А1 Македонија

На 3G не може, не на 3Gs.
Еве ти структуиран и точен одговор, не ко Корун "епа ја како можам"...

Кој прави муабет за iPhone 3G? Има зашто не те вработија во Duna...

Не е точно и нема логика.
Зошто тогаш јас имам 3G на мојот 3GS преку Т-Мobile, ONE и VIP?
Го изменив мислењето, на 900 мегахерци работи 3G мрежата на ВИП. iPhone 3G и 3Gs го немаат тој бенд во радиото за 3G. Дискусија повеќе тука.

Од GSMArena: 2G NetworkGSM 850 / 900 / 1800 / 1900
3G NetworkHSDPA 850 / 1900 / 2100

Од ВИП (екстракт): Дополнително, Вип прими Решение од АЕК со кое се врши измена на Одобрението за користење на радиофреквенции во копнено мобилна служба и за опсезите 880-890MHz/1710-1720MHz и 925-935MHz/1805-1815MHz, кои може да се користат и за терестријални IMT-2000/UMTS системи.

Извор.

Јас не користам ајфон, сопругата има 3Gs (Поздрав Торте! :P), и сакав да и активирам интернет кога веќе даваат без пари 100 мега. Ама знам дека имаше заебанција со 3G баш на тие два модели, затоа и прашав.

Ај пробај тестирај брзина кај тебе па кажи како иде.

Еве кај мене на 3G на Галакси Нексус од пред некоја минута како иде. Малку тапа, обично е подобар.
285034976.png

Го изменив мислењето, на 900 мегахерци работи 3G мрежата на ВИП. iPhone 3G и 3Gs го немаат тој бенд во радиото за 3G. Дискусија повеќе тука.

Од GSMArena: 2G NetworkGSM 850 / 900 / 1800 / 1900
3G NetworkHSDPA 850 / 1900 / 2100

Од ВИП (екстракт): Дополнително, Вип прими Решение од АЕК со кое се врши измена на Одобрението за користење на радиофреквенции во копнено мобилна служба и за опсезите 880-890MHz/1710-1720MHz и 925-935MHz/1805-1815MHz, кои може да се користат и за терестријални IMT-2000/UMTS системи.

Извор.

Јас не користам ајфон, сопругата има 3Gs (Поздрав Торте! :P), и сакав да и активирам интернет кога веќе даваат без пари 100 мега. Ама знам дека имаше заебанција со 3G баш на тие два модели, затоа и прашав.

Ај пробај тестирај брзина кај тебе па кажи како иде.

Еве кај мене на 3G на Галакси Нексус од пред некоја минута како иде. Малку тапа, обично е подобар.
285034976.png

Немам сега во мене VIP картица, ама викендов преку неа игравме Diablo 3 од 3 лаптопи, ајфонот го користев како рутер без никаков проблем.
Брзината беше некои 5-6 Mbps кога тестирав.

Немам сега во мене VIP картица, ама викендов преку неа игравме Diablo 3 од 3 лаптопи, ајфонот го користев како рутер без никаков проблем.
Брзината беше некои 5-6 Mbps кога тестирав.
Ќе ми биде драго ако си во право. Ќе пробам вечер па ќе пријавам резултати.

На 3G не може, не на 3Gs.
Еве ти структуиран и точен одговор, не ко Корун "епа ја како можам"...
Фала за „структуираниот“ одговор. Постои воопшто ваков збор или го измисли сабајлево?

Ќе ми биде драго ако си во право. Ќе пробам вечер па ќе пријавам резултати.

Фала за „структуираниот“ одговор. Постои воопшто ваков збор или го измисли сабајлево?

Најверојатно грешка во падежи, сега си го враќам филмот наназад:
Од 3GS беше пуштен 3G интернет ама од ONE, а од Sony Xperia Tipo беше пуштен 3G интернет од VIP со сетинзите кои ги пишав погоре.
Баш ќе пробам со VIP картица, многу ме интересира, ама ништо чудно да не уклучи 3G, зашто VIP се познати по глупоститите и џабе патот (интернет и мобилна) мрежа.

sonyericsson-zylo-stealth_black-real.jpg

Сони Ериксон Зило, имам 3Г, како да користам интернет? Навистина не знам како да отварам нет преку мобилниов, а гледам има апликација за ФБ Месинџер и Јутуб.

Сони Ериксон Зило, имам 3Г, како да користам интернет? Навистина не знам како да отварам нет преку мобилниов, а гледам има апликација за ФБ Месинџер и Јутуб.

Денеска имаше еден пост на ФБ страната на вип како автоматски да го подесиш телефонот за интернет и ммс, глеј сурфај маце и ке го најдиш позз

Види дали ова ќе ти помогне.

mrezata vo Prilep i bitola pak rikna .... demek nova =3G bla,bla..ova/ ona ama nisto od Vip! :(

Мрежата е катастрофа. Ми стигаат пораки оти ме барале а телефоно нонстоп уклучен.

mrezata vo Prilep i bitola pak rikna .... demek nova =3G bla,bla..ova/ ona ama nisto od Vip! :(
Не знам за Прилеп, али во Битола си е ок, еве јас цел ден сум на интернет преку тетеринг, и брзината ми е доста солидна

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom