A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
Да, G е 54 мегабита во теорија. Во реалност вади максимум 25-30. N не е 72, туку е 300.
Моја грешка, така видов на Вики.

Баш така, теоретски си пишува, али реално максималната брзина што се стига преку вајрлес кога се симнува нешто е 3мб/с МАКСИМАЛНАТА.... Просечна е околу 2.5мб/с...
Така да Xak не ги брани многу т-хоум пошо ни они не се сјајни
Да, 54 мегабита минус еррор рејт и добиваш околу 30 мегабита, пред да ми се заебе лаптопот со мојот рутер (Линксис WRT54GL) не флешуван на повеќето торенти од Замунда идеше со +- таа брзина. Кога ќе ставиш дека најголемата брзина што ја дава ТХоум е 40мегабита, од тие кине 3 мегабита по телевизор за МаксТВ и + тоа што никогаш не пуштаат максимум бендвит ти остануваат грубо околу 30 мегабита што е еднакво со максималната брзина на рутерот.
На Близу повеќето од времето по добри торенти имам брзина од 40-50мегабита али на 90% од потрошувачите кога ќе се стават на вифи не им треба поголема брзина од 10 мегабита за јутјуб отварање и за фејсбук.
+ не ти се мн скапи ни да си купиш ако толку ти треба Н-рутер, околу 50 евра се тие малите црните Линксис.

Не сум на ТХоум на Близу сум :D

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Моја грешка, така видов на Вики.

Да, 54 мегабита минус еррор рејт и добиваш околу 30 мегабита, пред да ми се заебе лаптопот со мојот рутер (Линксис WRT54GL) не флешуван на повеќето торенти од Замунда идеше со +- таа брзина. Кога ќе ставиш дека најголемата брзина што ја дава ТХоум е 40мегабита, од тие кине 3 мегабита по телевизор за МаксТВ и + тоа што никогаш не пуштаат максимум бендвит ти остануваат грубо околу 30 мегабита што е еднакво со максималната брзина на рутерот.
На Близу повеќето од времето по добри торенти имам брзина од 40-50мегабита али на 90% од потрошувачите кога ќе се стават на вифи не им треба поголема брзина од 10 мегабита за јутјуб отварање и за фејсбук.
+ не ти се мн скапи ни да си купиш ако толку ти треба Н-рутер, околу 50 евра се тие малите црните Линксис.

Не сум на ТХоум на Близу сум :D
Ааа е добро така може :).
Иначе, ако имаш Макс Оптик, брзината која што ти ја пуштаат за телевизорите е неограничена...Ја сум приметил кога симнувам нешто (кај еден другар кој има пакетот што е 1800 денари) симнува со 5.8мб/с и тоа со HD канал пуштен и на двата телевизори..
Оптика му е мајката.

50 евра? Ја мојов го земав за неполни 20 евра и е Wireless-N 150mbps..Издржува брзини до 6-7мб/с без гајле...
Али рутерот што го даваат, како што зборувавме е катастрофа за таков нет.

Инаку, близу си се опраи нетот и е стабилен денес )

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
Ааа е добро така може :).
Иначе, ако имаш Макс Оптик, брзината која што ти ја пуштаат за телевизорите е неограничена...Ја сум приметил кога симнувам нешто (кај еден другар кој има пакетот што е 1800 денари) симнува со 5.8мб/с и тоа со HD канал пуштен и на двата телевизори..
Оптика му е мајката.

50 евра? Ја мојов го земав за неполни 20 евра и е Wireless-N 150mbps..Издржува брзини до 6-7мб/с без гајле...
Али рутерот што го даваат, како што зборувавме е катастрофа за таков нет.

Имав до зимата ТХоум кол енд сурф + 10 мегабита а у и кога ставивме ТВ максималната брзина што идеше беше 7.5мбпс. Мислам дека и пишуваше дека по 2.5 мегабита се резервираат по рисивер, така нешто.
Добро сега и ти што сакаш, пред некоја година почнаа рутери да даваат, 2 години пуштаат оптика во 5 области сега и ти сакаш по најнови стандарди :D
Ги има по различни цени, циското тој малиот црниот е толку околу 50 евра.

онтопик - Да, да денес е топ нетот, те. кај мене не правеше проблеми од вчера вечер.

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Ајде се крева и се крева :D

• Ми се допаѓа
Reactions: Xak

^X^

Член од
22 декември 2007
Мислења
1.457
Поени од реакции
376
Пак им крахираше околу полноќ, но сабајлево е ОК. Не знам што им е, само им паѓа во последно време. Да не има врска некоја со улициве што ги прекопуваат?

Cappie

Vincere non è importante: è la sola cosa che conti
Член од
29 мај 2008
Мислења
1.914
Поени од реакции
307
Абе последниве 2-3 дена сите имате проблем со овие лешпериве и нивниот интернет или мене до рутерот ми е? :) Завчера мислам дека беше, дури и тв им снема, на сред олимпијада еееј, не се нормални!!!

^X^

Член од
22 декември 2007
Мислења
1.457
Поени од реакции
376
И денес иста песна, нека издадат информација официјално, имаме проблеми поради тоа и тоа и вака ќе биде уште толку дена, не вака да се кријат од корисниците. Помизерен оператор немало и нема да има.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.499
A 95% oд сајтовите се хостирани надвор така да :ROFLMAO:

Steam.

wat
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.462
Поени од реакции
624
таман фатив 51 левел на диабло коа ми искача your connection has been lost, па после тајмд аут.

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.523
Поени од реакции
2.663
Среќа комшиката ми е срцка ми го има дадено нејзиниот пасс преку вајрлес кога ке имам овака проблеми да се префрлам одма на т-хоме :)

Kajgana Shop

На врв Bottom