A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Да треба да продолжиш договор , лешпери се .
Се продолжува, лично зборував со вработените...
--- надополнето: 28 март 2012 во 16:37 ---
да но со клонирање на мак адресата wilan, ги прашав дали да не треба мак на модемот рекоа дека не треба, после ми рекоа дека не треба никаква мак да се клонира само да ги рестатирам модемот и рутерот, итн итн итн. на карај како и што си мислев само требаше тоа прво да го направам и ич да не им се јавувам само ме измалтретираа :)
Мислам дека треба да продаваат, т.е. да даваат свои рутери и мислам дека така полесно ќе ги решат проблемите. Пример за подесување, доколку некој незнае да подеси (Static IP или DHCP, кај да стисне) исто како кај Т-Хоум. Така немора да го поставуваат прашањето: Преку рутер сте? Или ситуација: Ја сум си на рутер и женската од таму ми вика, ај одете десен клик на конекцијата и стиснете Repair...Бич, на РУТЕР сум, конекцијата иде преку РУТЕР, не преку LAN!
Така полесно би било, доколку би имало проблем би рекле што каде како да се направи, да знаат на што се...А не дали корисникот има/нема рутер...

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.737
Поени од реакции
27.731
Кај мене се си е ОК само што сметките не ми стигаат дома, тоа ме вади од такт.
Дададададада... е со златниов цитиран член, и уште 4ца бевме на скајп и игравме едно сценарио од Warcraft... цел саат, стигнавме до 28 level од можни 31. ob1 беше host. Одеднаш, сите добивме disconnect и ob1 го снема од скајп. Се ебна цела партија. После 20 минути, се враќа драгиот ob1 и вика
"абе мајка ми ботката го заборавила телефонот кренат, се јавив у близу ми рекоа да рестаритрам модем и СЕГА СЕ Е ТОП"

:facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm::facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm:

Член од
20 март 2008
Мислења
377
Поени од реакции
280
Вчера симнав 12 гб....а уште не покажува.
Што е финтата? Знае некој? :D

Attachments

• 124,2 KB Прегледи: 32

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
btw, глеам сеа на проверка на сообраќај нели табот услуги...
Кај тоа пакет напишале 8/unlimited :D
Не сум више 8/200.. :D

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Вчера симнав 12 гб....а уште не покажува.
Што е финтата? Знае некој? :D
Функционира на принцип жмигавец - работи, не работи, работи, не работи.

Член од
27 октомври 2008
Мислења
115
Поени од реакции
8
Утре треба да ми приклучат интернет од Близу и сакам да купам и wireless рутер, па би ве замолил ако можете да ми препорачате некој рутер докај 1500 денари од кој сте задоволни.

Cataclysm

Член од
2 февруари 2009
Мислења
223
Поени од реакции
647
Утре треба да ми приклучат интернет од Близу и сакам да купам и wireless рутер, па би ве замолил ако можете да ми препорачате некој рутер докај 1500 денари од кој сте задоволни.
Да ти препорачам добар рутер не би знаел, но можам да ти кажам во никој случај да не земеш ваков.
http://www.tp-link.com/en/products/details/?model=TL-WR740N

Член од
20 ноември 2009
Мислења
460
Поени од реакции
130
Да ти препорачам добар рутер не би знаел, но можам да ти кажам во никој случај да не земеш ваков.
http://www.tp-link.com/en/products/details/?model=TL-WR740N
Овај знај да закочи еднаш неделно ама овај вади поубав пинг и поголеми брзини и од linksys од 2-3000ден.

Steam.

wat
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.462
Поени од реакции
624
последниве денови нетот се успорува од 7-10 часот. еве сеа иде со 18кбс даунлоад, од страна со која обично ми иде со 1 мега.порано заебаваше у 2 саат па до сабајле, сеа пак почна.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.737
Поени од реакции
27.731

Kajgana Shop

На врв Bottom