Boomerang
Немој CTRL+W.
- Член од
- 18 јуни 2006
- Мислења
- 3.709
- Поени од реакции
- 809
Од кај па сеа ова?мн го фалат нетот на телеком, а во мк е две места позади близу по брзина

Од кај па сеа ова?мн го фалат нетот на телеком, а во мк е две места позади близу по брзина
статистика http://www.netindex.com/download/2,52/Macedonia/Од кај па сеа ова?![]()
Е да, додека не наместат T-Home оптика сегде, после ќе видиме
Oптик пакетите се побрзи а поефтини од обичните пакети. И нудат симетрична брзина. Близу се ѓубре, за ништо не ги бива!па да за 50е сметка
EPC2202? Па тоа е EuroDOCSIS 2.0 модем. Теоретски максималната download брзина што може да ја постигне (без overhead) е точно 50mbps. Ама никогаш ништо не е убаво да се тера до максимум, нели? А сега новата понуда им е 60 mbps, е за тоа мора да даваат EuroDOCSIS 3.0 модеми. Т.е. не мора (заштитени се бидејќи во договорот пишува брзина до хххх).
Уште нешто derp, ај ако сакаш ископирај што пишува кај тебе во делот Configuration File:
![]()
Страницата на модемот доколку не ја знаеше е 192.168.100.1
yep same.Еве и јас ќе ти кажам, кај мене е истиот conf фајл.
Да, ја дома имам 3 Max Start Optic и можам да кажам дека се одлични, и цените се прифатливи и исплатливи. За 1800 денари месечно, со се ова што го имаш, не е многу.Oптик пакетите се побрзи а поефтини од обичните пакети. И нудат симетрична брзина. Близу се ѓубре, за ништо не ги бива!
Како го имаш истиот (12mbps dl/1mbps ul)? Нели имаше 50mbps пакет, или не сме се разбрале добро претходно...yep same.
Ваљда е истиот фајл, ама унатре праат од централа поединечен cap за секој корисник. Бар ја претпоставувам, што не мора да значи дека е такаКако го имаш истиот (12mbps dl/1mbps ul)? Нели имаше 50mbps пакет, или не сме се разбрале добро претходно...
Моја грешка.Како го имаш истиот (12mbps dl/1mbps ul)? Нели имаше 50mbps пакет, или не сме се разбрале добро претходно...
Брат оди една страна поназад, види го мојот пост, исто така и претходните мои неколку поста, редовно почнав да имам проблеми со нетот, коа бев на Т-Хоум ниеднаш не се деси да немам нет, а брзината секад беше константна. Со овие во најкритични моменти ми има снемувано, а и ова со брзиниве што ми се дешава е катастрофаДа, ја дома имам 3 Max Start Optic и можам да кажам дека се одлични, и цените се прифатливи и исплатливи. За 1800 денари месечно, со се ова што го имаш, не е многу.
http://www.maxtv.mk/mk/220/Paketi/3_Max_Optic/3_Max_Optic_Start.html
Иначе Blizoo не се ѓубре, супер си се, бар интернетот е брз и стабилен, телевизијата е срање, да.
Фала.Моја грешка.
![]()
Пријателе, моја препорака ти е да им се јавиш и да им кажеш да ти го заменат модемот со DOCSIS 3.0 модел. Оваа дискусија ја водевме доста одамна. За брзини над 15-20 мегабити во секунда треба да се користат DOCSIS 3.0 модеми, ако сакаш да ја имаш таа брзина. Досадувај им се додека не ти го заменат модемот. Инаку, 50ка ќе гледаш само во раните утрински часови.Cisco EPC2202. Не сум приметил многу проблеми али веројатно ги има. Со даунлаод преку торенти не али сурфање е дефинитивно некогаш поспоро него вообичаено.
Немаат :/Има ли негде мапа на покриеност на Blizoo? На сајтов не можам да најдам.
За кои делови во Скопје има, со која јачина, каде...