Т
Триптико
Гостин
Ок си е.Дечки има ли некој друг проблеми со интернетот (стар blizoo) ? Не бев во Скопје неколку месеци и сега гледам дека веќе 2 дена е многу бавен?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ок си е.Дечки има ли некој друг проблеми со интернетот (стар blizoo) ? Не бев во Скопје неколку месеци и сега гледам дека веќе 2 дена е многу бавен?
Не, проблеми имаат, дури и контакт центарот им е исклучен.Имате нет?
Има ли можност да се исклучи wi-fi сигналот од рутер-модемот Technicolor и да го користам само мојот рутер приклучен на Wan Port.
Sent from my MI NOTE LTE using Tapatalk
Ај што не можеш, ама и да средиш нешто, ке приметат и ке се заглавиш. Порано (не знам за во Македонија) но во други земји можеше да се натера модемот да превземе конфигурациски фајл од компјутерот(практично локалниот компјутерот глуми сервер), и можеш да си ја наместиш максимална брзина. Но сега секој ISP знае често да проверува и ако нешто не е во ред може да пројдеш и со пријаваТипциве дојдоа денеска, заради наводно некаква промена во фрекфенциите и успеаа да ми ги намалат брзините на интернетот: download од 150Mbps на еднај 120Mbps, додека upload од 4,50 - 5Mbps на едвај 3,70Mbps.
Дали постои некое чаре за јас да си средам тоа брзините преку 192.168.100.1 или да барам пак да дојдат и да си вратат се` што треба и како треба?![]()
Има ......Има ли можност да се исклучи wi-fi сигналот од рутер-модемот Technicolor и да го користам само мојот рутер приклучен на Wan Port.
Sent from my MI NOTE LTE using Tapatalk
Kaj tebe rasipale, i kaj mene odnosno kaj site izgleda, posto do pred mesec dena odnosno vo dhpc, sami si se redeja 3 dns od blizoo, od pred nedela dena se 2- od togas ip adresata mie dinamicka i si se promenuva a 14 meseci bese istata- vo modemot se e isto signalite mise ok- ocigledno nesto vo platformata na Vip imaat promeneto,Типциве дојдоа денеска, заради наводно некаква промена во фрекфенциите и успеаа да ми ги намалат брзините на интернетот: download од 150Mbps на еднај 120Mbps, додека upload од 4,50 - 5Mbps на едвај 3,70Mbps.
Дали постои некое чаре за јас да си средам тоа брзините преку 192.168.100.1 или да барам пак да дојдат и да си вратат се` што треба и како треба?![]()
Еве, денес ми ја имаат променето неколку пати IP адресата.Kaj tebe rasipale, i kaj mene odnosno kaj site izgleda, posto do pred mesec dena odnosno vo dhpc, sami si se redeja 3 dns od blizoo, od pred nedela dena se 2- od togas ip adresata mie dinamicka i si se promenuva a 14 meseci bese istata- vo modemot se e isto signalite mise ok- ocigledno nesto vo platformata na Vip imaat promeneto,
Топанско поле конкретно е стабилен, но деновиве нешто ми успорува на моменти, не знам дали зошто брат ми нешто чепка по телефонот негов или тоа е така бидејќи ми менуваа некои фрекфенции, а гледам вчера неколку пати ми ја променија IP адресата.Каква е стабилноста на нетов во Чаир?
Што има врска со фрекфенциите на телевизијата?Топанско поле конкретно е стабилен, но деновиве нешто ми успорува на моменти, не знам дали зошто брат ми нешто чепка по телефонот негов или тоа е така бидејќи ми менуваа некои фрекфенции, а гледам вчера неколку пати ми ја променија IP адресата.
Мисли на интернет фрекфенциите...[DOUBLEPOST=1475331543][/DOUBLEPOST]Што има врска со фрекфенциите на телевизијата?
Ова истото во Скопје го правеа пред 1-2 месеци. Ги прашав што се случува и зошто таква промена и ми рекоа дека отсега така ќе функционира интернет услугата.Kaj tebe rasipale, i kaj mene odnosno kaj site izgleda, posto do pred mesec dena odnosno vo dhpc, sami si se redeja 3 dns od blizoo, od pred nedela dena se 2- od togas ip adresata mie dinamicka i si se promenuva a 14 meseci bese istata- vo modemot se e isto signalite mise ok- ocigledno nesto vo platformata na Vip imaat promeneto,
Isto i kaj mene 3 ip adresi za 15h- a modemot nee 3 dena rekonektiran isklucen itn ..... izgleda toe e toa .Еве, денес ми ја имаат променето неколку пати IP адресата.