A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Swifty
  • Време на започнување Време на започнување
Цените ги имаш на официјалниот веб сајт на Близо.

Плаќаш само за кабелскиот Интернет, а со Интернетот добиваш и аналогна кабелска телевизија за која не плаќаш.

http://www.blizoo.mk/internet.html

Разликата не е во деловниот простор или домаќинството, туку во својството во кое се појавува корисникот - како физичко лице, или како правно лице.

За деловните корисници има други пакети со други месечни претплати.

http://www.blizoo.mk/corp.html
Благодарам на одговорот. :)

Дали можеби знаеш, ако постои опција во својство на физичко лице да бидам претплатник на интернет во деловен простор?

Значи, интернетот да е во деловниот простор, а да го плаќам јас, како физичко лице.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Благодарам на одговорот. :)

Дали можеби знаеш, ако постои опција во својство на физичко лице да бидам претплатник на интернет во деловен простор?

Значи, интернетот да е во деловниот простор, а да го плаќам јас, како физичко лице.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Одговорот веќе го имаш - физичко лице или правно лице, просторот не е никаков фактор, без разлика каде е лоциран просторот и каква е неговата намена.

Единствено е важно просторот да биде опфатен со кабелската мрежа на Близо за да можат да те поврзат, а потоа на тебе останува да одлучиш дали ќе користиш услуги за физички лица или за правни лица.

Zdravo na site. Laichki da prasam za edna informacija. Kupiv wifi ruter i go povrzav za modemot od blizoo. Treba da podesuvam nesto adresi vo settings page ili avtomatski tie adresi sto se da gi ostavam? Fala na bilo kakov odgovor.

Zdravo na site. Laichki da prasam za edna informacija. Kupiv wifi ruter i go povrzav za modemot od blizoo. Treba da podesuvam nesto adresi vo settings page ili avtomatski tie adresi sto se da gi ostavam? Fala na bilo kakov odgovor.

Ништо не се подесува, вообичаено рутерот самостојно се самоконфигурира.

Лесно ќе дознаеш - ако има Интернет сигнал преку рутерот, тогаш се е правилно конфигурирано, во спротивно ќе треба рачно да го конфигурираш рутерот, но подесувањето на IP адреси од поодамна се врши автоматски, односно и во едниот и во другиот случај, не се внесуваат повеќе рачно IP адресите.

Ништо не се подесува, вообичаено рутерот самостојно се самоконфигурира.

Лесно ќе дознаеш - ако има Интернет сигнал преку рутерот, тогаш се е правилно конфигурирано, во спротивно ќе треба рачно да го конфигурираш рутерот, но подесувањето на IP адреси од поодамна се врши автоматски, односно и во едниот и во другиот случај, не се внесуваат повеќе рачно IP адресите.
Fala na odgovorot. Se e vo red. Ima net

Дечки да прашам има ли некој друг проблеми со симнување на филмови преку торенти деновиве.Еве два дена се мачам катастрофално иде одвај со 50кб у секунда.Пробав мерев брзина супер си е.....Пробам со директни симнувања си иде супер.Пробав со интернетот на комшијата и што е интересно торентите летаат со интернетот нивни (они се на Телеком.)Не знам што може да е (n) (Регион Чаир - Топанско)

Дечки да прашам има ли некој друг проблеми со симнување на филмови преку торенти деновиве.Еве два дена се мачам катастрофално иде одвај со 50кб у секунда.Пробав мерев брзина супер си е.....Пробам со директни симнувања си иде супер.Пробав со интернетот на комшијата и што е интересно торентите летаат со интернетот нивни (они се на Телеком.)Не знам што може да е (n) (Регион Чаир - Топанско)
И јас го имам истиот проблем, ама прво мислев дека е до торентите затоа што беа со постар датум. Сега симнувам торент со 3000 сидери и 300 личери а моментално оди со брзина од 110кб/с која варира и затоа знам дека не е до торентот. Од сајтови каде директно се симнува вадам нормална брзина.

И јас го имам истиот проблем, ама прво мислев дека е до торентите затоа што беа со постар датум. Сега симнувам торент со 3000 сидери и 300 личери а моментално оди со брзина од 110кб/с која варира и затоа знам дека не е до торентот. Од сајтови каде директно се симнува вадам нормална брзина.

Многу заебано у пм....Не знам што им е проблемот.Ај ако се среди кај тебе пиши тука да знам....Или ако се среди кај мене пак ке пишам да знаат и другите ако го имаат овој проблем.

Многу заебано у пм....Не знам што им е проблемот.Ај ако се среди кај тебе пиши тука да знам....Или ако се среди кај мене пак ке пишам да знаат и другите ако го имаат овој проблем.
kaj mene e top vip comboM2015-10-11_002759.png

Кај мене си фура исто, баш прееска симнав торент со максимална брзина.
kako e kaj vas , na vidum se e ok osvem pingot kon nadvor, google e mn, visok a bese max 10 ms, se ostnato e ok, ova spored mene Nee problem od blizoo, tuku nesto nadvor,

Attachments

• pi0.png
    pi0.png
    20,7 KB · Прегледи: 15
  • sp0.png
    sp0.png
    13,5 KB · Прегледи: 15
Кај мене сеуште проблемот сеуште постои...И што е најинтересно после полноќ синоќа торентите си шибаа максимална брзина а преку ден се мачи ненормално со мизерни брзини а симињам од приватни докажани тракери.Што е работата не знам али сигурно е од Близу...Пробав и директно на Пц без рутер истиот проблем го вади.Утре ако работат ако не во Вторник ги барам да видам што е работава.Значи се си е супер али на торенти е катастрофа.

kako e kaj vas , na vidum se e ok osvem pingot kon nadvor, google e mn, visok a bese max 10 ms, se ostnato e ok, ova spored mene Nee problem od blizoo, tuku nesto nadvor,

Кај мене е ОК, толку е некаде околу 10 ms.

Capture.PNG

Ok e pingot se sredi

Attachments

• 2015-10-12_111704.png
    2015-10-12_111704.png
    24,9 KB · Прегледи: 12

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom