A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

noviot

Форевер Aлоун :(
Член од
19 април 2006
Мислења
446
Поени од реакции
170
Ајдеееееееее :vozbud:

Каква најава е потребна за следното?
Од денес, Спортклуб, Спортклуб + и 16 други канали! :)
Џабе радување, пази ова:

Телекомуникацискиот оператор „Близу“ минатиот месец постигна согласност со каналите „Спорт Kлуб“ и „Спорт Kлуб +“. Овие канали ќе бидат вклучени во сите дигитални пакети на „Близу“ каде сите претплатници ќе имаат можност да ги следат каналите бесплатно до 31 мај 2012 година.

Педерска работа :(

Истовремено, „Близу“ почнувајќи од 3.5.2012 го воведува и „Тринг“ пакетот кој вклучува 15 канали со најразновидни содржини на албански јазик. Овој пакет корисниците ќе можат да го следат бесплатно до 30 јуни 2012 година.

Све женско у фамилија да им ебам, 15 албански канали ставаат, место да ги остават спорт клуб каналите и да додадат некој посаглам филмски канал бре! ц ц ц ц ц....

Уште еден од каналите со кои е збогатена програмската понуда на „Близу“ е и каналот, Радио-телевизија Црна Гора (РТГЦ), кој е повторно вратен бесплатно во програмските листи. Каналот ќе биде бесплатно достапен на сите дигитални корисници на ДТВ и ДТВ Плус, како и пакетите кои ги вклучуваат овие два дигитални пакети.
Исто така, ве известуваме дека почнувајќи од 1 Мај каналот Discovery Travel & Living престанува со работа. Поради тоа ќе биде отстранет од сите АТВ и ДТВ програмски листи.

Член од
9 јуни 2008
Мислења
1.380
Поени од реакции
804
noviot

Битно ќе имаат сега спорт, ме интересира само цената, на бум тв и телеком е 150 денари месечно.
Во врска со албанските канли што е до мене ок е, јебига таква ни е и држвата, колку плаќаме ние толку плаќаат и они, бар јас живеам во Гази Баба можам да ти кажам сигурно 70% од албанците имат ставено Близу, си имаат и они нивни побарувања, си сакаат канали на нивни јазик.
За мене близу поготово сеа со спорт клуб си остануваат нумеро 1 :)
--- надополнето: 4 мај 2012 во 10:00 ---

Бесплатно е за сите, до 31.05.2012:) За голем дел од корисниците каналите ќе останат бесплатни и понатаму, а за малиот број на останати претплатници надоместот ќе биде навистина мал:) со повеќе информации наскоро! Поздрав!

noviot

Форевер Aлоун :(
Член од
19 април 2006
Мислења
446
Поени од реакции
170
noviot

Битно ќе имаат сега спорт, ме интересира само цената, на бум тв и телеком е 150 денари месечно.
Во врска со албанските канли што е до мене ок е, јебига таква ни е и држвата, колку плаќаме ние толку плаќаат и они, бар јас живеам во Гази Баба можам да ти кажам сигурно 70% од албанците имат ставено Близу, си имаат и они нивни побарувања, си сакаат канали на нивни јазик.
За мене близу поготово сеа со спорт клуб си остануваат нумеро 1 :)
--- надополнето: 4 мај 2012 во 10:00 ---

Бесплатно е за сите, до 31.05.2012:) За голем дел од корисниците каналите ќе останат бесплатни и понатаму, а за малиот број на останати претплатници надоместот ќе биде навистина мал:) со повеќе информации наскоро! Поздрав!
Кои се тие корисници? од кај ти е информацијата за "навистина мал надоместок" ?

DelPiero10

10ka
Член од
25 февруари 2012
Мислења
583
Поени од реакции
251
Ајде сега има Спор клуб и спорт клуб + во сите пакети, ке видиме од Јуни по колку ке се доплака за нив

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Пофалба:
Нетот е стабилен и тоа престабилен! Пу-пу-пу да не урочам!
Ми нема паднато уште од...не се сеќавам... :)

S

Stef Bachatero

Гостин
Вчера бев во Софија и кога видов 8 лева 50 мб/с интернет од Близу ми се врати желбата да живеам таму...

nE0n1nja

Eat nerds get shredded
Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.476
Поени од реакции
3.287
Пофалба:
Нетот е стабилен и тоа престабилен! Пу-пу-пу да не урочам!
Ми нема паднато уште од...не се сеќавам... :)
Да бе исто и мене, ни еднаш ми нема паднато од коа го стаив, а пред да стаам ми викаа паѓал, немало константна брзина, ова-она.. Bullshit! :)

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Морам да признаам со новиве канали и стабилниот интернет дека близу можат дури и да го прејдат макс тв. Доколку продолжат вака ќе имаат имаат и многу корисници. :)

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Морам да признаам со новиве канали и стабилниот интернет дека близу можат дури и да го прејдат макс тв. Доколку продолжат вака ќе имаат имаат и многу корисници. :)
Се разбира дека ќе ги прејдат...Т-Хоум и Т-Мобајл имаат многу корисници пошто ги превземаа македонски телекомуникации, кои беа единствен оператор тука кај нас...И плус т-хоум има предност од 30+ години за стабилност и уцврстување на нивната мрежа, а овие само се 5 години на сцена и им иде добро (ко што можам да видам од рекламите по автобуси и билбордите), замисли овие за 30 години што би направиле, доколку се разбира продолжат со исто темпо...
Ништо не трае вечно, ни телеком нема вечно да трае...
Така во Австрија, беше најдобра мрежа Т-Com, после и падна репутацијата и највеќе ја користат А1, што сепак е булшит али поприфатлива и покористена од T-shit :)

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Се разбира дека ќе ги прејдат...Т-Хоум и Т-Мобајл имаат многу корисници пошто ги превземаа македонски телекомуникации, кои беа единствен оператор тука кај нас...И плус т-хоум има предност од 30+ години за стабилност и уцврстување на нивната мрежа, а овие само се 5 години на сцена и им иде добро (ко што можам да видам од рекламите по автобуси и билбордите), замисли овие за 30 години што би направиле, доколку се разбира продолжат со исто темпо...
Ништо не трае вечно, ни телеком нема вечно да трае...
Така во Австрија, беше најдобра мрежа Т-Com, после и падна репутацијата и највеќе ја користат А1, што сепак е булшит али поприфатлива и покористена од T-shit :)
Ма многу се жалат и на фејсбук дека немаат интернет, а сепак не знаат ни дали кабелот им е бклучен во компјутер. Епа ако немаат интернет, како ќе се вклучат на фејсбук и ќе кажат дека немаат интернет? Стварно нема логика. :D

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Уште еден од каналите со кои е збогатена програмската понуда на „Близу“ е и каналот, Радио-телевизија Црна Гора (РТГЦ), кој е повторно вратен бесплатно во програмските листи..
Едно збогатување ..што да ти кажам.... :pos:
А бе ич нека не го враќаа, беше жив доказ дека и од МРТВ имало бетер.
И 1000 канали може да ни понудат, ама се е џабе, 990 ќе бидат срање, само бројка ќе пополнуваат.
Подобро да поред МК каналите (за кои и не ни треба кабел а и кои се најмногу гледани) направат избор од 20-тина стварно добри телевизии, нормално плус 18+ :D каналите него вака да не дупат со бројка..еве имате 120 и кусур програми, а тие се ветер и магла.

Само нек ми пројде договорот, им откажувам се, ќе задржам само интернет претплата со доволна брзина, сега и така компјутерите ни се доволно јаки па можат солидно да издржат поделен десктоп помеѓу монитор и телевизор, а интернет тв канали има колку сакаш а има и добри програми за интернет тв.
Најдобра комбинација е интернет и dreambox, така да се што плаќаме освен гол интернет пакет е фрлање пари низ ветер.

Bla4KRa1n

АДМИН
Член од
19 ноември 2011
Мислења
61
Поени од реакции
10
На Св.Никад ќе го поминат телеком поготово не сега кога за 1500 денари телеком пушти пакет со телевизија (80 канали), неограничен интернет и неограничено разговори. Кога ќе ја отворам страната на Близу на фејсбук гледам само жалби за тоа како немало интернет и што уште не.

Спремен бев да го откажам телеком за близу кога не бев доволно информиран за стабилноста на интернетот. Се јавував 2 пати за да поднесам барање. Не само јас. Им кажував на сите кај мене на улица дека се добри за да се јават и поднесат барање, но очигледно не се заинтересирани за мојата населба и не пуштаат линија. Се работи за Љуботенски, тоа е помеѓу Бутел и Радишани каде веќе има линија. Епа батка со таква работа никогаш нема да го надминат телеком. Така да не верувам дека ќе имаат многу корисници ако продолжат со ова темпо.

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
И 1000 канали може да ни понудат, ама се е џабе, 990 ќе бидат срање, само бројка ќе пополнуваат.
Подобро да поред МК каналите (за кои и не ни треба кабел а и кои се најмногу гледани) направат избор од 20-тина стварно добри телевизии, нормално плус 18+ :D каналите него вака да не дупат со бројка..еве имате 120 и кусур програми, а тие се ветер и магла.

Само нек ми пројде договорот, им откажувам се, ќе задржам само интернет претплата со доволна брзина, сега и така компјутерите ни се доволно јаки па можат солидно да издржат поделен десктоп помеѓу монитор и телевизор, а интернет тв канали има колку сакаш а има и добри програми за интернет тв.
Најдобра комбинација е интернет и dreambox, така да се што плаќаме освен гол интернет пакет е фрлање пари низ ветер.
Тоа јас го имам :D Верувај дека не ти треба НИШТО ПОВЕЌЕ...Значи ја имам бесплатна телевизија (пошто шерингот не го плаќам) и интернет + телефон за само 600 денари месечно...Кај ќе поминеш поефтино?

И максТВ/бумТВ/кабелските ТВ можат да му се фатат за мочалото на dreambox-от и општо сателитската...Она што луѓето (сеа се извинувам на речникот, али смотани) плаќат по 2 и кусур или 1 и кусур илјади за 80 попишани канали, со малку снајдување (дури и да плаќаш 60 евра годишно за 5000+ канали е феноменално) ќе имаат мноогу повеќе канали...
Зотоа им се смеам на овие “смртнициве“ што се замараат за спортклуб, хбо, кога ја веќе не само HBO, него SkyMovies, Canal+ имам за МНОГУ ПОЕВТИНО ОД НИВ и се разбира - многу повеќе..

Чао пријатно! :)
--- надополнето: 5 мај 2012 во 12:42 ---

Тоа јас го имам :D Верувај дека не ти треба НИШТО ПОВЕЌЕ...Значи ја имам бесплатна телевизија (пошто шерингот не го плаќам) и интернет + телефон за само 600 денари месечно...Кај ќе поминеш поефтино?

И максТВ/бумТВ/кабелските ТВ можат да му се фатат за мочалото на dreambox-от и општо сателитската...Она што луѓето (сеа се извинувам на речникот, али смотани) плаќат по 2 и кусур или 1 и кусур илјади за 80 попишани канали, со малку снајдување (дури и да плаќаш 60 евра годишно за 5000+ канали е феноменално) ќе имаат мноогу повеќе канали...
Зотоа им се смеам на овие “смртнициве“ што се замараат за спортклуб, хбо, кога ја веќе не само HBO, него SkyMovies, Canal+ имам за МНОГУ ПОЕВТИНО ОД НИВ и се разбира - многу повеќе..

Чао пријатно! :)

Kajgana Shop

На врв Bottom