А1 Македонија

Топ, најдобар оператор во државава. Незнам што се жалите на мрежата мене никогаш не ми се случило да немам мрежа. Интернетот им е 4, на скала до 5. Имаат најдобра понуда за најмали пари, и не крадат!

Вип-постпеjд - ЗАДОВОЛЕН
На почетокот имаше слаба мрежа и скап интернет а сега сум на нова 3G мрежа и имам бесплатен интернет во секое време. Уште да вклучат бесплатни пораки во моjата тарифа и никогаш нема да ги сменам

Вип-постпеjд - ЗАДОВОЛЕН
На почетокот имаше слаба мрежа и скап интернет а сега сум на нова 3G мрежа и имам бесплатен интернет во секое време. Уште да вклучат бесплатни пораки во моjата тарифа и никогаш нема да ги сменам

офф-топик
Како го активираше интернетот на пост-пејд? Автоматски се активираше,или доби некое известување,подеси некои конфигурации на телефонот. Исто и за 3г мрежата.Како да знам дали сум на 3г,најверојатно не сум,пошто ми сецка мрежата еве веќе 3-ти месец сум на пост-пејд исто е.

фамилијарно сме на постпејд и баш сум задоволен... не знам зошто толку ги плукате. Имам бесплатни минути што ги задоволуваат моите потреби... имам 3г нет, и нетот им е баш добар. Сметките се толку колку што треба.. сеа освен ако не праќаш пораки или ставаш кредит на припејд. Се на се, одлични се !
--- надополнето: 14 ноември 2012 во 16:04 ---
офф-топик
Како го активираше интернетот на пост-пејд? Автоматски се активираше,или доби некое известување,подеси некои конфигурации на телефонот. Исто и за 3г мрежата.Како да знам дали сум на 3г,најверојатно не сум,пошто ми сецка мрежата еве веќе 3-ти месец сум на пост-пејд исто е.
треба сам да си го подесиш интернетот. види линков

офф-топик
првин прочитав на ФБ дека го направиле бесплатен а веќе бев на една Интернет тарифа стаен, па се jавив во контакт центарот и ми рекоа дека автоматски е активирано и дека слободно може да jа деактивирам тарифата (плаќав 200 месечно за 100 МБ), и по неколку дена и по порака ми пуштиjа дека интернетот е бесплатен. Тоа за 3Г провери си во телефонот, во Settings одбери да ти работи само на UMTS мрежа и ќе видиш по брзината на сурфање, провери си од моб. на speedtest.net и ако интернетот ти е над 5 Мб тогаш преку 3Г си :)

фамилијарно сме на постпејд и баш сум задоволен... не знам зошто толку ги плукате. Имам бесплатни минути што ги задоволуваат моите потреби... имам 3г нет, и нетот им е баш добар. Сметките се толку колку што треба.. сеа освен ако не праќаш пораки или ставаш кредит на припејд. Се на се, одлични се !
--- надополнето: 14 ноември 2012 во 16:04 ---

треба сам да си го подесиш интернетот. види линков

Го нема мојот модел на телефон.
првин прочитав на ФБ дека го направиле бесплатен а веќе бев на една Интернет тарифа стаен, па се jавив во контакт центарот и ми рекоа дека автоматски е активирано и дека слободно може да jа деактивирам тарифата (плаќав 200 месечно за 100 МБ), и по неколку дена и по порака ми пуштиjа дека интернетот е бесплатен. Тоа за 3Г провери си во телефонот, во Settings одбери да ти работи само на UMTS мрежа и ќе видиш по брзината на сурфање, провери си од моб. на speedtest.net и ако интернетот ти е над 5 Мб тогаш преку 3Г си :)

Нема таква мрежа :confused: Има само GSM , WCDMA ..

Каков телефон имаш и каков ОС истиот има ?

alcatel ot-991 android..ама средив пошто избрав друг постар модел,а конфигурацијата иста му е.:) Ддобив нет,само незнам сеуште дали е 3г мрежата.

alcatel ot-991 android..ама средив пошто избрав друг постар модел,а конфигурацијата иста му е.:) Ддобив нет,само незнам сеуште дали е 3г мрежата.

Ова ми го пратија од Вип кога неможев да се конектирам на интернет (претпоставувам дека користиш андроид):
Интернет & MMS подесуваља за OS Android

• Притиснете го Menu копчето
  • Одберете ја опцијата Settings
  • Одберете Wireless controls
  • Одберете Mobile networks
  • Одберете Access Point Names
  • Притиснете го Menu kопчето
  • Одберете New APN
  • Во текст полето Name внесетеVip internet и OK
  • Во текст полето APN внесете vipoperator и OK
  • Одберете Proxy иво текст полетовнесете 78.40.0.1 и OK
  • Одберете Portво текст полето внесете 8080и OK
  • Одберете Username во текст полето внесете vipoperator и OK
  • Одберете Password во текст полето внесете vipoperator и OK
  • Одберете MMSC во текст полето внесете http://mmsc.vipoperator.mk и OK
  • Одберете MMS proxyво текст полето внесете 78.40.0.1 и OK
  • Одберете MMS port во текст полето внесете 8080и OK
  • Одберете MCC во текст полето внесете 294и OK
  • Одберете MNC во текст полето внесете 03и OK
  • Во полето APN type одберете internet & mms
  • На крај се притиска Menu kопчетои се одбира Save
  • Автоматски ке ве врати на креираниот профил “Vip internet’’ и зелена точка ке се појави билиску профилот.
Откако ќе го направиш сето ова, се враќаш во претходното мени и штиклираш Data enabled. После тоа можеш да сурфаш

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom