A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Swifty
  • Време на започнување Време на започнување
Многу заебано у пм....Не знам што им е проблемот.Ај ако се среди кај тебе пиши тука да знам....Или ако се среди кај мене пак ке пишам да знаат и другите ако го имаат овој проблем.
И јас го имам истиот проблем, ама прво мислев дека е до торентите затоа што беа со постар датум. Сега симнувам торент со 3000 сидери и 300 личери а моментално оди со брзина од 110кб/с која варира и затоа знам дека не е до торентот. Од сајтови каде директно се симнува вадам нормална брзина.
Дечки да прашам има ли некој друг проблеми со симнување на филмови преку торенти деновиве.Еве два дена се мачам катастрофално иде одвај со 50кб у секунда.Пробав мерев брзина супер си е.....Пробам со директни симнувања си иде супер.Пробав со интернетот на комшијата и што е интересно торентите летаат со интернетот нивни (они се на Телеком.)Не знам што може да е (n) (Регион Чаир - Топанско)
Пријатели, еве од СК сум, DOCSIS реон, штотуку симнувам преку торент (10 Mbps имам)
Capture.PNG

Добро бе дечки може некој да ми објасни што може да е проблемот што торентите катастрофално се симнуваат.Еве денес сум со друг рутер и пак е катастрофа.Торентот е од приватен тракер со добри сидери и пак заебава.Не знам што му е.Некад ке се трефне симнува со максимална брзина а некад е катастрофа како на сликата.Што е најстрашно истиот торент преку Телеком си шиба од старт.Не знам стварно што да направам.До торентот не е до рутерот исто не е.И да им се јавам на Близу да се пожалам тешко да запали да ми помогнат со оглед дека брзината на сурфање и симнување директни фајлови е нормална.Значи само на торенти ме заебава брзината ништо друго.Пробано и од друг компјутер на иста мрежа пак торентите слабо си идат.Не знам да не лимитирале нешто од Близу со торентите или имаат некој си проблем од овој аспект овие денови не знам али стварно е катастрофа.

Prt_Scr_capture.jpg

Prt_Scr_capture.jpg

@Mr.Deni јас сум во Топанско Поле (Чаир) и немам проблем со интернетот.
Еве кај мене како е (сликата е од пред некој ден):
2hed8vn.jpg

Дополнително еве ти и тестови:
4742825288.png
132614922.png

Деновиве посебно правев апдејти, формати, симнував програми и игри, немав проблем со интернетот, воопшто.

@Mr.Deni јас сум во Топанско Поле (Чаир) и немам проблем со интернетот.
Еве кај мене како е (сликата е од пред некој ден):
2hed8vn.jpg

Дополнително еве ти и тестови:
4742825288.png
132614922.png

Деновиве посебно правев апдејти, формати, симнував програми и игри, немав проблем со интернетот, воопшто.

Да де да ти верувам али стварно за овие долги години кој сум со нив сум го немал никад овој проблем.Се дешавало да има проблем со брзината али општо не само за торентите.Овде брзината океј а торентите преку Близу се крш невиден.Иначе еве брзина моментална.Пакетот ми е со 10мб со истечен договор

http://www.speedtest.net/my-result/4742848107

Prt_Scr_capture_3.jpg

Да де да ти верувам али стварно за овие долги години кој сум со нив сум го немал никад овој проблем.Се дешавало да има проблем со брзината али општо не само за торентите.Овде брзината океј а торентите преку Близу се крш невиден.Иначе еве брзина моментална.Пакетот ми е со 10мб со истечен договор

http://www.speedtest.net/my-result/4742848107

Prt_Scr_capture_3.jpg
Не знам што да ти кажам, јави се кај нив. Можеби ќе можат да ти помогнат сепак некако. :unsure:

Не знам што да ти кажам, јави се кај нив. Можеби ќе можат да ти помогнат сепак некако. :unsure:

Ке им се јавам,уште тоа ми останува иако сум скептик со оглед дека не верувам дека многу многу се замараат со торенти али ке идам на таа опција ке им се пожалам дека имам проблеми со интернетот па може ке пратат екипа или нешто да проверат :(

Ке им се јавам,уште тоа ми останува иако сум скептик со оглед дека не верувам дека многу многу се замараат со торенти али ке идам на таа опција ке им се пожалам дека имам проблеми со интернетот па може ке пратат екипа или нешто да проверат :(
За екипа и јас сум скептичен, но преку телефон може и нешто ќе чепнат. Иначе побуни се зошто не се 10, туку 8 Mbps :)
Додуша, инсистирај да ти пратам екипа да видат и онака низ маало постојано ги гледам како се шетаат

За екипа и јас сум скептичен, но преку телефон може и нешто ќе чепнат. Иначе побуни се зошто не се 10, туку 8 Mbps :)
Додуша, инсистирај да ти пратам екипа да видат и онака низ маало постојано ги гледам како се шетаат

А бе скоро секад е 10мбпс за тоа никад не сум бил се жалел а на торенти иде до 1.1мб во секунда симнување.Сега одвај 40кб тоа е катастрофа невидена.Нешто дефинитивно не е во ред.Дали со тоа линксусот апаратот што го даваат или може со кутијата нешто кај ходникот али па да е до тоа ке треба да имам проблеми со брзината општо не само на торенти.А бе катастрофа со еден збор.Еве една моментална слика.... Утре одма сабајлечки ги барам

Prt_Scr_capture_4.jpg

А бе скоро секад е 10мбпс за тоа никад не сум бил се жалел а на торенти иде до 1.1мб во секунда симнување.Сега одвај 40кб тоа е катастрофа невидена.Нешто дефинитивно не е во ред.Дали со тоа линксусот апаратот што го даваат или може со кутијата нешто кај ходникот али па да е до тоа ке треба да имам проблеми со брзината општо не само на торенти.А бе катастрофа со еден збор.Еве една моментална слика.... Утре одма сабајлечки ги барам

Prt_Scr_capture_4.jpg
Среќно. Па пиши што си направил.

Добро бе дечки може некој да ми објасни што може да е проблемот што торентите катастрофално се симнуваат
Prt_Scr_capture.jpg
И кај мене е сеуште истата ситуација, нема никакви промени затоа и не сум пишал досега ништо.
Досега само еден торент достигна добра брзина (и тоа е под прашалник) , сите други одеа со многу варијабилна и мала брзина.
Моментално состојбата е очајна, еве скриншот од торент кој треба да има 11 000 сидери и 1500 личери:
6DjczB9.jpg

И јас се мислев да им вртам на Близу ама незнам како ке се објаснам со нив.
Пиши тука што ке ти кажат вработените во Близу ако денес си ги контактирал.

И кај мене е сеуште истата ситуација, нема никакви промени затоа и не сум пишал досега ништо.
Досега само еден торент достигна добра брзина (и тоа е под прашалник) , сите други одеа со многу варијабилна и мала брзина.
Моментално состојбата е очајна, еве скриншот од торент кој треба да има 11 000 сидери и 1500 личери:
6DjczB9.jpg

И јас се мислев да им вртам на Близу ама незнам како ке се објаснам со нив.
Пиши тука што ке ти кажат вработените во Близу ако денес си ги контактирал.
eve kako e vo PP se e oktorent.png

Го пуштив истиот торент и добив разочарувачки резултати, со оглед на тоа што и јас би требало да имам сличен резултат со твојот.
87OzoLc.jpg

Eдит: Се покачи брзината ама сепак многу варира, порано кога симнував од замунда во поголем дел од времето беше постабилна отколку сега.
Мислам дека можеби имаме проблеми со симнување торенти од сидери кои не се со Бугарски IP адреси.
ERSaxcA.jpg

rPcuJE3.jpg

3ToyW5M.jpg

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom