- Член од
- 9 февруари 2016
- Мислења
- 1.480
- Поени од реакции
- 3.664
А сами да смените сетинзи на рутерот сте пробале?
Кој црн рутер, надвор од рутерот твој дома е проблемот, во мрежата нивна, ти нема што да правиш.А сами да смените сетинзи на рутерот сте пробале?
300 денари месечно за да те извадат од НАТ?!? По која основа? Па чекај бе тие со ова не ти овозможуваат целосно и непречено користење на услугата а бараат да доплатиш плус за тоа да го овозможат. Па овие се болни. Лично мислам доколку ја ,,стегнеш" работава и се помачиш да поднесеш приговор со многу добри и технички образложенија дека поради нивни модофикации не си во можност да ја користиш во целост услугата можеби и ќе добиеш бесплатно ама ќе треба да се влечкаш со приговори итн итн.Mи кажаа ќе ми направат NAT type-от да биде А или B, али ќе требало да плаќам 300 денари месечно, плус.
Не контам како може на Телеком да биде NAT type-от А/B, a кај овие не може.
Тоа значи дека конзоли он-лајн не може да се игра на нивниот интернет. Би требало секој тоа да го знае.
Јас кога го купив Switch-от пред неколку години, им се јавив и без проблем ми го сменија NAT typе-от (за да можам да ја играм конзолата онлајн). После неколку години, сам падна NAT type-от на D,E,F и кога се јавив ми рекоа сега веќе не може тоа.
Смешно е да пропагираат гејминг у нивни кампањи, а конзоли не можеш на нивниот интернет да играш (за разлика од конкуренцијата).
Кај Nintendo е вака:
NAT type-от мора да ти биде А или B, ако сакаш да играш онлајн игри кои се плаќаат. Ако сакаш да играш бесплатни игри, он-лајн - можеш без да ти биде Nat type-от А или Б. Јас играм Warface, World of Tanks и др. Но, не можам да играм Fifa, Splatoon, Mario Kart и др.
Мене ме интересира како тоа на Телеком и Телекабел Nat typе-от им е аутоматски А или B, a кај овие не е и не ни може да се направи.
Како тоа ја треба да им доплаќам по 300 денари месечно за да можам да играм конзола он-лајн?
Не е наведено во договорот.Кој црн рутер, надвор од рутерот твој дома е проблемот, во мрежата нивна, ти нема што да правиш.
Автоматски споено мислење:
300 денари месечно за да те извадат од НАТ?!? По која основа? Па чекај бе тие со ова не ти овозможуваат целосно и непречено користење на услугата а бараат да доплатиш плус за тоа да го овозможат. Па овие се болни. Лично мислам доколку ја ,,стегнеш" работава и се помачиш да поднесеш приговор со многу добри и технички образложенија дека поради нивни модофикации не си во можност да ја користиш во целост услугата можеби и ќе добиеш бесплатно ама ќе треба да се влечкаш со приговори итн итн.
Освен ако не е наведено конкретно во договорот како што е со статичка ИП адреса дека се доплаќа наведено ова ама не верувам. Бидејќи со статичката однапред ти викаат еј види ја ти нудам динамична ако сакаш потпиши ако сакаш не.
Префрли се на неотел, има многу задоволни корисници кои пишуваат за интернетот. Од Телекабел знам дека има задоволни и некои што имаат често проблеми поради хх причини од страна на Телекабел. Од каде и да си, разгледај имаш алтернативи и гледај да си земиш оптика доколку има таква можност. Неотел зема интернет од Телеком каде што немаат оптичка мрежа нивна, договорот и плаќањето ќе ти оди кај неотел, само техничари од Телеком ќе ти монтираат кабел и рутер. А1 земаат и тие, имаш за 1199 ден 100/100мбпс или во комбо 800 денари иди.Не е наведено во договорот.
Финално што ми рекоа, после многу дриблање (ај јави се кај оној, ај јави се кај овој) е дека тоа можело порано, сега се нови услови и више не може тоа.
Но, не е до мене работата. Не е работата мене да ми учинат. Ја не барам леб преку погача. Ја ја имав таа услуга со години, се додека не се случи голем квар во мрежата, пред некој месец.
Работата е што на нивниот интернет никој не може да игра онлајн игри на конзоли. Сите конзоли бараат NAT A или B. А се рекламираат у кампањи преку гејминг. Тоа е смешно.
Овој предходно што игра War of Warships, објаснив зошто ја игра и нема проблем. Бесплатните игри не бараат таква отвореност на IP адресата (не знам зашто).
Но, еве нека ми каже некој дека игра на било која конзола он-лајн на А1 интернетот. Не бесплатни наслови, туку наслови како Fifa, Mario Kart, Splatoon... Баш ме интересира.
Телеком ама баш ич не ги сакам, али ова е голем минус. Често снемуење интернет не ми беше доволен разлог да се префрлам кај ѓаволот (до толку не ги сакам телеком), али ова е превише.
нема проблем на плејстешн сеуште си тера онлине без проблем , локација ДрачевоНе е наведено во договорот.
Финално што ми рекоа, после многу дриблање (ај јави се кај оној, ај јави се кај овој) е дека тоа можело порано, сега се нови услови и више не може тоа.
Но, не е до мене работата. Не е работата мене да ми учинат. Ја не барам леб преку погача. Ја ја имав таа услуга со години, се додека не се случи голем квар во мрежата, пред некој месец.
Работата е што на нивниот интернет никој не може да игра онлајн игри на конзоли. Сите конзоли бараат NAT A или B. А се рекламираат у кампањи преку гејминг. Тоа е смешно.
Овој предходно што игра War of Warships, објаснив зошто ја игра и нема проблем. Бесплатните игри не бараат таква отвореност на IP адресата (не знам зашто).
Но, еве нека ми каже некој дека игра на било која конзола он-лајн на А1 интернетот. Не бесплатни наслови, туку наслови како Fifa, Mario Kart, Splatoon... Баш ме интересира.
Телеком ама баш ич не ги сакам, али ова е голем минус. Често снемуење интернет не ми беше доволен разлог да се префрлам кај ѓаволот (до толку не ги сакам телеком), али ова е превише.
Кои игри?нема проблем на плејстешн сеуште си тера онлине без проблем , локација Драчево
gta5, fifaКои игри?
Можеби само Nintendo бара NAT type A/B.
Не може, освен ако немаат склучено договор за изнајмување на оптичка инфраструктура...Пред неколку дена А1 копаа по главната улица во селото кај што живеам и поставуваа оптички кабли за интернет, не ми се веруваше дека некогаш ќе носат оптички интернет у моево село. За по споредните улици претпос. по бандери ке влечат. Вреди ли да се приклучам на А1 оптички интернет, добар ли е, дали се добива симетрична брзина. И може ли на Телеком да се приклучи преку истата инфраструктура.
Мојата приказна од порано. @Lester Freamon @aishtajn- @најубав
Прегледај го приврзокот 324323
Прегледај го приврзокот 324324
Прегледај го приврзокот 324325
Пред неколку дена А1 копаа по главната улица во селото кај што живеам и поставуваа оптички кабли за интернет, не ми се веруваше дека некогаш ќе носат оптички интернет у моево село. За по споредните улици претпос. по бандери ке влечат. Вреди ли да се приклучам на А1 оптички интернет, добар ли е, дали се добива симетрична брзина. И може ли на Телеком да се приклучи преку истата инфраструктура.
Обратното може (ако има телеком, може да ти продадат пакет од А1), но мислам дека А1 сеуште не продава wholesale на Телеком и другите оператори.Пред неколку дена А1 копаа по главната улица во селото кај што живеам и поставуваа оптички кабли за интернет, не ми се веруваше дека некогаш ќе носат оптички интернет у моево село. За по споредните улици претпос. по бандери ке влечат. Вреди ли да се приклучам на А1 оптички интернет, добар ли е, дали се добива симетрична брзина. И може ли на Телеком да се приклучи преку истата инфраструктура.
--Работава оди вака - А1 си поставува свои оптички кабли за да ги нуди своите услуги - интернет, телевизија и фиксна преку сопствена оптичка мрежа. Си изнајмува фирма која е задолжена да ја проширува и одржува нејзината оптичка мрежа, дали преку бандери дали подземно, тоа не е толку битно, бидејќи за оптички кабел на бандера сите оператори користат 100% цврст оптички кабел на бандера, како што е случај со мојот кабелски оператор овде што го има, но не се поврзуваме на него бидејќи е нестабилен и многу се плачат другари мој од него. Имаш можност да се приклучиш на А1, но не на телеком преку оптичката мрежа на А1, бидејќи А1 нуди големопродажни услуги преку нивната кабелска мрежа, но не и преку оптичката мрежа. А1 нуди најстабилен оптички интернет (користи опрема слична на Телеком и нема грешка во тоа, пиша еден член некоја страна поназад). Напрај си КОМБО пакет со Интернет + мобилна + ТВ која нема конкуренција и сите канали се во кристална резолуција, јас гаранитам од Кабловската што имам видено, за ИПТВ од А1 незнам толку. Прашај си фирмата ако ја начекаш или А1 контактирај ги за колку време ќе можат да ти наместат оптика т.е. за колку време ќе можи да се приклучувате на нивната оптичка мрежа.Пред неколку дена А1 копаа по главната улица во селото кај што живеам и поставуваа оптички кабли за интернет, не ми се веруваше дека некогаш ќе носат оптички интернет у моево село. За по споредните улици претпос. по бандери ке влечат. Вреди ли да се приклучам на А1 оптички интернет, добар ли е, дали се добива симетрична брзина. И може ли на Телеком да се приклучи преку истата инфраструктура.
За воздушни оптички инсталации обично се користи ADSS кабел... Најверојатно е оштетено последното парче од кабелот или треба повторен splice наназад на некоја од спојните точки.--Работава оди вака - А1 си поставува свои оптички кабли за да ги нуди своите услуги - интернет, телевизија и фиксна преку сопствена оптичка мрежа. Си изнајмува фирма која е задолжена да ја проширува и одржува нејзината оптичка мрежа, дали преку бандери дали подземно, тоа не е толку битно, бидејќи за оптички кабел на бандера сите оператори користат 100% цврст оптички кабел на бандера, како што е случај со мојот кабелски оператор овде што го има, но не се поврзуваме на него бидејќи е нестабилен и многу се плачат другари мој од него. Имаш можност да се приклучиш на А1, но не на телеком преку оптичката мрежа на А1, бидејќи А1 нуди големопродажни услуги преку нивната кабелска мрежа, но не и преку оптичката мрежа. А1 нуди најстабилен оптички интернет (користи опрема слична на Телеком и нема грешка во тоа, пиша еден член некоја страна поназад). Напрај си КОМБО пакет со Интернет + мобилна + ТВ која нема конкуренција и сите канали се во кристална резолуција, јас гаранитам од Кабловската што имам видено, за ИПТВ од А1 незнам толку. Прашај си фирмата ако ја начекаш или А1 контактирај ги за колку време ќе можат да ти наместат оптика т.е. за колку време ќе можи да се приклучувате на нивната оптичка мрежа.
-Брзини се три : 30/30 , 50/50 и 100/100Мбпс. Истите цени се ко на страната, само што ти нудат оптика кај што ти местат.
Фактички кај што е достапна оптичката инфраструктура на А1 таму добивате директно оптика од операторот.
А1 ЌЕ ШИРИ ОПТИКА ТАМУ КАДЕ ШТО ТЕЛЕКОМ НЕМААТ ЗА ДА ПРИДОБИЈАТ КОРИСНИЦИ, СЕ Е БИЗНИС ПОЛИТИКА И СЕ Е ИНВЕСТИЦИЈА + ДОБИВКА КАЈ СЕКОЈ ОПЕРАТОР.
Доколку има можност кај тебе за оптика не се мисли уопште. Не е битно дали е А1 или Телеком.Пред неколку дена А1 копаа по главната улица во селото кај што живеам и поставуваа оптички кабли за интернет, не ми се веруваше дека некогаш ќе носат оптички интернет у моево село. За по споредните улици претпос. по бандери ке влечат. Вреди ли да се приклучам на А1 оптички интернет, добар ли е, дали се добива симетрична брзина. И може ли на Телеком да се приклучи преку истата инфраструктура.