A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Swifty
  • Време на започнување Време на започнување
Има ли можност да се исклучи wi-fi сигналот од рутер-модемот Technicolor и да го користам само мојот рутер приклучен на Wan Port.

Sent from my MI NOTE LTE using Tapatalk

Има ли можност да се исклучи wi-fi сигналот од рутер-модемот Technicolor и да го користам само мојот рутер приклучен на Wan Port.

Ќе го отвориш сајтот за конфигурирање на рутерот со вграден кабелски модем Technicolor на адреса http://192.168.100.1/, без внесување на корисничко име, туку само со внесување на лозинката admin.

Ќе кликнеш на Wireless, па потоа на Primary Network, па потоа кај опциите за конфигурирање, десно од Primary Network ќе кликнеш на Disabled и за крај, најдоле ќе кликнеш на Apply.

Се разбира, за да го поврзеш твојот рутер со рутерот со вграден кабелски модем Technicolor од Вип, ќе треба преку мрежен кабел да ги поврзеш една од мрежните порти на рутерот со вграден кабелски модем Technicolor, со WAN портата на твојот рутер.

Типциве дојдоа денеска, заради наводно некаква промена во фрекфенциите и успеаа да ми ги намалат брзините на интернетот: download од 150Mbps на еднај 120Mbps, додека upload од 4,50 - 5Mbps на едвај 3,70Mbps.
Дали постои некое чаре за јас да си средам тоа брзините преку 192.168.100.1 или да барам пак да дојдат и да си вратат се` што треба и како треба? :D

Типциве дојдоа денеска, заради наводно некаква промена во фрекфенциите и успеаа да ми ги намалат брзините на интернетот: download од 150Mbps на еднај 120Mbps, додека upload од 4,50 - 5Mbps на едвај 3,70Mbps.
Дали постои некое чаре за јас да си средам тоа брзините преку 192.168.100.1 или да барам пак да дојдат и да си вратат се` што треба и како треба? :D
Ај што не можеш, ама и да средиш нешто, ке приметат и ке се заглавиш. Порано (не знам за во Македонија) но во други земји можеше да се натера модемот да превземе конфигурациски фајл од компјутерот(практично локалниот компјутерот глуми сервер), и можеш да си ја наместиш максимална брзина. Но сега секој ISP знае често да проверува и ако нешто не е во ред може да пројдеш и со пријава :)
Ако се веќе караш, карај се за аплаудот, тој е процентуално доста намален.

Има ......

Kaj tebe rasipale, i kaj mene odnosno kaj site izgleda, posto do pred mesec dena odnosno vo dhpc, sami si se redeja 3 dns od blizoo, od pred nedela dena se 2- od togas ip adresata mie dinamicka i si se promenuva a 14 meseci bese istata- vo modemot se e isto signalite mise ok- ocigledno nesto vo platformata na Vip imaat promeneto,

Kaj tebe rasipale, i kaj mene odnosno kaj site izgleda, posto do pred mesec dena odnosno vo dhpc, sami si se redeja 3 dns od blizoo, od pred nedela dena se 2- od togas ip adresata mie dinamicka i si se promenuva a 14 meseci bese istata- vo modemot se e isto signalite mise ok- ocigledno nesto vo platformata na Vip imaat promeneto,
Еве, денес ми ја имаат променето неколку пати IP адресата.

Каква е стабилноста на нетов во Чаир?
Топанско поле конкретно е стабилен, но деновиве нешто ми успорува на моменти, не знам дали зошто брат ми нешто чепка по телефонот негов или тоа е така бидејќи ми менуваа некои фрекфенции, а гледам вчера неколку пати ми ја променија IP адресата.

Топанско поле конкретно е стабилен, но деновиве нешто ми успорува на моменти, не знам дали зошто брат ми нешто чепка по телефонот негов или тоа е така бидејќи ми менуваа некои фрекфенции, а гледам вчера неколку пати ми ја променија IP адресата.
Што има врска со фрекфенциите на телевизијата?

Што има врска со фрекфенциите на телевизијата?
Мисли на интернет фрекфенциите...[DOUBLEPOST=1475331543][/DOUBLEPOST]
Ова истото во Скопје го правеа пред 1-2 месеци. Ги прашав што се случува и зошто таква промена и ми рекоа дека отсега така ќе функционира интернет услугата.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom