A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
му благодарам на господ шо темава беше прва на форум индекс во интернет и мрежи, БИДЕЈЌИ ДОК ГО ОТВОРАМ ПОДФОРУМОТ СО НЕТОВ ЌЕ ТРАЕ ВЕКОВИ, ИНТЕРНЕТОТ ОД ВИП Е ПОБРЗ НЕГО ОВИЕ ПИЧКА ЛИ ИМ МАТЕРИНА.
I see alot of rage there :D
--- надополнето: 25 февруари 2012 во 00:48 ---
@ Nenobest. Да нови модеми, со кои воедно и повремените проблеми со телефон тотално ги снемува, кристално чист сигнал без губење на истиот веќе цел еден месец 0 проблеми со телефон, што значи дека старите модеми не си ја вршеле работата како што треба.
Значи да зеам ја да ги напнам дека нешто модемот "зеза", паѓа телефонот и да си речат: "Ај дечко ќе ставиме од новите, па да видиме како ќе биде" :D

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.744
Поени од реакции
18.494
Па можеш да пробаш, незнам каква им е плоисата, и дали тие модеми ги даваат само на оние кои го имаат 50 мегабита пакетот, или на сите али како и да е пробај :)

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.028
Поени од реакции
36.813
Некој да ми каже дали Близу ставаат нет во Ченто и ако ставаат дали е океј нетот?

И да мене ќе ми треба модем за да иам нет низ цела куќа,треба да се доплаќа нешто и дали воопшто се плаќа модемот?

Благодарам однапред.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Некој да ми каже дали Близу ставаат нет во Ченто и ако ставаат дали е океј нетот?

И да мене ќе ми треба модем за да иам нет низ цела куќа,треба да се доплаќа нешто и дали воопшто се плаќа модемот?

Благодарам однапред.
Мислиш рутер? :) Па јас кога земав нет од кај нив од пред 3 години не даваа рутери сама си имав од пред тоа ама може смениле полиса сега :Р

Член од
10 ноември 2011
Мислења
120
Поени од реакции
56

Гледам го подобриле пингот.Претходно се ми идеше накај 15.Браво за близу.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.028
Поени од реакции
36.813
Мислиш рутер? :) Па јас кога земав нет од кај нив од пред 3 години не даваа рутери сама си имав од пред тоа ама може смениле полиса сега :Р
Да де да,само уште нз дали ставаат во Ченто и дали има некој искуство тука,да ми каже каков е нетот.
Овој од Т-Моб ми завршува наскоро па решен сум да ги мењам,па испитувам наоколу.

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461

Благодарам однапред.
Треба да си купиш рутер, они не продаваат...Ма да би требале, така подобар бизнис би си терале и техничката подршка би имала подобра контрола врз интернетот доколку има проблем...Да знае, да не прашува: “а на рутер сте? епа направете таму нешто, видете...(во меѓувреме ја прашувам да направам release на IP, а они викаат да да ама толку збунето) рестарт“...А вака со рутери мислам дека подобро би знаеле што се случува и полесно би го решиле проблемот...

Значи - купи си рутер, они само ти носат модем (или ако си лан - само кабел ти носат) и ти си го подесуваш све сам...
Тоа не им е добро..

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
како сте бе со брзинава деновиве накај бутел чаир топанско? јас изненадувам. ЦЕЛ ДЕН не мрднав со повеќе брзина од 1mbps

ова ми е РЕКОРД денеска.

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Па можеш да пробаш, незнам каква им е плоисата, и дали тие модеми ги даваат само на оние кои го имаат 50 мегабита пакетот, или на сите али како и да е пробај :)
На сите даваат од циско новите
--- надополнето: 26 февруари 2012 во 10:09 ---
Иначе секоја година го ставам на пауза интернетов два месеци и коа ме укључуваат одново ми носат секогаш нов рутер. :)

Член од
9 јуни 2008
Мислења
1.380
Поени од реакции
804
Многу ажурни дечкиве од Близу и тоа за викенд, ми снема интернет се јавувам, во ред дечко за кратко ќе ве контактираме, за 20тина минути ми се јавуваат среден е проблемот, пуштам компјутерката стварно интермец има :)
Браос браос

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Нетот е добар засеа, стабилен...Него зошто коа мерам цело време ми се држи за 14.60 и при крај скока на следниот резултат?

Член од
26 февруари 2012
Мислења
1
Поени од реакции
0
Zdravo,
BI sakal mala pomosh od vas...dali znaete kako da se konfigurira ruterot na internet od blizoo.Ja kazav Mac adresata tamu no seuste nemam net,dali nekoj znae i bi sakal da mi pomogne?
Blagodaram

Член од
28 март 2006
Мислења
17.892
Поени од реакции
12.428
како сте бе со брзинава деновиве накај бутел чаир топанско? јас изненадувам. ЦЕЛ ДЕН не мрднав со повеќе брзина од 1mbps
ова ми е РЕКОРД денеска.
Тука негде сме. Некогаш на минута-две, пет ќе качи 3-4 Мбпс и пак назад и до 0,2-0,3 па и нула.
Ова вака се влече од петокот...
Иначе ме интересира дали старт пакетот е стварно неограничен или има фер користење (која глупост е тоа...фер) оти кога сум пријавувал прошлиот месец проблеми, му се јавиле на синот да го прашаат дали е во ред и му спомнале дека имаме направено голем (што и да значи тоа) сообраќај. Ако е неограничен не треба да замараат колку сообраќај има направено. Тоа ми го кажа и вработен у салон-нема што да ми префрлаат за сообраќај кога у договорот нема ограничување.
Арсо, на кој линк се проверува сообраќај.

Kajgana Shop

На врв Bottom