A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

Член од
3 септември 2010
Мислења
112
Поени од реакции
26
druze vo firma netot ni treba za rabota koga ke se javam ocekuvam vo rok od 24 saata da pratat lugje a ne 3 dena da me maftaat
добар си, добар, мене СЕКОЈ пат ме мафтаат по недела дена во фирмата, а тој СЕКОЈ пат е најмалку 3 до 4 пати месечно..веќе сум при крај со нервите, има да ги отерам у триста пичке материне..или нет, или телефон нема, фирма без телефон=19 век..

DarkLord

Невиден малер
Член од
27 јануари 2007
Мислења
941
Поени од реакции
247
Vredi da se stavi ova od 50 mpbs

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Ееее ова ми се свиѓа :) Баш слушав и од други луѓе што го користат овој нет, викаат максимално го средиле...
Мирисам дека Cabletel ќе стане #1 оператор у Скопје, незнам и зотоа не сакам да зборам за пошироко :D
Утре склучувам договор со нив, притоа нарачувајќи го преку Online овој 10/UN пакет...

ДА НАДОПОЛНАМ:
Има некој од Топанско Поле/Чаир тука да постне некои нови тазе скриншотови, пошо оние шо ви ги видов се од претходниот месец, ме интересира сеа како е ситуацијата...

Повели. Вака ми е од коа стаив нет на кејблтел и нишо се нема сменето веќе 3-4 месеци.

п.с. Аплоадот го имам ограничено јас, не е толку малку :)

Член од
22 јули 2006
Мислења
1.265
Поени од реакции
36
Има некаков начин да не се губат подесувањата за превод веднаш штом се сврти каналот? Huge pain in the ass e постојано одбирање на превод.

slobbo

LoneRyder
Член од
16 ноември 2008
Мислења
1.686
Поени од реакции
583
има ли некој земено од овие екстра брзиве пакети :)
доколку има некој ке го замолам да пушти линк од спид тест , баш ме интересира како тоа изгледа ;)

Steam.

wat
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.462
Поени од реакции
624
Има некаков начин да не се губат подесувањата за превод веднаш штом се сврти каналот? Huge pain in the ass e постојано одбирање на превод.
Да туреле Српски или Хрватски јазик на менито па да избира scc цело време би било добро...

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.161
Поени од реакции
5.940
дај бе вие што сте со овие upload-иве >= 7-8мбпс, симнете нов торент од замунда колку за тест... да видиме дали ќе имате >= 1mbps upload
Имав некој проблем со конекцијата со Zamunda, па затоа upload-ирав на rghost.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Damn, мислев дека ќе може одма да се префрлам на 50мб пакетот но неможе..мора да чекам од 1ви, денес потпишав 2 годишен договор, (мораше бидејќи имав уште година и 2 месеци од стариот пакет) па ќе постирам за 20 - на дена резултати.

Во меѓувреме ги молам тие што го имаат овој пакет да постираат уште резултати од Pingtest, (со разни сервери) Torrents (upload/download) во временски период од 17-20 часот кога мрежата е најоптеретена, фала.

Никој до сега не пиша, ама јас мора да го спомнам. Бидејќи поминувам доста време на online игри, и многу ми е битен пингот, мора да кажам дека од почетокот на месецов МАКСИМАЛНО го средија пингот со сите држави. Претходно имаа некои проблеми со конекцијата во Србија (имав преку 130 пинг), ама од први имам само 10-15, што е фантастично. Исто така скоро и да нема држава во Европа каде што имам над 70 пинг. Едноставно - перфекција.
Ок пингот е само една приказна, дали истиот варира и дали имаш дилеј на Дота, Кантер или нешто слично во временскиот период наведен горе?

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Izgleda konecno go sredile pingot so drugite serveri:

А вака е и коа играш кантер? Да не е само преку спидтест? Сте пробале да играте кантер/дота на наши сервери во Македонија и волку ви дало пинг?

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.202
Поени од реакции
6.237
Druze, Cunterstrike i takvi slicni igri koi poveke licat na filmovi otkolku na igri voopsto ne me interesiraat taka sto ne sum probal kakov ke bide pingot a i ne se zamaram mnogu mnogu zatoa sto najbitno mi e da nema nikakov prekin vo konekcijata kako sto imav porano so WADSL na sekoi 10 minuti a brzinata i koga varira od 5 do 7Mbps ne mi smeta zatoa sto internetot pred se go koristam za surfanje odnosno baranje informacii za temi sto mene me interesiraat kako i spustanje po nekoj muzicki album ili film vo DVD format.So tie test merenja samo sakav da pokazam deka vo Gorce Petrov internetot na Cabletel e odlicen zatoa sto za 1000 denari mesecno osven odlicen internet dobivas telefonska linija kade sto ne te kradat kako kaj Telekom i kakva takva digitalna televizija koja optimisticki vo septemvri treba da go resi problemot so makedonskite prevodi na stranskite kanali.Barem taka mi kaza covek od sovetot za radiodifuzija a dali ke se resi ovoj problem ke pocekame da vidime.

old_School_mk

Член од
11 август 2009
Мислења
6.161
Поени од реакции
5.940
Ок пингот е само една приказна, дали истиот варира и дали имаш дилеј на Дота, Кантер или нешто слично во временскиот период наведен горе?
Не. Тоа не ми се дешаваше ни пред први. Едноставно тогаш само беше висок, преку 130, ама не се дешаваше да биде во еден момент 50, а во следниот 350. Туку цело време си беше 130-150. Без разлика кој период од денот беше, значи 24/7. Тоа важи и за другите сервери. На пример кон германски сервери постојано имав пинг околу 40 без разлика кој период од денот беше.

А вака е и коа играш кантер? Да не е само преку спидтест? Сте пробале да играте кантер/дота на наши сервери во Македонија и волку ви дало пинг?
Да, така е. Еве ти докази.

4800 сервери од цел свет со пинг помал од 50. Недај боже да стаам со поголем пинг :icon_lol:

Член од
20 ноември 2009
Мислења
460
Поени од реакции
130
Вака сеа јас играм кантер па да ви кажам со сите македонски сервери сега пинго е 5-20, а и со европските сервери не е поголем од 20-30 ова е вака фазла од 1 недела иначе порано пинго беше од 60 до 150... сега барем, го средија ...

old_School_mk

Член од
11 август 2009
Мислења
6.161
Поени од реакции
5.940
дај бе вие што сте со овие upload-иве >= 7-8мбпс, симнете нов торент од замунда колку за тест... да видиме дали ќе имате >= 1mbps upload
:icon_mrgr:

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
R5 и DVD Rip исто е, само звукот не е оригинален во R5. Во секој случај, тоа веќе се гледа.
Ми треба неограничен интернет... :)
Ако веќе имаш договор па чекаш да заврши само да ти кажам дека има пакети со неограничен трансфер, и 20/50 (2000/5000 kbs) мегабита данлоуд во секунда, во пакет со 10 саати бесплатен телефон, (кон сите фиксни оператори) аналогна како и дигитална телевизија со 120 канали за 1700 (20мегабита) или (50мегабита) 2000 денари месечно, Cabeltel :)
--- надополнето: Jul 12, 2011 12:45 PM ---

Погледнете ги само понудиве на Т-Хоум, па дали се овие нормални? :LOL:

http://www.maxtv.mk/mk/201/Paketi/3_Max.html

2400 денари за 60 GB трансфер на месец?! и 8мб данлоуд , ROFL!

Kajgana Shop

На врв Bottom