А1 Македонија

Добро, што е финтата сеа, цело време читам коментари дека мрежата била катастрофа, дека интернетот не чинел, јас веќе 3 год сум во вип и сум немал ама баш никаков проблем :cool:

Јас сум две години на Вип и се случува релативно често да настанат пречки во разговорот или прекинување на повикот... Со Т-Мобајл (претходно Мобимак) не сум имал такви проблеми.

Добро, што е финтата сеа, цело време читам коментари дека мрежата била катастрофа, дека интернетот не чинел, јас веќе 3 год сум во вип и сум немал ама баш никаков проблем :cool:
И јас сум генерално немам проблем, ептен во некој лифт да снемам мрежа ама тоа се случува и кај друг оператор. Главно низ Скопјево се движам па може и подобра да е покриеноста за разлика некое друго место. Само би им препорачал на тие што имаат проблем да се жалат, нека се врши притисок постојано.

Го средив ајфонот да се конектира. Подолу сетинзи за интернет.

VIP Internet Data Settings iPhone 3Gs
VIP_Settings.PNG

Ај попладне, немав време вчера, само што го подесив излегов. Со оглед на тоа Е-то горе, очекувам негде 130-140kbps да качи! :гомце:

Баш ради тоа ти кажувам да направиш тест зашто тоа E (edge) е обичниот интернет со некои 6-10 KB/s, не е тоа 3G брзина.

Еве направив тест со E и со 3G брзина на ONE:

ibtGxDFpwzx4UG.jpg
itDaT5doC8MBi.jpg

Ај некој нека ми кажи како да го наместам samsung galaxy s 2 да имам интернет од вип од тој што го даваат после надополнување на кредит.

Ај некој нека ми кажи како да го наместам samsung galaxy s 2 да имам интернет од вип од тој што го даваат после надополнување на кредит.

Стај ги овие сетинзи:

APN/user/pass : vipoperator

proxy: 78.40.0.1
port: 8080

Ало мелодии како да го деактивирам?

Ај некој нека кажи како да се подеси ZTE Racer II.
За понудата за користење 3Г од ВИП. Имам 100мб за користење секој месец. Не дека ми треба, ама да ги искористам кога веќе ми ги даваат.:icon_lol:

Баш ради тоа ти кажувам да направиш тест зашто тоа E (edge) е обичниот интернет со некои 6-10 KB/s, не е тоа 3G брзина.
Направив вчера неколку тестови, првиот ептен малку ми го даде и мислам дека не беше во ред. Понатаму сите беа слични:

Connection Type: Cellular
Server: Skopje
Download: 15.2 kB/s
Upload: 6.4 kB/s
Ping: 389 ms

371076637.png

========================
Connection Type: Cellular
Server: Skopje
Download: 17.9 kB/s
Upload: 6.1 kB/s
Ping: 281 ms

За вториов не ми ја пратило сликата, не знам зошто.

Кога префрлив на 3G да тестирам, се гаси па се пушта мрежата и при вклучување на интернет од почетокот работи малку подолго по што се префрла не Edge (E), и си цепа со таа брзина. Лоша ситуација, али колку толку ќе се најде за некој мејл, време и слично.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom