A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Swifty
  • Време на започнување Време на започнување
Кај мене нема паднато повеќе од две години, со исклучок на лани кога беа големите поплави.
Или можеби паднал ама не сум бил дома

Нетот на близоо е топ ако земеш и модемот го поврзеш со ПЦ или со Лаптопот, проблеми има кога е WI FI. Јас од прва рака го тестирав ова и со мој рутер и сега со тој нивниот што е модем + рутер вграден.

Додека нетот ми беше на рутер имав страшни проблеми со него, постојано паѓаше, на Twitch ако гледав нешто повеке од medium не одеше апсолутна катастрофа.
Земав 10м кабел и го поврзав модемот со лаптопот во соба што ми е и нетот е врв еднаш ми нема паднато а веќе 2 - 3 месеци во имам вака. Го имам тој од 20мб и топ си е се.

Препорачувам близоо ако правиш вакви варијанти а за WI FI не се разбирам нешто многу многу ама јас имав многу нервози со нив :)

Може некоја компарација Blizoo vs. T-Home?

Кој интернет провајдер е побрз, постабилен? Кој нуди подобри ТВ пакети?

На Т-Home најбрз интернет што го нудат мислам дека е 10 мегабит, но дали е можно да постои манипулација со брзините на Blizoo? Како можеш да знаеш веродостојно колку ти е брзината на интернет? Чисто прашувам информативно:)

Може некоја компарација Blizoo vs. T-Home?

Кој интернет провајдер е побрз, постабилен? Кој нуди подобри ТВ пакети?

На Т-Home најбрз интернет што го нудат мислам дека е 10 мегабит, но дали е можно да постои манипулација со брзините на Blizoo? Како можеш да знаеш веродостојно колку ти е брзината на интернет? Чисто прашувам информативно:)
Да ме прашаше пред 2-3 години ќе ти кажев дека интернетот на T Home (во поглед на стабилноста) е класи над Blizoo ама ако сме реални, последниве 2 години во најголемите невремиња не се погоди ни да успори ни да падне. Е сега кога имаат глобален проблем, друго е, го средуваат во најкус рок.
Освен ако не си ситничар да бидеме искрени брзината е најнебитна, јас сум на 10мбпс па од Замунда симињам со 1.8, поважно е сигналот да е стабилен, за брзина, не пречи многу ако филм се симне за 15 или 7 минути.

Има директни споредби, само неколку страни наназад.
Чисто кажувам информативно. :)

Blizoo - noviot paket

4257483934.png

абе не мерете до Скопје....

Blizoo - noviot paket

4257483934.png

Звони у техничка да ти го средат уплоадот јас се јавив и ми го направија 5, ми објаснија дека мора од таму да се сетира да биде како треба

Деновиве некој во Центар да не има проблем со нетот?После подолг период деновиве почна да ми паѓа нетот.

Близуу фибер шит.
2-3 часа со проблеми во карпош.

Карпош 4 - Никаков проблем кај мене.

Сношти имаше проблеми со нетот во Чаир (лан зона).

Пријатели дали само кај мене аплоудот иде до 1.5 Mbps? До сега повеќе од 1 ми немаше дигнато...uploadfromtaptalk1428511236251.png

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom