A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

O

ob1

Гостин
Значи никад не сум се бунел за близу а немам ни зошто, нетот (мене) ми е топ, телефонот (мене) топ и телевизијата како и кај сите. АМА НАЈМНОГУ ШТО МЕ КУРЧИ е што не ми стига сметка дома. 5 месеци сум веке корисник на близу од тие 5 месеци само еднаш ми дојде сметка дома, значи колку е банално ја да се умарам сметката да им ја платам и за таа дома да ми стига ..... 1000 приговори и какви се не глупости поднесов џабе. Страшна работа и кога им ѕвонам кога ке ми рече операторот ти се генерира тогаш и тогаш сметката оди плати си ја во салон е тек тогаш ми се повраќа. Ахххххх

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Можат ли лоповиве у наплатниот центар да видат како ми се вика wireless networkot? :D
Ајде сега кажи им како ти се вика мрежата :pos:

• Ми се допаѓа
Reactions: `V`
Член од
28 март 2006
Мислења
17.892
Поени од реакции
12.428
Значи никад не сум се бунел за близу а немам ни зошто, нетот (мене) ми е топ, телефонот (мене) топ и телевизијата како и кај сите. АМА НАЈМНОГУ ШТО МЕ КУРЧИ е што не ми стига сметка дома. 5 месеци сум веке корисник на близу од тие 5 месеци само еднаш ми дојде сметка дома, значи колку е банално ја да се умарам сметката да им ја платам и за таа дома да ми стига ..... 1000 приговори и какви се не глупости поднесов џабе. Страшна работа и кога им ѕвонам кога ке ми рече операторот ти се генерира тогаш и тогаш сметката оди плати си ја во салон е тек тогаш ми се повраќа. Ахххххх
Можда нема везе ама дали си проверил меилот што си им го дал за контакт дали има во него (инбокс, џанк...)? Ја така чекав 2 месеци оти не ни проверувам веб мејлови па ми текна...таму ми ги пратиле.
Види, а ако не ти се таму кога ќе идеш у салон кажи им да ти праќаат на мејлот...колку толку бар ќе имаш сметка :)

O

ob1

Гостин
Можда нема везе ама дали си проверил меилот што си им го дал за контакт дали има во него (инбокс, џанк...)? Ја така чекав 2 месеци оти не ни проверувам веб мејлови па ми текна...таму ми ги пратиле.
Види, а ако не ти се таму кога ќе идеш у салон кажи им да ти праќаат на мејлот...колку толку бар ќе имаш сметка :)
Другар каков црн маил јас да проверувам? Кога дента кога го склучував договорот и потенцирав на таа што работи таму да ми пракаат дома сметки, и она тоа во договорот го допиша јас ниту сакам ниту планирам да си го трошам принтерот за тоа што они се неспособни. 100 пати отидов во салон и 100 пати им кажав за проблемот. Така да до нив си е.

Член од
20 ноември 2009
Мислења
460
Поени од реакции
130
Другар каков црн маил јас да проверувам? Кога дента кога го склучував договорот и потенцирав на таа што работи таму да ми пракаат дома сметки, и она тоа во договорот го допиша јас ниту сакам ниту планирам да си го трошам принтерот за тоа што они се неспособни. 100 пати отидов во салон и 100 пати им кажав за проблемот. Така да до нив си е.
Принтерот? хахаха ти да не ги печатиш сметките. На емаил ти стасува колку да видиш колкава е сметката а за да платиш не ти е потребна сметка да носиш

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
НЕТ 20 Mbps

Малце чудно, глеам и мене на спидтест од шо ВЧЕРА мерев 16мбпс на мојот пакет денес ми намалиле на 10мбпс... И сеа од сегде симнувам со 1-1,2макс мб/с

Тоа е тоа, сеа колку плаќаш толку добиваш... :( Ама многу ми е криво од 4.5 намали на 1.6 и сеа 1.2...Боље ич да не беше, да незнаев дека идеше до 4.5мб/с и да си имав иста брзина...Ова стварно не им требаше...

Член од
9 јуни 2008
Мислења
1.380
Поени од реакции
804
Малце чудно, глеам и мене на спидтест од шо ВЧЕРА мерев 16мбпс на мојот пакет денес ми намалиле на 10мбпс... И сеа од сегде симнувам со 1-1,2макс мб/с

Тоа е тоа, сеа колку плаќаш толку добиваш... :( Ама многу ми е криво од 4.5 намали на 1.6 и сеа 1.2...Боље ич да не беше, да незнаев дека идеше до 4.5мб/с и да си имав иста брзина...Ова стварно не им требаше...
Мене ми е моментално колку плаќам толку ми даваат, го покачив пакетот од 6 мегабити на 20 мегабити и немам ни мегабит повеќе :)

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
А дали мислите ќе дојдат цените ко у бугарскиот близу?

Член од
9 јуни 2008
Мислења
1.380
Поени од реакции
804
А дали мислите ќе дојдат цените ко у бугарскиот близу?
Цените не, но брзините кој ги нудат во Бугарија да, пред недела дена со комшија кој работи во Близу низ муабет ми спомна дека во моментот користи 150 мегабити, но кога ќе биде пуштено за широка употреба кој знае....

Член од
28 мај 2006
Мислења
80
Поени од реакции
6
Некој да сподели искуство со Близу во Карпош, поточно Карпош 4...
Размислувам за 10Mb/s пакетот заедно со телевизија и телефон.

Ljupco Meljata

AJFON ILI ANDROID you choose
Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475
час има час нема кој ташак им је.................

Kajgana Shop

На врв Bottom