A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Swifty
  • Време на започнување Време на започнување
Сите имаа проблеми и можно е да имаат во наредниве денови зашто ставале нова мрежа, ќе имало нови брзини до 200 мбпс. Не збеснувајте одма :)

Сите имаа проблеми и можно е да имаат во наредниве денови зашто ставале нова мрежа, ќе имало нови брзини до 200 мбпс. Не збеснувајте одма :)
ПОТВРДУВАМ. Сега моментално кај мене е тапа, до 2Mbps иде, им се јавив и ми рекоа дека работат на целокупната мрежа во Карпош. Денес цел ден и можеби и утре. Можни се и прекини.

Карпош 4 - Никаков проблем кај мене.

Имаше ноќеска проблем* во овој реон. Падна после 12, и не знам до колку немаше. Али не битно, денес е ок.

*Може и правеле нешто.

Имаше ноќеска проблем* во овој реон. Падна после 12, и не знам до колку немаше. Али не битно, денес е ок.

*Може и правеле нешто.
Кај мене пак обратно. :D Али сепак, одат дел по дел затоа е така, важно после ова да имаме квалитетна услуга. ;)

Втора вечер со прекин во интернет и телефонски сообраќај. Завчера вечер краткотраен беше прекинот (зависи како разбирате период од пар саати), но синоќа цела вечер имаше прекин - од 1ам до 1пм (барем 12 саати).

Би било во ред да најавуваат интервенции и работи. Сеедно на маил, на смс, на сајтот. Себе си ќе си олеснат (повици во сервисот) и нам ќе ни олеснат.
Едно е кога знаеш дека има интервенција во цел регион (или на одредена улица), а друго е кога се сомневаш дека само кај тебе има локален дефект некој.

И денес и вчера имаше краткотраен прекин (мачење на нетот едно 30 тина минути дури и за кајгана форумов) во Чаир.
Невидов никакво известување на нивната страна дека ке се можни прекини заради надградба на мрежата, доколку е точна информацијата на кајганџиите дека прекинот е затоа :unsure:
Во секоја нормална фирма би требало да има катче каде се известува за сите планирани прекини, нешто слично како ЕВН што прави :нинџ:

И денес и вчера имаше краткотраен прекин (мачење на нетот едно 30 тина минути дури и за кајгана форумов) во Чаир.
Невидов никакво известување на нивната страна дека ке се можни прекини заради надградба на мрежата, доколку е точна информацијата на кајганџиите дека прекинот е затоа :unsure:
Во секоја нормална фирма би требало да има катче каде се известува за сите планирани прекини, нешто слично како ЕВН што прави :нинџ:
Краткотраен? Јас од 15:00 сум со 2 Mbps :D

Од каде тоа 200мбпс? Сигурно или?

Не сум симнувал ништо овој месец, само нормално сурфање и чат пат youtube, може затоа не сум приметил [emoji38]
Не знам дали некој примети но додека имаше прекини двата дена, сите видеа на YouTube ги пушташе. Можеби и затоа не си приметил.

Не знам дали некој примети но додека имаше прекини двата дена, сите видеа на YouTube ги пушташе. Можеби и затоа не си приметил.
Кај мене не пушташе видеа,стискаш плеј и цело време подесуваше ауто самоти видео квалитет и ерор на крај.Изгледа последица од ова со Близу.

Од сабајле (претпоставувам) до сега немав интернет. Дали тоа значи дека и во Чаир (Топанско поле) вршат надградба на мрежата?

Од сабајле (претпоставувам) до сега немав интернет. Дали тоа значи дека и во Чаир (Топанско поле) вршат надградба на мрежата?
Јас сум во тој реон, нормално си имав нет утринава барем после 10 часот.

Јас сум во тој реон, нормално си имав нет утринава барем после 10 часот.
На мене од прилика 50на минути ми дојде интернетот, претходно немав :(
Како и да е, сега е добар.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom