А1 Македонија

На средина на Јануари бев да го продолжам договорот на пола месечна претплата (Smart М, кој веќе ми е поминат 3 месеци) и да земам Xperia Tipo....
Од претходно прашано(некаде пред Нова Година) во нивни салон како пресметуваат цени за соодветен модел, си пресметав дека истиот би ме чинел 2490 ден. т.е. 1999(основната цената што ја има во Free M тарифа) + 500 денари доплата!!!
Арно ама отпосле ми рекоа дека цената се одредува/ла за секој модел посебно и дека Типото ќе ме чини 3499 ден o_O

Денес чисто онака информативно повторно им се јавувам во контакт центар да прашам - ми викаат дека Експериата сега може да ја земам со доплата од 2490ден
Абе не се нормални :tapp:
Секоја недела различни цени имаат за мобилниве - човек просто да не знае по која математика се водат :facepalm:

3499 е типото, и јас сакав да ја продолжам истата претплата, па бидејќи веќе ја нема и имаат нови тарифни модели за нас ( што сме на пола месечна претплата ) ми рекоа секоја цена на телефоните да ја сметаме со плус 1000/1500 ден. ако сакаме да си останеме на истата претплата.

3499 е типото, и јас сакав да ја продолжам истата претплата, па бидејќи веќе ја нема и имаат нови тарифни модели за нас ( што сме на пола месечна претплата ) ми рекоа секоја цена на телефоните да ја сметаме со плус 1000/1500 ден. ако сакаме да си останеме на истата претплата.

И јас сум на истата тарифа, на нас ни рекоа дека цената на мобилниот ке ја добиеме ако додадеме плус 500 денари од цената на мобилниот од Free M тарифата.
Тоа е истото што му го рекле и на D_T па сега или вработените не се доволно добро информирани или пречесто ги менуваат цените.
Ако е 1000/1500 денари плус не се исплати да се потпише нов договор или ке си терам без договор или ако сакам нов телефон ке го сменам операторот затоа што за истата полна претплата (600 денари) моментално се добива повеке од т-мобиле.

Ме подразмисли малку. :)
Да не се истрчам пак за џабе, им се јавив повторно во контакт центар(нагласив на неколку пати дека сум на Смарт М, и сакам да си останам на истата) ми потврдија дека Xperia Tipo е 2499 ден.
Кој планира да зема телефон нека побрза додека не ја смениле ценава

Ич не брзам кој ги е*е ќе почекам без договор месец два ако не понудат нешто си одам

Ме подразмисли малку. :)
Да не се истрчам пак за џабе, им се јавив повторно во контакт центар(нагласив на неколку пати дека сум на Смарт М, и сакам да си останам на истата) ми потврдија дека Xperia Tipo е 2499 ден.
Кој планира да зема телефон нека побрза додека не ја смениле ценава
Цената ќе ја сменат кога ќе воведат нова поефтина тарифа.
Ти викаш си им кажал Смарт М или пола смарт М? Тоа не е исто за нив. Јас се инатив со еден другар дека е 2000 ден за него како секој со М тарифа и он се јави и му кажаа 3500 ден.
Пола М за нив е како нормална S тарифа.
Оние што имаат пола месечна претплата имаат исти поволности со онаа М од 599 ден само за дупло пониска цена и затоа за секој телефон се доплаќаат 1000-1500 зависи од моделот. Затоа што не може некој со 599 и некој со 295 ден да го земат телефонот со иста доплата.

Кога има некоја понуда на тарифи како што беше роденденската или екстра тарифата за нова година цените ги зголемуваат за 1500 ден јас земав Desire X 12.500 а сега е 11.000 ден.

штотуку се префрлив на вип екстра тарифата која влучува нели бесплатен интернет и кога отидов да проверам на vip ebill има што да видам.Дали и на некој друг му се има случено ова ?
RokQmvK.png

ВИП треба да си ги корегираат цените на телефоните малку и да донесат нови.
1. Сони Типо телефонот за да го земеш на ВИП за 0 денари треба да си на претплата од 800 денари, додека на Оне истиот ти го даваат за 0 денари со Мега 5000 тарифата од 500 денари, што воедно е најдобра понуда моментално.
2.LG Nexus 4 го донесоа што е за секој поздрав, НО како телефон што сегде во светот чини 250 долари без договор(за тој со 8ГБ меморија зборувам) кај нас чини 500 фа*инг евра?

1. Сони Типо телефонот за да го земеш на ВИП за 0 денари треба да си на претплата од 800 денари, додека на Оне истиот ти го даваат за 0 денари со Мега 5000 тарифата од 500 денари, што воедно е најдобра понуда моментално.
2.LG Nexus 4 го донесоа што е за секој поздрав, НО како телефон што сегде во светот чини 250 долари без договор(за тој со 8ГБ меморија зборувам) кај нас чини 500 фа*инг евра?
Taa ponuda od one e ogranicena na 200 povici. Za sekoj povik zema 2.5 den

14Us7Di

Цената ќе ја сменат кога ќе воведат нова поефтина тарифа.
Ти викаш си им кажал Смарт М или пола смарт М? Тоа не е исто за нив. Јас се инатив со еден другар дека е 2000 ден за него како секој со М тарифа и он се јави и му кажаа 3500 ден.
Пола М за нив е како нормална S тарифа.
Оние што имаат пола месечна претплата имаат исти поволности со онаа М од 599 ден само за дупло пониска цена и затоа за секој телефон се доплаќаат 1000-1500 зависи од моделот. Затоа што не може некој со 599 и некој со 295 ден да го земат телефонот со иста доплата.

Кога има некоја понуда на тарифи како што беше роденденската или екстра тарифата за нова година цените ги зголемуваат за 1500 ден јас земав Desire X 12.500 а сега е 11.000 ден.

Другар имав пишано во постот пред тој дека во мојов случај се работи за половина Смарт М претплата - истото и им го кажав.
Не барав јас да ми дадат телефон за без пари - или да е истиот поефтин или = на цената со оние што се на поголема претплата од мојата.
Целиов муабет е дека вадат цени од ракав, т.е како ќе им прдне. Еднаш ми бараат доплата 500ден - нареден пат 1000 или 1500 ден. Тоа е проблемот - што незнаеш што се можеш да очекуваш од нив.

Ај дај ми линк каде чини 250 долари, секаде во светот? Еден барем.

Taa ponuda od one e ogranicena na 200 povici. Za sekoj povik zema 2.5 den
и за Andrejrulz (кажи ми која е подобра?)
Да знам, и тоа се 6-7 повика секој ден по 24 минути за еден повик одприлика+ интернет од 5 гига, на вип 2 гига интернет само ке ти се фати исто толку.

@Blazing Guns Еден од најкомпетентните сајтови за мобилни телефони -http://www.gsmarena.com/lg_nexus_4_e960-5048.php Отиди кај price group и помини со курсорот и ке видиш (230 евра). Рака на срце го поскапеа за 50тина долари, зошто претпоставувам дека на LG мала им беше заработката но како и да е, и да не е двојно поскап и 40% поскап е многу

@Blazing Guns Еден од најкомпетентните сајтови за мобилни телефони -http://www.gsmarena.com/lg_nexus_4_e960-5048.php Отиди кај price group и помини со курсорот и ке видиш (230 евра). Рака на срце го поскапеа за 50тина долари, зошто претпоставувам дека на LG мала им беше заработката но како и да е, и да не е двојно поскап и 40% поскап е многу
Другар, таа цена е достапна само во Америка, и тоа исклучиво ако купиш преку Google Play. Сите се напалија дека телефонот е 250 долари и дека се над таа цена е богохулие, а уствари многу малку луѓе од светов имаат можност да го набават по таа цена.

Другар, таа цена е достапна само во Америка, и тоа исклучиво ако купиш преку Google Play. Сите се напалија дека телефонот е 250 долари и дека се над таа цена е богохулие, а уствари многу малку луѓе од светов имаат можност да го набават по таа цена.
Види мене ми е јасно дека некои држави, особено со договор зимаат екстра телефони по смешни цени од 99 долари. Ама кај нас е ДВОЈНО повеке, тоа е она што не можам да го сфатам.

Абе дека 500 евра е многу за Nexus 4 океј, ама па не може да очекувате да ви го шиткаат по иста цена ко у Google Store...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom