Катастрофа мрежа.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Вип-постпеjд - ЗАДОВОЛЕН
На почетокот имаше слаба мрежа и скап интернет а сега сум на нова 3G мрежа и имам бесплатен интернет во секое време. Уште да вклучат бесплатни пораки во моjата тарифа и никогаш нема да ги сменам
треба сам да си го подесиш интернетот. види линковофф-топик
Како го активираше интернетот на пост-пејд? Автоматски се активираше,или доби некое известување,подеси некои конфигурации на телефонот. Исто и за 3г мрежата.Како да знам дали сум на 3г,најверојатно не сум,пошто ми сецка мрежата еве веќе 3-ти месец сум на пост-пејд исто е.
првин прочитав на ФБ дека го направиле бесплатен а веќе бев на една Интернет тарифа стаен, па се jавив во контакт центарот и ми рекоа дека автоматски е активирано и дека слободно може да jа деактивирам тарифата (плаќав 200 месечно за 100 МБ), и по неколку дена и по порака ми пуштиjа дека интернетот е бесплатен. Тоа за 3Г провери си во телефонот, во Settings одбери да ти работи само на UMTS мрежа и ќе видиш по брзината на сурфање, провери си од моб. на speedtest.net и ако интернетот ти е над 5 Мб тогаш преку 3Г сиофф-топик
Како го активираше интернетот на пост-пејд? Автоматски се активираше,или доби некое известување,подеси некои конфигурации на телефонот. Исто и за 3г мрежата.Како да знам дали сум на 3г,најверојатно не сум,пошто ми сецка мрежата еве веќе 3-ти месец сум на пост-пејд исто е.
фамилијарно сме на постпејд и баш сум задоволен... не знам зошто толку ги плукате. Имам бесплатни минути што ги задоволуваат моите потреби... имам 3г нет, и нетот им е баш добар. Сметките се толку колку што треба.. сеа освен ако не праќаш пораки или ставаш кредит на припејд. Се на се, одлични се !
--- надополнето: 14 ноември 2012 во 16:04 ---
треба сам да си го подесиш интернетот. види линков
првин прочитав на ФБ дека го направиле бесплатен а веќе бев на една Интернет тарифа стаен, па се jавив во контакт центарот и ми рекоа дека автоматски е активирано и дека слободно може да jа деактивирам тарифата (плаќав 200 месечно за 100 МБ), и по неколку дена и по порака ми пуштиjа дека интернетот е бесплатен. Тоа за 3Г провери си во телефонот, во Settings одбери да ти работи само на UMTS мрежа и ќе видиш по брзината на сурфање, провери си од моб. на speedtest.net и ако интернетот ти е над 5 Мб тогаш преку 3Г си![]()
WCDMA одбери. Тоа е фактички UMTSГо нема мојот модел на телефон.
Нема таква мрежаИма само GSM , WCDMA ..
Го нема мојот модел на телефон.
Каков телефон имаш и каков ОС истиот има ?
alcatel ot-991 android..ама средив пошто избрав друг постар модел,а конфигурацијата иста му е.Ддобив нет,само незнам сеуште дали е 3г мрежата.
Ова ми го пратија од Вип кога неможев да се конектирам на интернет (претпоставувам дека користиш андроид):
Интернет & MMS подесуваља за OS Android
Откако ќе го направиш сето ова, се враќаш во претходното мени и штиклираш Data enabled. После тоа можеш да сурфаш
- Притиснете го Menu копчето
- Одберете ја опцијата Settings
- Одберете Wireless controls
- Одберете Mobile networks
- Одберете Access Point Names
- Притиснете го Menu kопчето
- Одберете New APN
- Во текст полето Name внесетеVip internet и OK
- Во текст полето APN внесете vipoperator и OK
- Одберете Proxy иво текст полетовнесете 78.40.0.1 и OK
- Одберете Portво текст полето внесете 8080и OK
- Одберете Username во текст полето внесете vipoperator и OK
- Одберете Password во текст полето внесете vipoperator и OK
- Одберете MMSC во текст полето внесете http://mmsc.vipoperator.mk и OK
- Одберете MMS proxyво текст полето внесете 78.40.0.1 и OK
- Одберете MMS port во текст полето внесете 8080и OK
- Одберете MCC во текст полето внесете 294и OK
- Одберете MNC во текст полето внесете 03и OK
- Во полето APN type одберете internet & mms
- На крај се притиска Menu kопчетои се одбира Save
- Автоматски ке ве врати на креираниот профил “Vip internet’’ и зелена точка ке се појави билиску профилот.