normala sve, znaci i sega go ima istiot problem, ova se desava odkoga IP adresive se na 31.11.77.215, i koga ke odam na Speedtest mi kazuva deka sum vo london :)

beto10

Теле со визија
Член од
5 јануари 2009
Мислења
234
Поени од реакции
78
Од први наваму тапа , пингот до небо ( на македонски сервер имам 150> ) 6 со 3 даунлоад/аплоад имам додека пред први по 20/20 одеше . Секој ден се јавувам секој ден различен одговор , никако не е до нив , или до серверот на кој играм или до мене или нормално било :(

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
го виде некој ова?

ЗГОЛЕМЕНИ БРЗИНИ И ТРАНСФЕР
Од јуни, поголеми брзини и трансфер за сите нови и веќе приклучени интернет корисници.

Пакетите Голд, Дајмонд и Платинум сега вклучуваат брзина до 8 и 10 Mbps, со трансфер од 80GB, 150GB, 200GB или неограничен.

За сите корисници на Екстра пакетите, трансферот се зголемува на 40 GB, за Хоум на 80 GB, a за Профи и Лан на 150 GB.

Кејбтел секогаш ги исполнува желбите на своите корисници. Се надеваме дека ќе Ви се допаднат новите пакети.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
го виде некој ова?

ЗГОЛЕМЕНИ БРЗИНИ И ТРАНСФЕР
Од јуни, поголеми брзини и трансфер за сите нови и веќе приклучени интернет корисници.

Пакетите Голд, Дајмонд и Платинум сега вклучуваат брзина до 8 и 10 Mbps, со трансфер од 80GB, 150GB, 200GB или неограничен.

За сите корисници на Екстра пакетите, трансферот се зголемува на 40 GB, за Хоум на 80 GB, a за Профи и Лан на 150 GB.

Кејбтел секогаш ги исполнува желбите на своите корисници. Се надеваме дека ќе Ви се допаднат новите пакети.
Ехеее уште одамна, од јануари до јуни 2010 бев на 6/50, сега сум на 8/150 + 10 гратис ако ја платам сметката до 17ти :)

Член од
20 ноември 2009
Мислења
460
Поени од реакции
130
a tie so sme na 8mb 200GB na kolku se zgolemuva ?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Не сум во тек со овие Cabletel па да прашам:

Дали ако земам рутер за по дома, треба да им се јавам, па да ги прашам или да им давам MAC адреса за рутерот да ми го дели нетот од нивниот модем?

Нели имаа нешто глупости со тоа МАС адресите.... На Телекабел си беше најтаман, зимаш рутер, имаш интернет низ цела куќа/стан. Кај овие, се јавуваш, па ти објаснува, па бараш, па чекаш.....

Уште ли е вака?

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.542
Поени од реакции
2.727

Дали ако земам рутер за по дома, треба да им се јавам, па да ги прашам или да им давам MAC адреса за рутерот да ми го дели нетот од нивниот модем?

Нели имаа нешто глупости со тоа МАС адресите.... На Телекабел си беше најтаман, зимаш рутер, имаш интернет низ цела куќа/стан. Кај овие, се јавуваш, па ти објаснува, па бараш, па чекаш.....

Уште ли е вака?
Не е така.Еден комшија доле кај мене има интернет од Кејблтел.Завчера си зема лаптоп го поврза со рутерот го среди самиот немаше потреба да им се јавува...

Steam.

wat
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.462
Поени од реакции
624

Уште ли е вака?
Ќе ти дојдат дома, ќе ти го стават тоа модемот, ќе се јават да пуштат интернет таму кај што си, после да речеме ако е на модемот мак адресата xx-xx-xx-xx-99, ти треба 98 или било кој друг број со две цифри на твојот пц да наместиш , ти даваат јузер и пас, си го мењаш ако сакаш, и си имаш нет.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Ќе ти дојдат дома, ќе ти го стават тоа модемот, ќе се јават да пуштат интернет таму кај што си, после да речеме ако е на модемот мак адресата xx-xx-xx-xx-99, ти треба 98 или било кој друг број со две цифри на твојот пц да наместиш , ти даваат јузер и пас, си го мењаш ако сакаш, и си имаш нет.
Треба да наместам рутер на другар, а веќе има интернет од CableTel, го стави сеа пред нова година кога беше тоа 999 ден. за 200 GB со дигитална телевизија.

Е сеа, и порано имам местено рутер на модем од CableTel, ама беа на друг модем, тогаш имаше Motorola, и кога ставам рутер, немаше нет, па се јавував, па нешто ми бараа МАС адреса, па курци-палци... а стварно не знам за кој к*р прават така?

KoNtEjNeR

sapun
Член од
19 декември 2005
Мислења
2.306
Поени од реакции
44
Треба да наместам рутер на другар, а веќе има интернет од CableTel, го стави сеа пред нова година кога беше тоа 999 ден. за 200 GB со дигитална телевизија.

Е сеа, и порано имам местено рутер на модем од CableTel, ама беа на друг модем, тогаш имаше Motorola, и кога ставам рутер, немаше нет, па се јавував, па нешто ми бараа МАС адреса, па курци-палци... а стварно не знам за кој к*р прават така?
до пред 1 месец знам дека беше уште така... сега не знам.
ама може да се реши тоа без да им се јавуваш, ако на рутерот има опција за клонирање на мац адреса.

Kajgana Shop

На врв Bottom