Моја грешка, така видов на Вики.Да, G е 54 мегабита во теорија. Во реалност вади максимум 25-30. N не е 72, туку е 300.
Да, 54 мегабита минус еррор рејт и добиваш околу 30 мегабита, пред да ми се заебе лаптопот со мојот рутер (Линксис WRT54GL) не флешуван на повеќето торенти од Замунда идеше со +- таа брзина. Кога ќе ставиш дека најголемата брзина што ја дава ТХоум е 40мегабита, од тие кине 3 мегабита по телевизор за МаксТВ и + тоа што никогаш не пуштаат максимум бендвит ти остануваат грубо околу 30 мегабита што е еднакво со максималната брзина на рутерот.Баш така, теоретски си пишува, али реално максималната брзина што се стига преку вајрлес кога се симнува нешто е 3мб/с МАКСИМАЛНАТА.... Просечна е околу 2.5мб/с...
Така да Xak не ги брани многу т-хоум пошо ни они не се сјајни
На Близу повеќето од времето по добри торенти имам брзина од 40-50мегабита али на 90% од потрошувачите кога ќе се стават на вифи не им треба поголема брзина од 10 мегабита за јутјуб отварање и за фејсбук.
+ не ти се мн скапи ни да си купиш ако толку ти треба Н-рутер, околу 50 евра се тие малите црните Линксис.
Не сум на ТХоум на Близу сум