A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
лее која глупост е ова со језеров и пасс у пм и тоа на нивната страна да маваш најависе :pos2:

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
лее која глупост е ова со језеров и пасс у пм и тоа на нивната страна да маваш најависе :pos2:
Не е толку глупа...Пошто ако имаш Wireless низ дома, ако успеат да ти влезат во рутер да имаш дополнителна заштита...

Capitano

...
Член од
24 октомври 2007
Мислења
1.344
Поени од реакции
137
Ги нема од сабајлево во дигиталниот пакет SportKlub , SportKlub+, HRT2 и HBO. Не ми се верува, ставиле место нив некои албански безврска. Им го враќам одма ресиверов, катастрофа, тотално ме разочараа CableTel:jaj:

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Не е толку глупа...Пошто ако имаш Wireless низ дома, ако успеат да ти влезат во рутер да имаш дополнителна заштита...
тешка работа тоа знаеш ли дека вака е по не безбедно ? Како ? еве како

Повекето луѓе користат Mozilla и зачувани лозинки му одиш на комшијата дома или на било кој на кафе корисник е на cabletel отвараш Mozilla одиш Алатки Па опции па безбедност и имаш Снимени лозинки скоро сите дома си ги имаат снимено лозинките и стискаш на покажи ги лозинките ке му видиш име и пасс на cabletel ајде на здравjе бричење 80 % од луѓето дома не ни користат Главна лозинка :)

Член од
15 октомври 2009
Мислења
62
Поени од реакции
4
Ги нема од сабајлево во дигиталниот пакет SportKlub , SportKlub+, HRT2 и HBO. Не ми се верува, ставиле место нив некои албански безврска. Им го враќам одма ресиверов, катастрофа, тотално ме разочараа CableTel:jaj:
И јас си одам, 20 албански,15 српски, 5 македонски канали останатото ионака е бесплатно на сателит. Е... дигиталната понуда.

/gone/87

+++FOR CLEAN SKOPJE+++
Член од
30 март 2009
Мислења
1.769
Поени од реакции
119
реално гледано кабелскиве ни се срање......

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
јузерот и пасвордот се рандом букви и бројки...стои на последната сметка доле лево во ќошот...до 15 (денес) моеш да се логираш со user:cabletel pass:cabletel пошо до 15ти (денес) мора да стигне најновата сметка и да биде платена.
Тоа ваљда не мислиш на фискалната сметка. А оваа другава која ми ја даваат доле лево има само празно место и некаде накај средина името на касиерката. Ама тоа у фејсбук го напишав, искочија добри резултати.

У моментов сум логиран пак со кејблтел јузер пас, ама глупо е на секое седнуење на компјутер да се осеќам ко у нет кафе да сум. Да си платам на крај 120 денари ако не?! :uvo:

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Тоа ваљда не мислиш на фискалната сметка. А оваа другава која ми ја даваат доле лево има само празно место и некаде накај средина името на касиерката. Ама тоа у фејсбук го напишав, искочија добри резултати.

У моментов сум логиран пак со кејблтел јузер пас, ама глупо е на секое седнуење на компјутер да се осеќам ко у нет кафе да сум. Да си платам на крај 120 денари ако не?! :uvo:
Не не, не на фискалната, на таа другата...Епа кај мене доле лево во ќошот (нели има 2 полиња) во едното ми стои јузер - во другото пасворд...ги впишуваш еднаш и потоа ти бара да ги смениш ради безбедност и си ставаш што сакаш...иначе, ако не ти стигнал пасворд пробај вака - место јузер првите 3 букви од името и првите 3 букви од презимето, место пасворд - истото.
пр.

ВикторТрајчевски

usr:viktra
pass:viktra

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Мислам дека еднаш се најавуваш за цел ден,други ден пак се најавуваш за цел ден така е ако грешам нека ме исправи некој

Член од
7 септември 2008
Мислења
371
Поени од реакции
109
Права мизерија наместо да ја збогати понудата тие и тоа што вреди го кратат е почнаа со HBO, HBO comedy, HTV 2 Planeta sport Sport klub, Sport klub +......, a сега пуштаат некои канали инфо што не може да се разберат каде се филмските спортските пакети? Ти ги прашуваш зашто се укинати каналите тие ти кажуваат дека и тие што ги гледате ке се менуваат. Трагедијата е што нема конкуренција асолна и што некои им дозволува да работат беззаконски. :nenene:

Cappie

Vincere non è importante: è la sola cosa che conti
Член од
29 мај 2008
Мислења
1.914
Поени од реакции
307
абе луѓе, ги прочитав последните 2-3 страни, и гледам се збори за некои јузери, пасворди и нивен сервер од каде што можат да се симнуваат филмови и остало, без да влезат во трансферот...е сеа, јузерот и пасвордот ги најдов, и во моментов ги гледам, ама...за каде служат тие? второ, како да се стигне до тој сервер? и трето, како да проверам колку гига имам истрошено, преку таа нивната страна? со овој јузер/пасворд не може, со што треба?

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Права мизерија наместо да ја збогати понудата тие и тоа што вреди го кратат е почнаа со HBO, HBO comedy, HTV 2 Planeta sport Sport klub, Sport klub +......, a сега пуштаат некои канали инфо што не може да се разберат каде се филмските спортските пакети? Ти ги прашуваш зашто се укинати каналите тие ти кажуваат дека и тие што ги гледате ке се менуваат. Трагедијата е што нема конкуренција асолна и што некои им дозволува да работат беззаконски. :nenene:
Ништо нема на тој "дигитален" пакет. Џабе плаќање е само. Ти крадат трансфер, ти бришат канали, снимка ужас, сервисерите ги нема со недели, понудата ужас, телефонијата кикснува на моменти а пак на 15 ти бараат пари и тоа одма да им платиш. Ебате квалитетната услуга. Боље беше коа беа помали кабелски оператори...

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Има тука некој што има 64 битен оперативен систем и да користи Cabletel интернет само со модем? (без свичови, рутери....) ?

Член од
16 октомври 2009
Мислења
593
Поени од реакции
28
Сега за сега CableTel мислам дека имаат најдобар интернет и доста водат во интернет мрежата.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Мислам дека еднаш се најавуваш за цел ден,други ден пак се најавуваш за цел ден така е ако грешам нека ме исправи некој
И ја така мислев...еве денес 2 пати ми бараше да се најавам...изглеа ако интернетот не се користи по некое време се заштитува со лозинка.

Kajgana Shop

На врв Bottom