A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

Член од
28 март 2006
Мислења
17.892
Поени од реакции
12.428
Фала. Пробав на оној другиот линк за лан и со божја помош влегов...ама нема како кај вас, со проверка колку е потрошено или како кај Арсо со месец, даун, ап...
Има само основни податоци (име презиме адреса), промени (име и лозинка), излез и е-сметка каде со големи букви стои близооо. Кликам да, ништо. не, ништо. Луѓе каква магија користите за да си го дознаете сообраќајот?

Член од
9 јуни 2008
Мислења
1.380
Поени од реакции
804
На тој линк https://clients.cabletel.com.mk/
мене поинаку ми е прикажано кога ќе се логирам, до полето основни податоци има услуги и најдоле детален преглед на интернет собраќај, кај тебе е подруго, не знам зашто...

Член од
28 март 2006
Мислења
17.892
Поени од реакции
12.428
На тој линк https://clients.cabletel.com.mk/
мене поинаку ми е прикажано кога ќе се логирам, до полето основни податоци има услуги и најдоле детален преглед на интернет собраќај, кај тебе е подруго, не знам зашто...
На тој линк што ми го дадовте има долу друг линк (ако сте корисник на лан...) па таму кликам и се логирам оти ми рекоа сум бил лан корисник. На овој првиот не ме сака...здравје, мислев да проверувам колку симнувам ама изгледа кај мене не може.

Член од
9 јуни 2008
Мислења
1.380
Поени од реакции
804
На тој линк што ми го дадовте има долу друг линк (ако сте корисник на лан...) па таму кликам и се логирам оти ми рекоа сум бил лан корисник. На овој првиот не ме сака...здравје, мислев да проверувам колку симнувам ама изгледа кај мене не може.
Ама на тој линк ти е за интернет конекција да воспоставиш, и јас сум ЛАН, собраќај проверувам на тој линкот што ти го пуштив

Член од
28 март 2006
Мислења
17.892
Поени од реакции
12.428
Тогаш ептен сум утнал. Ај утре ако не ќе одам до салонот да ми кажат за линкот што ми го пушти
https://clients.cabletel.com.mk/
која ми е лозинката. Еднашка прашав, ми кажаа и корисничко и лозинка ми биле меилот (пример lurtz@hotmail.com) што сум го оставил за контакт, ама така не ми успеа да влезам. Ми се отвора празна страна со кратка порака Error No. 1
Кај тебе првото логирање било со мејлот или си го земал од близоо?

C

Crazy Diamond

Гостин
Тогаш ептен сум утнал. Ај утре ако не ќе одам до салонот да ми кажат за линкот што ми го пушти
https://clients.cabletel.com.mk/
која ми е лозинката. Еднашка прашав, ми кажаа и корисничко и лозинка ми биле меилот (пример lurtz@hotmail.com) што сум го оставил за контакт, ама така не ми успеа да влезам. Ми се отвора празна страна со кратка порака Error No. 1
Кај тебе првото логирање било со мејлот или си го земал од близоо?
Ај пробај влези со бројот што си им го оставил таму (и кај корисничко име и кај лозинка пиши го бројот). Барем кај мене е така.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.892
Поени од реакции
12.428
Ај пробај влези со бројот што си им го оставил таму (и кај корисничко име и кај лозинка пиши го бројот). Барем кај мене е така.
Крејзи дајмонд, уна маџиа:) ...фала ти, конечно успеав да се логирам (y)

beto10

Теле со визија
Член од
5 јануари 2009
Мислења
234
Поени од реакции
78
Гледајте мене шо ми се деси денес и кажете ми дали сум во право . Немав интернет сабајлето , ѕвонам во службите да прашам зошто е тоа така , и по чекање од 2 мин да ми го дијагнозираат проблемот ми рече госпоѓицата имате потрошено многу повеќе од вашиот лимит ( 80 гига пакетот го имам ) стрпете се 2 дена нема да имате интернет . ?!?!?! Како може да немам интернет 2 дена кога во договорот јасно стои трошиш колку сакаш после одредениот лимит паѓаат брзините само на 256/256kb/s ( ако не се лажам ).
Во право сум? Иначе после 80тиот гига симнувам со околу 200кб/с аплоад/даунлоад што е екстра :)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Гледајте мене шо ми се деси денес и кажете ми дали сум во право . Немав интернет сабајлето , ѕвонам во службите да прашам зошто е тоа така , и по чекање од 2 мин да ми го дијагнозираат проблемот ми рече госпоѓицата имате потрошено многу повеќе од вашиот лимит ( 80 гига пакетот го имам ) стрпете се 2 дена нема да имате интернет . ?!?!?! Како може да немам интернет 2 дена кога во договорот јасно стои трошиш колку сакаш после одредениот лимит паѓаат брзините само на 256/256kb/s ( ако не се лажам ).
Во право сум? Иначе после 80тиот гига симнувам со околу 200кб/с аплоад/даунлоад што е екстра :)
Неписмени се бе. Оди најдобро во Рамстор ако не ти е далеку и објасни им таму на девојчињата, попаметно ми изгледаат од тие на служба за корисници што работат или овие теткиве што се вработени по населбиве што не знаат ни на ПЦ да работат.

Член од
9 јуни 2008
Мислења
1.380
Поени од реакции
804
Неписмени се бе. Оди најдобро во Рамстор ако не ти е далеку и објасни им таму на девојчињата, попаметно ми изгледаат од тие на служба за корисници што работат или овие теткиве што се вработени по населбиве што не знаат ни на ПЦ да работат.
Ааааа :pos: види некој пост уназад у тeмава од мене, минатата недела во Рамстор бев да покачам интернет пакетов, девојката ми вика во Лан зона нема поголем од 6 мегабити :)
си отидов пред 2-3 дена во Автокоманда, го покачив без проблем на 20 мегабити.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Ааааа :pos: види некој пост уназад у тeмава од мене, минатата недела во Рамстор бев да покачам интернет пакетов, девојката ми вика во Лан зона нема поголем од 6 мегабити :)
си отидов пред 2-3 дена во Автокоманда, го покачив без проблем на 20 мегабити.
Ете доказ дека изглед вара :D Стварно не знам што е работава, дај барем нека им искуцаат упатство и сите едно исто нека кажуваат не едни вака едни онака.

beto10

Теле со визија
Член од
5 јануари 2009
Мислења
234
Поени од реакции
78
Ете доказ дека изглед вара :D Стварно не знам што е работава, дај барем нека им искуцаат упатство и сите едно исто нека кажуваат не едни вака едни онака.
хаха :D Пак ке се најде некој/а попаметен/на и ќе си кажува како му/и одговара :D

Член од
25 јануари 2011
Мислења
2.263
Поени од реакции
5.082
Можат ли лоповиве у наплатниот центар да видат како ми се вика wireless networkot? :D

Kajgana Shop

На врв Bottom