A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Еве го се среди дури изутрината, само неможев да пишам од преголеми обврски.

zatoa imaat stabilen i super internet ja koristam 2 godini nikogas sum nemal problem, bev na telekabel imav 15000 ping na igrite a so thome 48 ping, tapa se i blizoo i telekabel
Е за ова неам коментар...Од кога ти се податоциве, од 2007?

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.042
Поени од реакции
6.070
Проблеми со линкот кон Бугарчињата или нешо така.

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Нешто фејсбук слабо ми отвара...Али преку Chrome. Избришав колачиња, кеш али ништо...Друго све нормално си отвара...

Член од
20 ноември 2009
Мислења
460
Поени од реакции
130
До фб е нее до интернето

Член од
30 јануари 2011
Мислења
1.264
Поени од реакции
1.079
http://blizoo.mk/bundle_signle.html?pkg=%CF%D0%C5%CC%C8%D3%CC
што викате за овој пакет? како е нетот во околина на Скопје Север, Топанско, Бутел?
Пренапумпана цена. Единствено што поштуем е дигиталката што се опфатени сите канали. Телефонот верувам не ти врши нешто работа при избор, а за интернетот ќе ти биде за нијанса подобар од Старт пакетот кој е 1000 денари

Член од
28 март 2010
Мислења
76
Поени од реакции
11
Синоќа беше доцна и пишав набрзинка, еве малце подетално. Имам Blizoo дигитална + аналогна телевизија од времето кога беа CableTel и плаќам 650 ден. (значи врзан сум со договор), имам телефон од T-Home и за него месечно плаќам околу 1000 ден. и интернет од One плаќам 250 ден. Е сега интернетот го делиме неколку души и некогаш знае да затупи ако на пример двајца пуштат да симињаат во исто време, а мене ми треба константно добар интернет зошто работам од дома и цело време ми треба константна брзина.
Разгледувам две опции, или да земам од некој од пакетите на Blizoo со телефон + интернет + телефон, или да ја оставам телевизијата на Blizoo и да земам + Call & Surf Optic пакет (најефтиниот Basic 15/Mbps пакет е 1200 ден).
Значи во моменто за трите работи плаќам 1900 ден, ако земам од Blizoo + телефон и интернет (50/Мbps) ќе ме кошта 2000 (поефтиниот пакет (20/Мbps) 1700 ден и тој доаѓа во опција), со тоа што има промоција и првите 6 месеци се плаќа по 1000 ден., а ако земам од T-Home пак ќе ме кошта околу 1900 ден.
Што предлагате? Или на крај да се откачам од Blizoo и да земам 3Max Optic Comfort од 2700? Каде е подобар интернетот, сега за 100/200 денари да праиме проблем :).

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.042
Поени од реакции
6.070
Има некој тука што користи премиум пакет(50мбпс) и рутер во исто време? Дали преку рутерот ја достигате приближно максималната брзина? Јас го користам следниов рутер, кој според тоа што можам да забележам ми вади дупло помала брзина од максималната. Директно од модем, ги вадам скоро максималните 5,5мб.

Дајте некој предлог за рутер да си сменам, преку кој ќе можам да извадам брзина како горенаведената.

Член од
9 јуни 2008
Мислења
1.380
Поени од реакции
804
Синоќа беше доцна и пишав набрзинка, еве малце подетално. Имам Blizoo дигитална + аналогна телевизија од времето кога беа CableTel и плаќам 650 ден. (значи врзан сум со договор), имам телефон од T-Home и за него месечно плаќам околу 1000 ден. и интернет од One плаќам 250 ден. Е сега интернетот го делиме неколку души и некогаш знае да затупи ако на пример двајца пуштат да симињаат во исто време, а мене ми треба константно добар интернет зошто работам од дома и цело време ми треба константна брзина.
Разгледувам две опции, или да земам од некој од пакетите на Blizoo со телефон + интернет + телефон, или да ја оставам телевизијата на Blizoo и да земам + Call & Surf Optic пакет (најефтиниот Basic 15/Mbps пакет е 1200 ден).
Значи во моменто за трите работи плаќам 1900 ден, ако земам од Blizoo + телефон и интернет (50/Мbps) ќе ме кошта 2000 (поефтиниот пакет (20/Мbps) 1700 ден и тој доаѓа во опција), со тоа што има промоција и првите 6 месеци се плаќа по 1000 ден., а ако земам од T-Home пак ќе ме кошта околу 1900 ден.
Што предлагате? Или на крај да се откачам од Blizoo и да земам 3Max Optic Comfort од 2700? Каде е подобар интернетот, сега за 100/200 денари да праиме проблем :).
бев до пред 5-6 месеци корисник на телеком 2 години, ми истече договорот ставив од Близу, интернетот е многу подобар, месечно ако сакаш симни и 5 терабајти никој не ти брани, не ти намалува брзина, јас го користам пакетот од 20 мегабити, презадоволен сум.

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.189
Поени од реакции
8.266
Пренапумпана цена. Единствено што поштуем е дигиталката што се опфатени сите канали. Телефонот верувам не ти врши нешто работа при избор, а за интернетот ќе ти биде за нијанса подобар од Старт пакетот кој е 1000 денари
Како може за нијанса да биде подобар кога Старт пакетот е 10Мбпс, а Премиум пакетот е 50Мбпс?

http://blizoo.mk/bundle_signle.html?pkg=%CF%D0%C5%CC%C8%D3%CC
што викате за овој пакет? како е нетот во околина на Скопје Север, Топанско, Бутел?
ако имаш кеш без размислување зимај.

Член од
30 јануари 2011
Мислења
1.264
Поени од реакции
1.079
Како може за нијанса да биде подобар кога Старт пакетот е 10Мбпс, а Премиум пакетот е 50Мбпс?
Многу просто. Со Старт пакетот си симнуваш константно со 3.2МБ (а некогаш и 4.3), а со Премиумот ќе ти оди пак тука некаде, т.е. за нијанса подобро. Освен ако не даваат гратис и на премиумот па да иде со 6-7 што чисто се сомневам..

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.189
Поени од реакции
8.266
Многу просто. Со Старт пакетот си симнуваш константно со 3.2МБ (а некогаш и 4.3), а со Премиумот ќе ти оди пак тука некаде, т.е. за нијанса подобро. Освен ако не даваат гратис и на премиумот па да иде со 6-7 што чисто се сомневам..

Како може пакет од 10Мбпс да иде донлоад со 3.2 или 4,3?
Јас го имам Старт пакетот и повеке од 1,3 мене не ми кренало, или ти прототип си па ти даваат да симињаш со пакет од 10Мбпс со 3.2?

Член од
30 јануари 2011
Мислења
1.264
Поени од реакции
1.079
Како може пакет од 10Мбпс да иде донлоад со 3.2 или 4,3?
Јас го имам Старт пакетот и повеке од 1,3 мене не ми кренало, или ти прототип си па ти даваат да симињаш со пакет од 10Мбпс со 3.2?
Не гледам апсолутно никаква корист или причина зошто би тресел невистини...
Следствено на тоа, незнам како може, а и искрено не ме интересира. Додека беа Кејблтел често креваше до 4.3, откако се Близу не сум приметил да отиде до таму, константно си е 3.2 o_O
--- надополнето: 8 мај 2012 во 18:29 ---
т.е. шо ќе се натегам да објаснувам... еве ти, јас ако лажам други ваљда не лажат. Сигурно има уште многу назад по страниците ме мрзи да барам...
Мене од hotfile ми симнува со 1.1 мб/с :D

Инаку, The Man, нели порано даваа МНОООГУ повеќе mbps екстра, а сега се ограничија само на 2 :(...Ја со мојов нет 8мбпс ми беше, од торенти со 4.5 мб/с симнуваше..
До вработените у близу: ај барем за викенд дигнете ја брзината скроз као порано, носталгија ме фати :D

nE0n1nja

Eat nerds get shredded
Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.477
Поени од реакции
3.287
Не гледам апсолутно никаква корист или причина зошто би тресел невистини...
Следствено на тоа, незнам како може, а и искрено не ме интересира. Додека беа Кејблтел често креваше до 4.3, откако се Близу не сум приметил да отиде до таму, константно си е 3.2 o_O
--- надополнето: 8 мај 2012 во 18:29 ---
т.е. шо ќе се натегам да објаснувам... еве ти, јас ако лажам други ваљда не лажат. Сигурно има уште многу назад по страниците ме мрзи да барам...
Ова не е можно, ако имаш 8 Mbps ќе вадиш приближно 800-900 килобајти во секунда, за да симињаш со 4,3 треба да ти е 43 Мbps пакетот. Јас со Смарт (10 Мbps) симињам со 1,2, некад 1,3. Koa бев на Т-Home симињав со 500-600 (6 Мbps).
Не е можно да имаш пакет од 10 Mbps, а да симињаш со 3,2, lol.

Steam.

wat
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.462
Поени од реакции
624
Ова не е можно, ако имаш 8 Mbps ќе вадиш приближно 800-900 килобајти во секунда, за да симињаш со 4,3 треба да ти е 43 Мbps пакетот. Јас со Смарт (10 Мbps) симињам со 1,2, некад 1,3. Koa бев на Т-Home симињав со 500-600 (6 Мbps).
Не е можно да имаш пакет од 10 Mbps, а да симињаш со 3,2, lol.
можно е, другар ми има 10 мега пакет вади 2.1мб, скоро склучи договор.пред да се прекрштеваат на сите им идеше од лан зониве по 4-5 мега, али сега ништо.

Kajgana Shop

На врв Bottom