- Член од
- 4 јули 2008
- Мислења
- 385
- Поени од реакции
- 18
На средина на Јануари бев да го продолжам договорот на пола месечна претплата (Smart М, кој веќе ми е поминат 3 месеци) и да земам Xperia Tipo....
Од претходно прашано(некаде пред Нова Година) во нивни салон како пресметуваат цени за соодветен модел, си пресметав дека истиот би ме чинел 2490 ден. т.е. 1999(основната цената што ја има во Free M тарифа) + 500 денари доплата!!!
Арно ама отпосле ми рекоа дека цената се одредува/ла за секој модел посебно и дека Типото ќе ме чини 3499 ден
Денес чисто онака информативно повторно им се јавувам во контакт центар да прашам - ми викаат дека Експериата сега може да ја земам со доплата од 2490ден
Абе не се нормални
Секоја недела различни цени имаат за мобилниве - човек просто да не знае по која математика се водат![]()
3499 е типото, и јас сакав да ја продолжам истата претплата, па бидејќи веќе ја нема и имаат нови тарифни модели за нас ( што сме на пола месечна претплата ) ми рекоа секоја цена на телефоните да ја сметаме со плус 1000/1500 ден. ако сакаме да си останеме на истата претплата.