Каква адреса од каков сервер?дајте адресат на серверот ако може,јас на сајтот барав ама не можев да најдам адреса![]()
На овој, ако воопшто важи ова за Скопје.дополнително што е за фалење е мрежата на која се поставени вкупно 1600 филмови+ секој месец редовно се отвара фолдер во кој се ставаат сите најнови филмови. Мрежава содржи и игри,софтвер,музика,клипови и секакви работи кои немора да ги симињате од нет.
на крајот од месецот ми остануваат по 12-13 гига од целиот пакет...
Да бре. Еве и на нивниот сајт истото го пишува.Кејблтел продаден:
http://www.pari.bg/a/2009/10/30/EQT_V_buys_Eurocom_Cable
Колку што видов тоа е некој северноевропски фонд кој ги има купено Кејблетел и Еуроком (втор кабелски оператор во БГ).
Уште да видиме колку ќе инвестираат новите газди во Македонија (за Бугарија прочитав некоја сума од нови 90 милиони евра)? Дали и колку ќе ги подобрат постоечките услуги?Кејблтел напиша:EQT V го презеде КЕЈБЛТЕЛ СкопјеДенес сме среќни што ќе го објавиме успешното склучување на зделката со која И Кју Ти Ви, Северно-Европски фонд, го презеде Кејблтел, кој претставува водечки снабдувач на платена телевизија, широкопојасни и говорни услуги во Македонија. Потенцијалната инвестиција и индустриската експертиза на новиот акционер уште повеќе ќе ја зголеми водечката пазарна позиција на Кејблтел во Македонија. Ќе инвестираме во унапредување на корисничките услуги и нивната сатисфакција. Ќе продолжиме да бидеме лидер во иновации и квалитет и ќе Ви обезбедуваме конкурентски понуди за телевизија, широкопојасни и говорни услуги.
EQT V acquires Cabletel SkopjeToday we are glad to announce the successful close of the deal through which EQT V, a Northern European fund acquires Cabletel, the leading provider of pay TV, broadband and voice services in Macedonia . The investment potential and the industry expertise of the new shareholder will boost even further the leading market position of Cabletel in Macedonia. We will invest in improving substantially customer experience and satisfaction. We will continue to be an innovation and quality leader and provide you with competitive offers for TV, broadband and voice services.
врска неам која е...ја знаев порано...ajde ve molam nekoj neka ja napise taa adresa od toj famozen server na cabletel, pa i ja da vidam so ima na nego
Не се надевај :nenene:на ништо подобро освен на нови цени, незнам колку се секаваш и од кога ги користиш нивните услуги истото беше најавено и кога влезе Cabletel :pop: во Македонија со таканаречен амерички капитал ама сега е многу полошо него тогаш. Зашто за 2 спортски канали(Евроспорт и ЕСПН Америка) и забавни канали со врачање(Свет плус, Канал С,Шутел и ком.... )и лоша музика плакаме 450,00 денари?ај да се надеваме оти овие европјаниве ќе инвестираат фина пари и ќе оправат пред се телевизијата, затоа шо кабловска со само 3 спортски канали а 20 албански и 15 со певаљки епа не личи! интернетот, колку толку добар е, ама ако почнат да прават белки и тоа ќе го подобрат. и да, да се надеваме дека со тоа нема да ги качат и цените по нивен стандард.:smir:
Јас сум во 8ми Ноември (до новата пошта - зграда 101). Бааги сум подалеку од тебе, ама кај мене во зградата се влезени со оптика, така да далечината и не игра некоја улога. Го имам Екстра - Трипл плеј пакетот (најслабиот пакет за Интернет со телефонија).да ми каже некој во штип каков е кејблтел интернетот, добар ли е ?
има ли фтп сервер со филмови игри... ?
јас живеам на 200 метри од централата, па би требало да биде добар, планирам наредната недела да ставам нет и телефон од нив
едит: и да прашам за тоа логин што е како е, еднаш во денот ли треба да се најавуваш или.. ?
Да немаш информации дали КејблТел го има во Пребег случајно?Едно време мислев да се префрлам на нив ама незнам дали имаат горе мрежа.Инаку по Штип се задоволни од КејблТел пошто мрежата тука им е нова и тоа е голем +Јас сум во 8ми Ноември (до новата пошта - зграда 101). Бааги сум подалеку од тебе, ама кај мене во зградата се влезени со оптика, така да далечината и не игра некоја улога. Го имам Екстра - Трипл плеј пакетот (најслабиот пакет за Интернет со телефонија).
До сега ми се има случено 2 пати да имам краток прекин на услугите, но проблемите бргу ги решаваат. Нормално нема некои поголеми проблеми, односно ја добивам декларираната брзина (6 Мбпс).
Нивен официјален фтп сервер не сум сретнал до сега, но гледам некои клиенти си шеруваат филмови и музика низ локалната мрежа. Кај мене во зграда (неколку комшии сме нивни клиенти), од време на време, креваме ЦС па „се пукаме“. Ако си играч на ЦС сорс - Кејблтел имаат кренато нивен официјален сервер (пинг 4-5 милисекунди), па можеш на него да се поврзуваш.
Логирањето е по секое вклучување на компјутер, освен ако имаш некаков рутер. Ваљда следат некаква активност на мрежата.
оптика си е оптика, а кај телекабел е коаксиален и се преоптоварува мрежата и затоа има кај некој слаб интернетДа немаш информации дали КејблТел го има во Пребег случајно?Едно време мислев да се префрлам на нив ама незнам дали имаат горе мрежа.Инаку по Штип се задоволни од КејблТел пошто мрежата тука им е нова и тоа е голем +
Не знам дали имаат мрежа во Пребег. Оди им во наплатниот кај „печурките“ и ќе ти дадат информации.Да немаш информации дали КејблТел го има во Пребег случајно?Едно време мислев да се префрлам на нив ама незнам дали имаат горе мрежа.Инаку по Штип се задоволни од КејблТел пошто мрежата тука им е нова и тоа е голем +