A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

П

Паган-др

Гостин
на другар ми кој го зема пакетот од 10мбпс со кабелска (дтв120) и телефонија (пакетот шо сеа е 1099 ден) му дадоа еден кинески рутер...Али битно Wireless-N е :)
И јас од месецов се префрлив баш на тој пакет, и освен еден црн Webstar модем шо ми поврзаа се на него, ништо друго не ми дадоа.

Член од
25 февруари 2010
Мислења
1.158
Поени од реакции
879
на другар ми кој го зема пакетот од 10мбпс со кабелска (дтв120) и телефонија (пакетот шо сеа е 1099 ден) му дадоа еден кинески рутер...Али битно Wireless-N е :)
чекај, па одсекогаш и беше 1099, јас го користам тој пакет веќе долго време-аналогна, дигитална (дадоа прво 120 канали, сега е 60) нет 10мбпс/анлимитед и телефонија, еве за договор на 24 месеци сеа ѓомити бил 750 денари истиот, не сум сигурен, ама така ми рече нивниот инкасатор, планирам да одам да видам.

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
чекај, па одсекогаш и беше 1099, јас го користам тој пакет веќе долго време-аналогна, дигитална (дадоа прво 120 канали, сега е 60) нет 10мбпс/анлимитед и телефонија, еве за договор на 24 месеци сеа ѓомити бил 750 денари истиот, не сум сигурен, ама така ми рече нивниот инкасатор, планирам да одам да видам.
Смарт пакетот (120 канали + 10мбпс +250 бесплатни минути)...Тој 750 неможе да се стави во ЛАН зоните, другар ми е во ЛАН зона (комшија мој :D )
--- надополнето: 1 октомври 2012 во 19:58 ---
И јас од месецов се префрлив баш на тој пакет, и освен еден црн Webstar модем шо ми поврзаа се на него, ништо друго не ми дадоа.
Ако не им побараш и ако не преферираш, али у смисла да замараш поише него да преферираш - ќе ти дадат ;)
А можеби затоа што си DOCSIS? Другар ми шо му дадоа е ЛАН..

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Имаше сега мали турболенции нешто што не се случувало на почеток на месец. Иначе добар е брз во последно време...

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Си имаат некои проблеми деновиве, има jitter, а и бендвитот варира цело време...Али ај, ваљда ќе се средат.

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
овие матуфите мислат да се шират по другите градови??? :mad:

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Кај мене уште одамна си е ваков:

Член од
15 јуни 2012
Мислења
56
Поени од реакции
4
вака сеа ... земав компјутер од еден пријател и нејќе да ме поврзе на интернет преку неговиот компјутер... што да правам??? иначе на модем сум..

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
вака сеа ... земав компјутер од еден пријател и нејќе да ме поврзе на интернет преку неговиот компјутер... што да правам??? иначе на модем сум..
Како "нејќе" ? Опиши го проблемот, каков оперативен систем користиш со твојот компјутер, каков има твојот пријател, каков тип на модем имаш, Cisco voIP EPC2202 или обичните Motorola SB 5100E, дали тој компјутер има инсталирано некакви драјвери за модемот и слично ...

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Сега на кратко падна (10 минути) и се врати...Шо вака праи бе, до свичовите ли е до шо? (лан зона)

slobbo

LoneRyder
Член од
16 ноември 2008
Мислења
1.686
Поени од реакции
583
пак почнаа да јеб@т со нетов овие или така ми се чини :mad:
--- надополнето: 8 октомври 2012 во 17:21 ---
ако модемот ти е преку усб конектиран би требало само драјери да инсталираш и ќе немаш проблем, а ако ти епреку мрежна картица ке треба да им се јавиш и да ти подесат од таму ип и слично што трае некој 15-20 мин

Јефто

@JeftoMKD | Јефто™
Член од
30 октомври 2011
Мислења
2.732
Поени од реакции
1.308
пак почнаа да јеб@т со нетов овие или така ми се чини :mad:

Кај мене е баш добар нетот, тебе изгледа ти се чини дека јеб@т. Иначе дали имаш проблем со ТВто, кај мене нема ниту еден канал, најверојатно менуваат фрекфрениции, оти изгубија неколку канали.

Член од
19 ноември 2008
Мислења
741
Поени од реакции
286

Кај мене е баш добар нетот, тебе изгледа ти се чини дека јеб@т. Иначе дали имаш проблем со ТВто, кај мене нема ниту еден канал, најверојатно менуваат фрекфрениции, оти изгубија неколку канали.
Сите канали се изгубени,и на дигитална и на аналогна.Прееска им вртев ама никој не се јавуваше.Којзнае што е работава.

slobbo

LoneRyder
Член од
16 ноември 2008
Мислења
1.686
Поени од реакции
583
дигитална и кабелска нема кај никој затоа не се јавуваат а нетот се оправи сега :)

Јефто

@JeftoMKD | Јефто™
Член од
30 октомври 2011
Мислења
2.732
Поени од реакции
1.308
Е сега гледам јас мала шанса за мене :D
Повелете да гледате над 140 ТВ канали овде ! :)

ps: а да не знае некој(а) кога ќе дојде ТВто ?

Kajgana Shop

На врв Bottom