S
Sukhoi
Гостин
Затоа што не добивам IP адреса од приватниот ранг на техниколорот. Искрено не ми текна да изберам Static IP во Wan опциите. Сега не сум кај другарчето, ништо утре ке пробам. Намерата ми беше сосема друга, ова го оставив така како привремено решение, ама изгледа така и ке си остане.Сите модеми и рутери се такви, дури и да имаш опција за bridge, пак ќе се загрева.
Ова ти го говорам од лично искуство, сум имал секакви модеми и рутери по дома и до денешен ден не помнам да сум имал барем еден кој не се загревал.
Па би требало целиот сообраќај да е пренасочен од рутерот со вграден кабелски модем од Technicolor кон рутерот од TP-Link со самото тоа што од сите мрежни порти на рутерот со вграден модем од Technicolor само една се користи. Провери кај Technicolor - от дали има опција за да им направиш disable на останатите мрежни порти.
А зошто го користиш преку мрежна порта на TP-Link - от, наместо преку WAN порта ?
Ако ништо друго не сум во Double-Nat ситуација, на тп-линкот имам DD-WRT и брзински ги исклучив сите тие опции. Торентот зезаше се додека не исклучив SPI-Firewall (DD-WRT), друго се работи како што треба.