A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Ако сакаш да ти намалат брзината, тогаш јави се :D
И ја тоа си викам...Па ај боље не, шо и 2 мега ми се доста..

А чеј, ако се префрлам на некој од неограничениве пакети, мислиш пак ќе ми се крене брзината?

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.744
Поени од реакции
18.495
Не. ќе ти се крене ако се префрлиш на 50мб пакетот, ама тој е 2000 денари на месец, ти добиваш 2.5мб за 800 денари на месец, наместо да се буниш биди задоволен, добиваш брзина 3 пати поголема од она што ти пишува во договор, немој да бидеш класичен Македонец :D

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Не. ќе ти се крене ако се префрлиш на 50мб пакетот, ама тој е 2000 денари на месец, ти добиваш 2.5мб за 800 денари на месец, наместо да се буниш биди задоволен, добиваш брзина 3 пати поголема од она што ти пишува во договор, немој да бидеш класичен Македонец :D
Не за 800, за 600 :)
Имаш право, боље ќе си седам мирен....
Него ме фати некаква улавост затоа... :)

Ај успат уше едно прашање:
Сум играл на нивен сервер (домашен, не dedicated) со луѓе кои имаат ист нет од Cabletel...Пингот е супер, али дали ќе може пример јас да направам LAN сервер и они да се вклучат на преку LAN а не преку интернет? (нели на табот на кантер LAN да го има серверот.. ко коа играш у играчница) или тешко тоа?

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.162
Поени од реакции
5.944
Не за 800, за 600 :)
Имаш право, боље ќе си седам мирен....
Него ме фати некаква улавост затоа... :)

Ај успат уше едно прашање:
Сум играл на нивен сервер (домашен, не dedicated) со луѓе кои имаат ист нет од Cabletel...Пингот е супер, али дали ќе може пример јас да направам LAN сервер и они да се вклучат на преку LAN а не преку интернет? (нели на табот на кантер LAN да го има серверот.. ко коа играш у играчница) или тешко тоа?
Ако немаш рутер што ти го блокира inbound traffic-от, ондак можеш.

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Ако немаш рутер што ти го блокира inbound traffic-от, ондак можеш.
На рутер сум, али му ги форвардирав портите и ќе пробам вечер со некој :)
Работеше за ОНЛАЈН сервер, а за лан ќе видиме...

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Тооо срцкаааа :D Се врати, дури со уште поголема брзина :D

*измерено сега, во 14:05 (за сите сеа што читаат - ЛАН Корисник, локација на профил, пакет Нет+Фиксна 600 ден. месечно)

Торенти симињам со 3.5 мега у секунда...
Каква поддршка бе не се јавувам више, што е тоа поддршка што е тоа телефон :D

Steam.

wat
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.462
Поени од реакции
624
Тооо срцкаааа :D Се врати, дури со уште поголема брзина :D

*измерено сега, во 14:05 (за сите сеа што читаат - ЛАН Корисник, локација на профил, пакет Нет+Фиксна 600 ден. месечно)

Торенти симињам со 3.5 мега у секунда...
Каква поддршка бе не се јавувам више, што е тоа поддршка што е тоа телефон :D
:)))))

Член од
31 август 2008
Мислења
501
Поени од реакции
38
Не ме заебаај... Со 4.4 симнуваш ?? Јас имам 8/80(стариот) т.е веке 10/80 или неограничен,али од 1.2 не тера више

Kajgana Shop

На врв Bottom