A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

Член од
9 јуни 2008
Мислења
1.380
Поени од реакции
804
До пред 2 месеци беше можно со пакет од 6 мегабити да оди до 30 мегабити, но веќе не може, колку плаќаш толку и зимаш

nE0n1nja

Eat nerds get shredded
Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.477
Поени од реакции
3.287
можно е, другар ми има 10 мега пакет вади 2.1мб, скоро склучи договор.пред да се прекрштеваат на сите им идеше од лан зониве по 4-5 мега, али сега ништо.
Можно е да испорачуваат поголема брзина од таа во договорот, ама не е можно на Speed Test на пример да ти покаже 10 Mbps а ти да симињаш со 2.1.

Член од
28 март 2010
Мислења
76
Поени од реакции
11
Фала ви на сите на одговорите !

Мене ми е многу побитно да имам константен интернет, да не паѓа, пошто за тоа што го работам ми треба интернат нон стоп, не ми треба за симнување (мада за Live Hub-от добро ќе дојде и некое филмче од време на време :) и 30GB за оптика некако малце ми изгледа) . Зато прашав како е со стабилност во мојот реонк, Скопје Север поточно.

Член од
30 јануари 2011
Мислења
1.264
Поени од реакции
1.079
Ова не е можно, ако имаш 8 Mbps ќе вадиш приближно 800-900 килобајти во секунда, за да симињаш со 4,3 треба да ти е 43 Мbps пакетот. Јас со Смарт (10 Мbps) симињам со 1,2, некад 1,3. Koa бев на Т-Home симињав со 500-600 (6 Мbps).
Не е можно да имаш пакет од 10 Mbps, а да симињаш со 3,2, lol.
За мрчење нешто што не сте сигурни први сте, која иронија. Али ајде, пошто не сум платен од Близу, а и малку сум изреволтиран од нив у последно време, нема да ви навлегувам во дискусија. Чим си сигурен дека не е можно, готово, мерачи се на 1.2
Ја си симињам со прекрасна брзина и убо ми е. Ајт поздрав! :rolleyes:

nE0n1nja

Eat nerds get shredded
Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.477
Поени од реакции
3.287
За мрчење нешто што не сте сигурни први сте, која иронија. Али ајде, пошто не сум платен од Близу, а и малку сум изреволтиран од нив у последно време, нема да ви навлегувам во дискусија. Чим си сигурен дека не е можно, готово, мерачи се на 1.2
Ја си симињам со прекрасна брзина и убо ми е. Ајт поздрав! :rolleyes:
Види, нити мрчам, a нити се мерачам (wtf!?:confused:) . Moжда грешно се изразив, не коа имаш пакет од 10 Mbps, него коа имаш брзина од 10 Мbps не е можно да симињаш со 3,2. А тоа е нивна грешка што пуштаат повеќе од предвиденото и оди само на нивна штета, и треба што е можно побрзо да си ја исправат.

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Види, нити мрчам, a нити се мерачам (wtf!?:confused:) . Moжда грешно се изразив, не коа имаш пакет од 10 Mbps, него коа имаш брзина од 10 Мbps не е можно да симињаш со 3,2. А тоа е нивна грешка што пуштаат повеќе од предвиденото и оди само на нивна штета, и треба што е можно побрзо да си ја исправат.
Во лан зона они си ја исправија, пошто пази:
Кога беше поголема брзината (кога симињав со 4.5- 4.7 мб/с од замунда и САМО од замунда) нетот почесто паѓаше, рутерот се прегреваше (ако не се и поеба од тоа) и хард дискот фрчеше ко луд...
Али сеа, откога ги стабилизираа брзините (+/- 1-2мбпс) многу поретко паѓа, да не кажам ич...

G

grande-juve

Гостин
Дали и кај вас е нестабилен нетов последниве неколку дена (од недела наваму) или само кај мене? Јас сум иначе во центар.

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Дали и кај вас е нестабилен нетов последниве неколку дена (од недела наваму) или само кај мене? Јас сум иначе во центар.
Кај мене си е супер...

nE0n1nja

Eat nerds get shredded
Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.477
Поени од реакции
3.287
И кај мене, ама ние не сме у Центар.

Член од
11 јуни 2011
Мислења
249
Поени од реакции
166
јас за Близоооо мозжам да кажам да се гона у три п.м-толку од мене

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.609
Поени од реакции
31.424
aj struchnjaci od ovaa oblast,,,,,,,,,
,,,,veke imam optichki net so telefon,,,,,od t -home,,,,,a so kablovskata sum na telekabel,,,,vashe mislenje i sovet ,,,dali da otkazhuvam telekabel i migriram vo t-home so vkluchena kablovska,,,,,,,,,,vashi mislenja i iskustva,,,,,,

Kajgana Shop

На врв Bottom