nE0n1nja
Eat nerds get shredded
- Член од
- 25 јануари 2007
- Мислења
- 3.505
- Поени од реакции
- 3.353
- Локација
- Скопје
- Веб-сајт
- www.ne0n1nja.deviantart.com
Значи неможе!?![]()
Купи си еден рутер, има за 1000че, и праи разлика меѓу модем и рутер

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Значи неможе!?![]()
Купи си еден рутер, има за 1000че, и праи разлика меѓу модем и рутер![]()
Лево горе во каде пишува трансакциска ја пишуваш бројот од трансакциската сметка со која вадиш пари од банка(ако плаќаш од трансакциска на некој роднина или пријател тогаш доле кај потпис напиши го твоето име и презиме и мб.Во повикување на број ќе ставиш број на фактура а десно зеленото е број на сметка пример на близоо ја имаш во фактурата...Другото ти го пишува верувам ќе се снајдеш..ако не пиши пак ...Кога ќе ги внесеш зелените другите сами 70 посто ќе бидат внесени
[
Што бидна?Фала,го погледав,само утре или други ден кога ќе дојде
ќерка ми ќе пишеме „електронски“ приговор,
признавам - моја генерација сме научени молби да пишуваме цел живот со мастилав молив,а во поново време и пенкало.
Но ќе појдам и кај Рекорд,ќе поднесам дирекно таму.
Еве ми дојде сметка за јануари не ја плаќам,не живеам таму,апаратурата ми е тука во Ново Лисиче а не во Мариово,па да не може кабел да пуштат од Август 2012 год, ги молам.А што ќе биде пак ако им бараш баш за Мариово причлучок.Ако нема сега сигурно внуците ќе дочекаат да видат по 102 г.после уплатата.
Уште еднаш Фала на сите.
(може е најдобро решение да ставев некој студенти таму, кој ќе продолжеа да си плаќаат интернет и ТВ.)
Не плаќај чичко Анчо ни под разно, терај си преку АЕК али претходно мораш да имаш приговор кај операторот.Поради некој обрски,се уште не сум пошол во АЕК.
Вчера ми дојде сметка за февруари.Одам во станот во автокоманда,ги понесов и „стварите“ и уклучувам се. Нема ништо,ни телефон ни ТВ ни Интернет.Одам во пунктот во ново лисиче и им кажувам,сметка ми дошла а немам ништо.Викат мора да ја платиш за јануари за да ти пуштиме.
-А во јануари што ми дале-ништо.
Обеќаат дека од април-мај ќе пуштат.Ќе пуштат кабел.Но и тогаш сигурно ќе бараат да им ги платам сметките за да ме вклучат. Е дури тогаш ќе видиме што ќе биде.(ќе си платам)
Поради некој обрски,се уште не сум пошол во АЕК.
Вчера ми дојде сметка за февруари.Одам во станот во автокоманда,ги понесов и „стварите“ и уклучувам се. Нема ништо,ни телефон ни ТВ ни Интернет.Одам во пунктот во ново лисиче и им кажувам,сметка ми дошла а немам ништо.Викат мора да ја платиш за јануари за да ти пуштиме.
Обеќаат дека од април-мај ќе пуштат.Ќе пуштат кабел.Но и тогаш сигурно ќе бараат да им ги платам сметките за да ме вклучат. Е дури тогаш ќе видиме што ќе биде.(ќе си платам)
Во случајов мое мислење е - во АЕК поднеси приговор во кој што ќе ја објасниш ситуацијата - што е можно поскоро.Поради некој обрски,се уште не сум пошол во АЕК.
Јас еве 2-3 год плаќама преку Стоп Банка..Во делот повикување на број ја пишувам бројот на фактурата....Во делот банка на примач на самата фактура ја ставам банката и нејзината сметка ја пишува на која може да се плати сметката.Ако си од тут.банка пожелно е да си ја напишеш во банка на примач онаа сметка од тут,банка што ја имаш на сметката од близоо.А шифра имаш еден куп опции одбери или дифолт или онаа што одговара Пример комунални сметки,,,,телефонија или нешто слично јас во стоп банка одбирам телефонија и нема проблемЗначи, СЕ ШТО Е ЗЕЛЕЛЕНО НА СЛИКАТА знам да го пополнам, плус НАЗИВ НА НАЛОГОПРИМАЧ и ЦЕЛ НА ДОЗНАКА знам, само не сум ги позеленил
Не знам што да ставам кај:
1. Повикување на број (задолжување)
2. Повикување на број (одобрување)
3. Банка на примач
4. Шифра (кога ќе го кликнам икончето до полето ШИФРА ми дава миљон опции да одберам, за начин на плаќање, од таму 99% не ги сваќам. Опциите се како ФИЗИЧКО ЛИЦЕ УПЛАТА НА ДАНОК.... некои такви чудни работи
5. МИПС (?!)
Јас еве 2-3 год плаќама преку Стоп Банка..Во делот повикување на број ја пишувам бројот на фактурата....Во делот банка на примач на самата фактура ја ставам банката и нејзината сметка ја пишува на која може да се плати сметката.Ако си од тут.банка пожелно е да си ја напишеш во банка на примач онаа сметка од тут,банка што ја имаш на сметката од близоо.А шифра имаш еден куп опции одбери или дифолт или онаа што одговара Пример комунални сметки,,,,телефонија или нешто слично јас во стоп банка одбирам телефонија и нема проблем
Ова што ти го кажувам со години ми функционира за ОНЕ сметки и немам проблем никаков.
Пиши ако пак не ти е јасно...Поздрав
samo za sifrata ne mu se misli toa e sto ti kazavИм се јавив, ми пбјаснија се ОСВЕН шифрата (таа со три бројки) зашто во моментот немаа никој од смедководство да ми потврди. Ќе ги побарам пак во понеделник, плус и девојката што ми објаснуваше има многу убав глас, што значи win-win ситуација![]()
Okej
samo za sifrata ne mu se misli toa e sto ti kazav