A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Swifty
  • Време на започнување Време на започнување
на другар ми кој го зема пакетот од 10мбпс со кабелска (дтв120) и телефонија (пакетот шо сеа е 1099 ден) му дадоа еден кинески рутер...Али битно Wireless-N е :)

И јас од месецов се префрлив баш на тој пакет, и освен еден црн Webstar модем шо ми поврзаа се на него, ништо друго не ми дадоа.

на другар ми кој го зема пакетот од 10мбпс со кабелска (дтв120) и телефонија (пакетот шо сеа е 1099 ден) му дадоа еден кинески рутер...Али битно Wireless-N е :)
чекај, па одсекогаш и беше 1099, јас го користам тој пакет веќе долго време-аналогна, дигитална (дадоа прво 120 канали, сега е 60) нет 10мбпс/анлимитед и телефонија, еве за договор на 24 месеци сеа ѓомити бил 750 денари истиот, не сум сигурен, ама така ми рече нивниот инкасатор, планирам да одам да видам.

чекај, па одсекогаш и беше 1099, јас го користам тој пакет веќе долго време-аналогна, дигитална (дадоа прво 120 канали, сега е 60) нет 10мбпс/анлимитед и телефонија, еве за договор на 24 месеци сеа ѓомити бил 750 денари истиот, не сум сигурен, ама така ми рече нивниот инкасатор, планирам да одам да видам.

Смарт пакетот (120 канали + 10мбпс +250 бесплатни минути)...Тој 750 неможе да се стави во ЛАН зоните, другар ми е во ЛАН зона (комшија мој :D )
--- надополнето: 1 октомври 2012 во 19:58 ---
И јас од месецов се префрлив баш на тој пакет, и освен еден црн Webstar модем шо ми поврзаа се на него, ништо друго не ми дадоа.

Ако не им побараш и ако не преферираш, али у смисла да замараш поише него да преферираш - ќе ти дадат ;)
А можеби затоа што си DOCSIS? Другар ми шо му дадоа е ЛАН..

Имаше сега мали турболенции нешто што не се случувало на почеток на месец. Иначе добар е брз во последно време...

Си имаат некои проблеми деновиве, има jitter, а и бендвитот варира цело време...Али ај, ваљда ќе се средат.

Кај мене уште одамна си е ваков:
2221046645.png

вака сеа ... земав компјутер од еден пријател и нејќе да ме поврзе на интернет преку неговиот компјутер... што да правам??? иначе на модем сум..

вака сеа ... земав компјутер од еден пријател и нејќе да ме поврзе на интернет преку неговиот компјутер... што да правам??? иначе на модем сум..
Како "нејќе" ? Опиши го проблемот, каков оперативен систем користиш со твојот компјутер, каков има твојот пријател, каков тип на модем имаш, Cisco voIP EPC2202 или обичните Motorola SB 5100E, дали тој компјутер има инсталирано некакви драјвери за модемот и слично ...

пак почнаа да јеб@т со нетов овие или така ми се чини :mad:
--- надополнето: 8 октомври 2012 во 17:21 ---
ако модемот ти е преку усб конектиран би требало само драјери да инсталираш и ќе немаш проблем, а ако ти епреку мрежна картица ке треба да им се јавиш и да ти подесат од таму ип и слично што трае некој 15-20 мин

пак почнаа да јеб@т со нетов овие или така ми се чини :mad:

2228753029.png

Кај мене е баш добар нетот, тебе изгледа ти се чини дека јеб@т. Иначе дали имаш проблем со ТВто, кај мене нема ниту еден канал, најверојатно менуваат фрекфрениции, оти изгубија неколку канали.

2228753029.png

Кај мене е баш добар нетот, тебе изгледа ти се чини дека јеб@т. Иначе дали имаш проблем со ТВто, кај мене нема ниту еден канал, најверојатно менуваат фрекфрениции, оти изгубија неколку канали.
Сите канали се изгубени,и на дигитална и на аналогна.Прееска им вртев ама никој не се јавуваше.Којзнае што е работава.

дигитална и кабелска нема кај никој затоа не се јавуваат а нетот се оправи сега :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom