Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
NEздраво, имам едно прашање, сакам да земам еден мобилен телефон, пишува дета 3g мрежата му работи на WCDMA 3G 850/2100MHz, дали ќе можам да го фаќам 3G интернетот од ВИП ?
а на која фреквенција работи 3G мрежата на ВИП и на другите оператори во Македонија ?
На ВИП 3Г им е на 900, a на Т-мобиле и Оне на 2100 Mhz.а на која фреквенција работи 3G мрежата на ВИП и на другите оператори во Македонија ?
На ВИП 3Г им е на 900, a на Т-мобиле и Оне на 2100 Mhz.
здраво, имам едно прашање, сакам да земам еден мобилен телефон, пишува дета 3g мрежата му работи на WCDMA 3G 850/2100MHz, дали ќе можам да го фаќам 3G интернетот од ВИП ?
Во контакт центарот имаат една рамковна што за малце ќе ме истепаше и тоа затоа што не знаеше што да ми одговори на прашањето што и го поставив, среќа по телефон што беше, да бев во салон тешко мене ќе беше. А, прашањето беше сосем легитимно, ми беше истечен тест периодот на 3г интернетот, имав заборавено и сабајлето имав дополнето кредит мислејќи дека е до тоа проблемот, ама не било и квачката ми тврдеше дека не било возможно да префрлам кредит, а мене ми стигна смс и на телефон и на компјутер (преку таа програмата за 3г) за потврда дека на тој број е дополнета сметката. Теткава почна да ми се дере дека може само приговор да поднесам во салон и што и да ја прашав понатаму ми викаше "приговор во салон поднесете", повеќе разбирање има со гуските во зоолошка.
Ретко да се погоди таква росна сељанка во контакт центарот, оваа беше квалитетно проста. Им пишав на страната на Фејсбук, ама, нели, дечките се политички коректни и не изреагираа. Кај може да ја пријавам квачката на друго место?
Гарант да се викав Фљора ќе беше изузетно љубезна...
претпоставувам во мајДа не знае некој кога ВИП ќе излезе со нови пост-пејд понуди? Велигден???
Интернетот е спор како шпедитер.
Ќе поднесам приговор, сега баш ќе одам сметките да ги плаќам. Се јавив јас веднаш и и' кажав и на другата операторка, ама ќе поднесам и писмен приговор. А педерчињата (извинете на израз) од ВИП на фејсбук страната не реагираат, колку се само политички коректни...Сите разговори се снимаат. Отиди во салон на ВИП и поднеси писмен приговор поради тоа што така ти се испонашала. Наведи во приговорот дата, време и со кого си разговарала.
Тој приговор ке отиде кај техничката служба и веројатно не изреагираат поради однесувањето на ројката. ВИП посебно внимание обрнува на тоа вработените добро да се однесуваат, така да верувам дека би требало да те сванат сериозно.
Можно е, само најверојатно ќе платиш пенали за раскинување договор предвремено. Мислам дека се пресметува колку месеци имаш до истек на договор, пример 17 месеци х 490 денари = 8330 денари. Ако е така.Decki dogovorit vo Vip go prodolziv vo juni ili juli na tarfia od 490den e sea si planiram I si mislam dali ke mozam da go prodolzam dogovorot na novi 24 meseci I da si zeam nekoe telefonce...Znaci pitanjeto mi e dali ke mozam da napravam nov dogovor sega ili ne e mozno taka...