A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

Член од
15 октомври 2009
Мислења
62
Поени од реакции
4
дајте адресат на серверот ако може,јас на сајтот барав ама не можев да најдам адреса:toe:

Член од
15 октомври 2009
Мислења
62
Поени од реакции
4
дополнително што е за фалење е мрежата на која се поставени вкупно 1600 филмови+ секој месец редовно се отвара фолдер во кој се ставаат сите најнови филмови. Мрежава содржи и игри,софтвер,музика,клипови и секакви работи кои немора да ги симињате од нет.
на крајот од месецот ми остануваат по 12-13 гига од целиот пакет...
На овој, ако воопшто важи ова за Скопје.

Black

Еxtravagangsta
Член од
4 февруари 2009
Мислења
121
Поени од реакции
7
Дечки што е финтава со ова јузеров и пасвордот, гледам тука по постовите дека имате проблеми а мене уште не ми побарало никакво логирање.
Поврзан сум преку рутер а јузерот и пасвордот ги имам на септемвриската сметка. Освен на форумов никаде не гледам некое објаснување за тоа.
Ве молам ако е некој поупатен да ми објасни за што се работи :)

Член од
2 мај 2009
Мислења
276
Поени од реакции
170
Кејблтел продаден:

http://www.pari.bg/a/2009/10/30/EQT_V_buys_Eurocom_Cable

Колку што видов тоа е некој северноевропски фонд кој ги има купено Кејблетел и Еуроком (втор кабелски оператор во БГ).
Да бре. Еве и на нивниот сајт истото го пишува.

Кејблтел напиша:
EQT V го презеде КЕЈБЛТЕЛ Скопје
Денес сме среќни што ќе го објавиме успешното склучување на зделката со која И Кју Ти Ви, Северно-Европски фонд, го презеде Кејблтел, кој претставува водечки снабдувач на платена телевизија, широкопојасни и говорни услуги во Македонија. Потенцијалната инвестиција и индустриската експертиза на новиот акционер уште повеќе ќе ја зголеми водечката пазарна позиција на Кејблтел во Македонија. Ќе инвестираме во унапредување на корисничките услуги и нивната сатисфакција. Ќе продолжиме да бидеме лидер во иновации и квалитет и ќе Ви обезбедуваме конкурентски понуди за телевизија, широкопојасни и говорни услуги.

EQT V acquires Cabletel Skopje
Today we are glad to announce the successful close of the deal through which EQT V, a Northern European fund acquires Cabletel, the leading provider of pay TV, broadband and voice services in Macedonia . The investment potential and the industry expertise of the new shareholder will boost even further the leading market position of Cabletel in Macedonia. We will invest in improving substantially customer experience and satisfaction. We will continue to be an innovation and quality leader and provide you with competitive offers for TV, broadband and voice services.
Уште да видиме колку ќе инвестираат новите газди во Македонија (за Бугарија прочитав некоја сума од нови 90 милиони евра)? Дали и колку ќе ги подобрат постоечките услуги?

Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.663
Поени од реакции
213
ajde ve molam nekoj neka ja napise taa adresa od toj famozen server na cabletel, pa i ja da vidam so ima na nego

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
ajde ve molam nekoj neka ja napise taa adresa od toj famozen server na cabletel, pa i ja da vidam so ima na nego
врска неам која е...ја знаев порано...
иначе адресата не е на кејблтел, на кадис е...т.е. од кадис е (поранешно кејблтел) и сеа кејблтел го купи кадис и не ја рекламира страната пошо е ептен стара и нема нови ствари...иначе страната е ftp (етернет, не интернет) иде(ше) со 700КБпс и имаше солидни ствари за свое време...

ако ја најде некој адресата нека ја постира ASAP

Cappie

Vincere non è importante: è la sola cosa che conti
Член од
29 мај 2008
Мислења
1.914
Поени од реакции
307
ај да се надеваме оти овие европјаниве ќе инвестираат фина пари и ќе оправат пред се телевизијата, затоа шо кабловска со само 3 спортски канали а 20 албански и 15 со певаљки епа не личи! интернетот, колку толку добар е, ама ако почнат да прават белки и тоа ќе го подобрат. и да, да се надеваме дека со тоа нема да ги качат и цените по нивен стандард.:smir:

Член од
7 септември 2008
Мислења
371
Поени од реакции
109
ај да се надеваме оти овие европјаниве ќе инвестираат фина пари и ќе оправат пред се телевизијата, затоа шо кабловска со само 3 спортски канали а 20 албански и 15 со певаљки епа не личи! интернетот, колку толку добар е, ама ако почнат да прават белки и тоа ќе го подобрат. и да, да се надеваме дека со тоа нема да ги качат и цените по нивен стандард.:smir:
Не се надевај :nenene:на ништо подобро освен на нови цени, незнам колку се секаваш и од кога ги користиш нивните услуги истото беше најавено и кога влезе Cabletel :pop: во Македонија со таканаречен амерички капитал ама сега е многу полошо него тогаш. Зашто за 2 спортски канали(Евроспорт и ЕСПН Америка) и забавни канали со врачање(Свет плус, Канал С,Шутел и ком.... )и лоша музика плакаме 450,00 денари?

Razor

u jelly?
Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.544
Поени од реакции
168
да ми каже некој во штип каков е кејблтел интернетот, добар ли е ?
има ли фтп сервер со филмови игри... ?
јас живеам на 200 метри од централата, па би требало да биде добар, планирам наредната недела да ставам нет и телефон од нив
едит: и да прашам за тоа логин што е како е, еднаш во денот ли треба да се најавуваш или.. ?

Член од
2 мај 2009
Мислења
276
Поени од реакции
170
да ми каже некој во штип каков е кејблтел интернетот, добар ли е ?
има ли фтп сервер со филмови игри... ?
јас живеам на 200 метри од централата, па би требало да биде добар, планирам наредната недела да ставам нет и телефон од нив
едит: и да прашам за тоа логин што е како е, еднаш во денот ли треба да се најавуваш или.. ?
Јас сум во 8ми Ноември (до новата пошта - зграда 101). Бааги сум подалеку од тебе, ама кај мене во зградата се влезени со оптика, така да далечината и не игра некоја улога. Го имам Екстра - Трипл плеј пакетот (најслабиот пакет за Интернет со телефонија).
До сега ми се има случено 2 пати да имам краток прекин на услугите, но проблемите бргу ги решаваат. Нормално нема некои поголеми проблеми, односно ја добивам декларираната брзина (6 Мбпс).
Нивен официјален фтп сервер не сум сретнал до сега, но гледам некои клиенти си шеруваат филмови и музика низ локалната мрежа. Кај мене во зграда (неколку комшии сме нивни клиенти), од време на време, креваме ЦС па „се пукаме“. Ако си играч на ЦС сорс - Кејблтел имаат кренато нивен официјален сервер (пинг 4-5 милисекунди), па можеш на него да се поврзуваш.
Логирањето е по секое вклучување на компјутер, освен ако имаш некаков рутер. Ваљда следат некаква активност на мрежата.

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.110
Поени од реакции
1.396
Јас сум во 8ми Ноември (до новата пошта - зграда 101). Бааги сум подалеку од тебе, ама кај мене во зградата се влезени со оптика, така да далечината и не игра некоја улога. Го имам Екстра - Трипл плеј пакетот (најслабиот пакет за Интернет со телефонија).
До сега ми се има случено 2 пати да имам краток прекин на услугите, но проблемите бргу ги решаваат. Нормално нема некои поголеми проблеми, односно ја добивам декларираната брзина (6 Мбпс).
Нивен официјален фтп сервер не сум сретнал до сега, но гледам некои клиенти си шеруваат филмови и музика низ локалната мрежа. Кај мене во зграда (неколку комшии сме нивни клиенти), од време на време, креваме ЦС па „се пукаме“. Ако си играч на ЦС сорс - Кејблтел имаат кренато нивен официјален сервер (пинг 4-5 милисекунди), па можеш на него да се поврзуваш.
Логирањето е по секое вклучување на компјутер, освен ако имаш некаков рутер. Ваљда следат некаква активност на мрежата.
Да немаш информации дали КејблТел го има во Пребег случајно?Едно време мислев да се префрлам на нив ама незнам дали имаат горе мрежа.Инаку по Штип се задоволни од КејблТел пошто мрежата тука им е нова и тоа е голем +

Razor

u jelly?
Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.544
Поени од реакции
168
Да немаш информации дали КејблТел го има во Пребег случајно?Едно време мислев да се префрлам на нив ама незнам дали имаат горе мрежа.Инаку по Штип се задоволни од КејблТел пошто мрежата тука им е нова и тоа е голем +
оптика си е оптика, а кај телекабел е коаксиален и се преоптоварува мрежата и затоа има кај некој слаб интернет

Член од
2 мај 2009
Мислења
276
Поени од реакции
170
Не знам дали имаат мрежа во Пребег. Оди им во наплатниот кај „печурките“ и ќе ти дадат информации.

Kajgana Shop

На врв Bottom